שף מסעדת בית שלום במטולה אסף אוטולנגי מציג בימים אלו את תפריט הקיץ החדש עם שלל טעמים מרעננים.
בתפריט הקיץ הבשרי: מבחר בשרים מנתחים איכותיים, מהעדרים המטופחים בגליל ובגולן. כל נתח זוכה לטיפול באמצעות תהליך יישון הבשר, מנות הבשר נעשות בגריל, בתנור ובקדירות.
בין המנות הראשונות: חציל בלאדי מהטאבון עם טחינה גולמית, עשבי תיבול מהגינה ושמן זית סורי; סלט הכפר עם עלי בייבי, חסה, רצועות ירקות, פרי העונה, פיצוחים, ויניגרט, תפוזים ונענע.
המנות העיקריות מוגשות עם מטבלים, מנות טאפאס ולחם הבית:
שיפודי נתח קצבים צרובים במחבת לוהטת עם חמאה, תערובת של שבעה תבלינים ויין אדום על מצע פירה. חזה אווז ברוטב רימונים בלסמי ויין אדום, על מצע פירה; טנזיה טלה- אוסובוקו טלה עם פירות יבשים מוגש עם אורז לבן.
לאוהבי הדגים- פורל טרי הישר מנחל הדן, במשרה שמנת, עשבי תיבול ועגבניות מיובשות אפוי בטבון, בליווי תפוחי אדמה וסלט ירוק;
פילה אמנון אפוי בטבון על מצע סלסה עגבניות, עשבי תיבול ופלפלים, מוגש עם אורז מתובל וסלט ירוק.
לקינוח: עוגת גבינה עם דובדבנים שתוגש לאורך עונת הדובדבנים, עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד הוד- על פי מתכון בן 100 שנים, עוגת גבינה אפויה וריבות תאנים ושזיפים מתוצרת ביתית מוגשות עם לחם בית.
בית שלום
הראשונים 28, מטולה