טל בן-זאב - על מסעדת קויאה 10/05/2011
tal_bz@walla.co.il
בחרנו להעביר את יום העצמאות בקויאה ולחסוך את הנפנופים לאור המלצות חמות מאחותי ובעלה (שאף הצטרפו איתנו לחוויה זו) שנהגו בעבר לפקוד את המסעדה באופן קבוע.
בדיעבד החלטה זו התבררה כשגויה.
שירות: אינני שף מדופלם ולא הכרתי את שמות המנות המופיעות בתפריט.
כששאלתי את המלצרית לגבי מנות, כבר במנה השניה היא שאלה אם אני הולך לתחקר אותה על כל התפריט כי במידה וכן היא צריכה להתכונן נפשית.
אווירה: המקום מעוצב טוב, לא גדול אבל יש בו פוטנציאל לבילוי טוב, בעיקר לשתות בירה על הבאר - נראה לי סבבה. יש גם מוזיקה טובה, שמו שירים עבריים (אולי לרגל יום העצמאות?), יתרון נוסף הוא שהמקום כשר.
הזמנתי כמנה ראשונה עוף בבצק בירה - העוף היה ספוג בשמן ברמות קשות - מזכיר שוארמה! יכלו להגדיר את המנה כ"עוף בשלולית שמן".
המנה העיקרית של אשתי הייתה המבורגר - היה לו טעם של קציצת בקר מבושלת פשוטה - כאילו לא הכינו אותו על האש אלא במחבת.
המנה העיקרית שלי הייתה סטייק אנטריקוט 350 גרם - לא זול (150 ש"ח) אבל טעים ואיכותי. הבעיה היא שהצ'יפס שהוגש איתו היה לא טרי.
מקום מתאים להיות פאב ולא מסעדה, לא סיימנו אף מנה (פרט לסטייק) ולא בגלל שהיינו שבעים.
לסיכום: יכול להיות מגניב בתור פאב, בתור מסעדה - לא אתקרב לשם גם בחינם.
חזרתי הביתה עם כאב בטן וזה מאוד מאוד נדיר אצלי.