אינה אוסדצ'י - על מסעדת בלפסט 14/05/2007
innoosh1@gmail.com
מעולם, אבל בחיים לא חוויתי חוויה מחרידה ומפחידה יותר ממה שחוויתי בבר מסעדה בלפסט בבאר שבע. החל מהסטייק-סולייה, לבן מיובש מבפנים (שהיה אמור להיות סטייק פילה ב100 ש''ח למנה), דרך הרטבים בשקיות(!!) (אלף האיים, מיונז וקטשופ) ו''סלט'' (3 טבעות פלפל ירוק, כמה עלי חסה ופרוסות עגולות של עגבניה), וכלה בבעלים של המסעדה, שכשאמרתי לו בנימוס שככה לא נראית מנה של 100 ש''ח וגם לא סטייק פילה, ענה בטון מאיים ומזלזל ''את לא מבינה שום דבר בפילה, את!'', פורר את הסטייק בידו (!!), דחף לי אותו בפרצוף והשליך אותו על הצלחת ו''את לא יודעת מה זה מדיום, מותק'' (מידת העשייה של הסטייק שביקשתי), ו''שימי את זה בשקית, ותראי אותו לאנשים שמבינים! ונמאס לי מהפלאוורות (!!!) שלך!'' ו''ברמן, תביא להם חשבון!'' וכל זה כשאני משותקת מהלם והאמת גם מפחד, וחוששת אפילו להעלות את נושא החשבון, שחייב אותנו, כמובן, על המנה המבישה. בקיצור, הערס פשוט גרם לי לבכות באמצע הבר (ואני ממש, אבל ממש לא הטיפוס המתרגש, פשוט נבהלתי ממנו). זה בידיוק מה שנקרא ''עבד כי ימלוך'', וחבל מאוד שיש מקום לעסקים כאלה בעיר שמנסה להתפתח. החרימו בהמוניכם.
אציין לטובה את הברמן שרון, שניסה להרגיע אותי, והתנהג, גם אם לא במקצועיות מרובה, אך באנושיות מופתית, שהבוס העלוב נפש שלו יכול רק ללמוד ממנו.