סורל קאהן - על מסעדת תאיו 28/11/2011
sorelc@mscc.huji.ac.il
היינו ששה מבוגרים בשבת בצהריים. השולחן שהוזמן יום קודם היה מוכן וערוך. המנות שהוזמנו היו טעימות ומתומחרות באופן הוגן. נתקלנו בשלש בעיות. הראשונה היא כנראה בעיה כרונית במסעדה זו:זמן ההמתנה הארוך באופן קיצוני לקבלת המנות והטיב הלא מספק של השרות, המוזכרים ברב הביקורות הקודמות. קשה להאמין שנמצאים קילומטרים ספורים בלבד מתל אביב.זרוז הוצאת המנות או, לחילופין, הגשת לחם עם מטבלים ( או נשנוש אחר) במהלך ההמתנה עשויים לשפר באופן משמעותי את המצב.
הבעיה השניה נוגעת לדמי החליצה המוגזמים שגובה המסעדה על בקבוקי יין שהובאו מהבית:60 ש"ח. חשוב להדגיש שקנס זה-- אשר לדברי מנהל המסעדה הוא בבחינת מדיניות שנועדה לדכא את התופעה הפסולה של הבאת בקבוקי יין--נגבה עבור כל אחד מהבקבוקים הנפתחים באותו שולחן.
הבעיה השלישית ספציפית, ככל הנראה, לשבת בצהרים ולמקרי עומס דומים. רב חלל המסעדה היה מלא בשולחנות ארוכים , אשר יצרו אוירה של חדר אוכל צבאי.
יצאנו בהרגשה לא טובה וחבל, שכן למסעדה מיקום מעולה ואוכל סביר בהחלט.ואולם זה לא מספיק.שרות קשוב ומהיר יותר, יתר יוזמה ( למשל הגשת קנקן מים קרים לשולחן), תימחור הוגן של היין ( המקומי והמובא על ידי האורחים, כאחד) והמנעות מאיכלוס יתר ושינוי אופי החלל הכרחיים כדי להפוך את המקום ממזללה טובה למקום בילוי שנעים להיות בו.