מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > חגי תשרי 2016 > יינות, אוכל ומה שביניהם

יינות, אוכל ומה שביניהם

יקבי ברקן - סדרת ספיישל רזרב יקבי ברקן - סדרת ספיישל רזרב
ירדן קברנה סובניון - מומלץ לחג ירדן קברנה סובניון - מומלץ לחג
יין שישתלב נהדר בארוחה החג יין שישתלב נהדר בארוחה החג

בימים אלו, יובל בלנקובסקי, כתב היין שלנו שוכן בניו יורק. על אף אלפי הקילומטרים המפרידים בין היבשות, יובל שמח לגלות שהיינות הישראליים מככבים בחנויות העיר ומקבלים מקום של כבוד. לפניכם המלצה ליינות שכדאי לפתוח בשולחן החג.  

ימי החגים הבאים עלינו לטובה מעלים את הצורך למצוא בקבוק יין משובח לארוחות החג. כעת אני בניו יורק ויינות ישראליים וכשרים המתאימים לשולחן בחג לא חסרים פה. בכל אופן יש מעט הבדלים בין היין הזמין בארץ עכשיו לזה שבניו יורק. במקרים רבים היין הישראלי שבניו יורק מפגר בשנת בציר אחת אחורה מאשר היין בישראל – ביינות איכות מדובר לרוב ביתרון ולא בחסרון.

אם אתם מחפשים 'יין אינטלקטואלי' עם סיפור מעניין מאחוריו כדאי לרכוש את המראווי 2015 של יקב רקאנטי. "מראווי" הוא זן ענבים מקומי עתיק שמוצאו בישראל. אזכורים לנוכחותו ולאיכותו קיימים החל מהתקופה הרומית. בתקופת הכיבוש הממלוכי, ולאחריו העותמאני, השלטונות המקומיים אסרו על הכנת יין וכך זני הענבים הארץ-ישראליים ששימשו להכנת היין נכחדו לאיטם. בזכות טעמו הנפלא, שרד המראווי את האיסורים, וכורמים המשיכו לגדלו, ליהנות מפריו הטעים וככל הנראה אף להכין ממנו יין בסתר. הזן כמעט נעלם כליל אבל בעזרתו של ד"ר שיבי דרורי החוקר את הזנים האבודים באזור, הצליחו ביקב רקנאטי למצוא כרם מראווי בודד אחד, שממנו מפיקים את היין הישראלי, כמו לפני 2,000 שנה. למרות מספר הבקבוקים המצומצם, 4,000 יחידות בלבד, אפשר להשיג בניו יורק בקלות את המראווי של שנת הבציר הקודמת, 2014, שהיא שנת הבציר הראשונה בה נעשה היין. זהו יין טוב ואיכותי עם תחושת חמוציות גבוה יחסית שלדעתי מתאים מאוד עם מאזטים ומנות דגים. מעבר לסיפור המיוחד, גם היין עצמו מציג שילוב של ארומות וטעמים ייחודים – בקיצור, מתנה משולמת לשולחן החג עבור חובבי יין אדוקים.

 אם אתם מחפשים ללכת על בטוח אז כמובן שאפשר לבחור ביין האיקוני ביותר של ישראל מאת יקבי רמת הגולן. הירדן קברנה סובניון 2013 הושק כעת לקראת החגים בשוק הישראלי ואילו בניו יורק בציר 2012 מככב על המדפים. אין עוד יין ישראלי שיכול להתהדר בהוצאה רציפה של יינות איכות מראשית שנות השמונים. מדובר ביין קלאסי, עשיר, כבד ובעל גוף מלא שהגדיר את עולם היין הישראלי – כחלק מהעולם החדש בתחום היין. היין מלא בארומות של חבית ופרי ואין ספק שהוא יתאים למנות בשריות עיקריות כמו נתחי בשר, צלי כתף, ראש כבש ועוד.

יקבי עמק האלה עוברים מהפך, ולאחרונה הצטרף ליקב היינן המוערך יעקב אוריה בתפקיד יינן ראשי, ויחד עם פטריק ליאון המשמש כיועץ היקב כבר 18 שנה, הם מקווים להצעיד את היקב לשיאים חדשים של איכות. יעקב אוריה הוא יינן ייחודי ובעל אמירה. נקווה שהשידוך יעלה יפה ונקבל יינות מעניינים ופורצי דרך בשנים הקרובות מהיקב. ביין כמו ביין יעברו מספר שנים עד שהיינות של היינן החדש יעלו על המדפים, כך שכעת על המדפים תמצאו את התוצרת עליה חתומה הייננית הקודמת לין גולד. את הקברנה סובניון 2012 של היקב שכעת נמכר בישראל לא מצאתי בחנות הקרובה למקום מגורי, אבל מצאתי את ה-  2013 EVERRED קברנה-מרלו של היקב. זהו בלנד קלאסי של 82% מרלו, 15% קברנה, ו3% פטי ורדו. זהו יין בסיסי וטוב שנותן תמורה טובה לכסף ואין ספק שהוא אחד הקניות המשתלמות הן בניו יורק והן בישראל.

אחרונה חביבה, סדרת הספיישל רזרב של יקבי ברקן. היקב יוצא במבצע מיוחד לקראת החגים: סט יין יוקרתי מתנה ברכישת שני יינות מסדרת האיכות Special Reserve . ברכישת שני בקבוקי יין, אדומים או לבנים, מהסדרה (קברנה סוביניון, סוביניון בלאן, מרלו, פטי ורדו, שיראז, רוזה, פינוטאז' ועוד) תצורף בנוסף, ללא עלות, ערכת אביזרי יין יוקרתית הכוללת פותחן יין מקצועי, מוזגן יין, פקק ואקום וטבעת למניעת טפטופים. את המבצע לא מציעים בחניות היין בניו יורק אלא רק בישראל, מי אמר שהחיים יותר טובים בחו"ל.

אז תשתו ותברכו לשנה טובה ומתוקה עם שפע של יין טוב