25 מסעדות מצדיעות ליפני הכי ישראלי
בקיץ 1988 טרנד חדש הציף את המטבח התל אביבי והברנז'ה כולה נסחפה אחרי הלהיט החדש מיפן: הסושי. קבוצה קטנה של מביני עניין אימצה בחום את האורז בחומץ ואצות ובתוך זמן קצר במטבחים רבים כבר גלגלו אצות.
המסעדן אריאל (אלי) גרוסמן הפך את התחביב למקצועי.
הוא נחשף למטבח היפני כבר ב-1986 והחליט להחדיר אותו לישראל.
אחרי לימודים בטוקיו ובניו יורק ולמרות אזהרותיהם של חברים הוא פתח את "טקאמרו" בהרצליה ואף ייבא בעצמו 40 מוצרים מיפן להפעלתה. אפילו התקשורת היפנית סיקרה את ההתרחשות הקולינרית המפתיעה. זמן קצר לאחר שנפתחה כבר אי אפשר היה להשיג בה מקום לשבת. אחרי שנה וחצי כבר נפתחו שני סניפים נוספים בתל אביב ובהמשך מסעדות נוספות שהתמחו במטבח היפני וזכו להצלחה גדולה.
בתוך עשור הסושי כבש את ישראל וברחבי המדינה פעלו במקביל למעלה מ-100 מקומות שהוקדשו למאכל, זאת לצד קורסים ומפגשים חברתיים שכולם סביב אצות ואורז. בשלב מסוים הורגשה דעיכה קלה בפופולאריות של הסושי אבל בשנה האחרונה הוא שוב מתעורר.
מקומות חדשים נפתחים, הישנים מתמלאים מחדש בקהל אוהד וכעת הגיע הזמן לחגוג.
ביוזמת "שף תאכל" ובחסות "קיקומן" התאגדו 25 מסעדות סושי מכל הארץ לחגוג 25 שנה לעלייתו לישראל. כל המסעדות יגישו לאורך חמישה חודשים תפריט עשיר שכולו הצדעה למתכונים הקלאסיים וחשיפת מתכונים חדשים ומפתיעים.
טל נחמיה, מנכ"ל "שף תאכל" והאיש שמאחורי הרעיון מסביר: "עד כמה שזה נשמע מוזר ומצחיק, סושי הפך לכמעט מאכל לאומי בישראל ויסלחו לי אוהבי הפלאפל. בכל מקום ברחבי המדינה אפשר למצוא סושייה טובה, התמקצענו, למדנו את הסודות הכי גדולים של המטבח היפני והקהל רק דורש עוד ועוד. סושי הוא בילוי חברתי, הוא יצר גשר בין תרבויות והוא בעיקר מאוד אהוב על החך הישראלי.
כשהצענו בתחילה את הרעיון חשבנו ליזום אירוע אחד נקודתי ודווקא הפידבק מהשטח עודד אותנו להפוך את זה לחמישה חודשים של הצדעה במלאת 25 שנה לסושי כחול לבן".
המסעדות שייקחו חלק במיזם הן: "פריים" רמת החי"ל, "פיק'נ'רול" תל אביב, "אדיסון" רעננה, "אסיה מוניקה" הוד השרון, "אקיקו" תל אביב, "דרבי" תל אביב, "ויסטה" אשקלון, "זה סושי" במתחם באזל, "טאייפה" נתניה, "נאו סושי" גבעתיים, "סאקורה" ירושלים, "על המים" הרצליה, "קוי" רעננה, "קויו" אשדוד, "יוקו" אשקלון ו"גו נודלס" תל אביב וכן הרשתות קיוטו (הרצליה, רעננה ופולג), ריבר (ת"א, מגדלי ב.ס.ר, מתחם הבורסה, רחובות, פתח תקווה וראשון לציון), סופר סושי (אידלסון, דיזינגוף ואבן גבירול), פרנג'ליקו (דרך מוריה, גרנד קניון, סינימול, רמת ישי, זכרון יעקוב, קרית חיים, נצרת עילית, ראש פינה, פרדס חנה, אשדוד, יוקנעם, נהריה, בית הכרם בירושלים, שלומציון בירושלים ועפולה) והסושיה (אבן גבירול, בן יהודה, רוטשילד, הסושיה מיקאדו, הוד השרון, רמת גן, פתח תקווה, אשדוד, ראשון לציון, ירושלים ובית מת"ם בחיפה).
אירועי 25 שנה לסושי יחלו ב-1.6 ויימשכו עד 1.11 ברציפות.