מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > פסח 2009 > יינות שילוו את ארוחת הסדר

יינות שילוו את ארוחת הסדר

איזה יין כדאי לשתות לפני הארוחה? איזה יין כדאי לשתות לפני הארוחה?
עוד לפני הארוחה, אפשר לשתות אפריטיף עוד לפני הארוחה, אפשר לשתות אפריטיף
במנות הראשונות יש לשלב את היין לפי הטעם במנות הראשונות יש לשלב את היין לפי הטעם
לכל יין יש טמפרטורה מומלצת להגשה לכל יין יש טמפרטורה מומלצת להגשה
חיים גן, ''איש הענבים'' מיפו, מתאים לכם יינות שילוו את ארוחת הסדר. חיים גן הוא מומחה ליינות וכהלים ומספר איזה יין מתאים לפני הארוחה, אילו יינות מתאימים למנות הראשונות, לדגים, לבשרים, לאחר הארוחה, ואפילו לסועדים הקטנטנים.

איזה יין כדאי לשתות עם אילו מאכלים?
לפני הארוחה
עוד לפני שמתחילים בארוחת החג אשר טרחתם רכשתם והתקנתם, אפשר לשתות אפריטיף. אפשר לקחת יין מבעבע פשוט, יבש וטוב, ולהמתיקו עם מעט קרם דה קסיס או סירופ גרנדין. את המשקה מגישים בכוסות Flute (כוסות שמפניה). המשקה מתקתק, נעים ומעורר תיאבון.

מנות ראשונות
המנות הראשונות של ארוחת החג מורכבות מטעמים רבים ומגוונים  הכוללים מאכלים מתוקים, מלוחים, חמוצים וחריפים. ריבוי הטעמים מקשה על התאמת סוג יין אחד לכל המנות ולכן נשלב כמה יינות:
יין לבן ארומטי על טהרת הזנים גוורצטרמינר (GEWÜRZTRAMINER), ויונה (VIOGNIER) או סוביניון בלאנק (SAUVIGNON BLANC) בסגנון מודרני ,יוהנסברג ריזלינג. יינות אלה יכולים להשתלב עם מאכלים המשלבים כמה טעמים.
יינות אדומים קלים ופירותיים, יינות צעירים דוגמת הבוז'ולה (BEAUJOULAIS) על טהרת זן הגאמיי (GAMAY) או יינות צעירים אשר לא התיישנו בחביות עץ אלון.
אפשרות נוספת היא יין רוזה. בשנה האחרונה אפשר למצוא מגוון רחב של היינות הסמוקים והקלילים האלה ושתייתם היא בהחלט דרך נפלאה לקבל את האביב..

מנות עיקריות
דגים
באופן כללי, יש להתאים את היין לרוטב של הדג ולא לדג עצמו.
לדג חריף, דוגמת החריימה המרוקני, נתאים יין סוביניון בלאנק או יין לבן ארומטי כמוסקט יבש. 
לדג בתנור עם עשבי תיבול ו/או לימון, נתאים יינות כשרדונה (CHARDONNAY) או סוביניון בלאנק מסורתי ויינות מאזור עמק הלוואר.
לדגים מטוגנים או צרובים בגריל נתאים יינות אדומים קלים.
לדג מתוק, דוגמת הגפילטע פיש הפולני, נתאים יין לבן, דווקא בעל חמיצות גבוהה, לפי טעם אישי. למשל, גוורצטרמינר ארומטי, סוביניון בלאנק יבש או שרדונה יבש.

בשרים
מנות המורכבות מבעלי כנף דוגמת הודו, עוף אווז או מולארד, הנוטות למתיקות, נגיש עם יין לבן ארומטי בעל חמיצות סוביניון בלאן מודרני,ריזלינג גרמני ארומטי,וגיוורצטרמינר יבש.
עופות בגריל או ממולאים נגיש עם יינות דוגמת השרדונה או יינות מאזור אורבייטו (ORVIETO) שבאיטליה. ואף יינות אדומים קלים.
קדרות בשר ותבשילים ישתלבו היטב עם יינות אדומים עוצמתיים מהזנים קברנה סוביניון (CABARNET SAUVIGNION), מלבק (MALBEC) או סירה (SYRAH).
בשרים בגריל, למשל כבש וטלה, שהם בעלי טעמים וריחות עזים מטבעם ומן החריכה בתנור, מומלץ לשתות עם יינות עוצמתיים ובוגרים בסגנון מסורתי מאזורי ריוחה (ספרד), טוסקנה (איטליה), בורדו (צרפת) וברגונדי (צרפת).ויינות ישראליים על טהרת הקברנה סוביניון,ושילובים בין הקברנה סוביניון למרלו, אלה מכם שמעדיפים יינות עגולים ורכים, מודרניים יותר, ייהנו בוודאי מהשיראז (SHIRAZ) האוסטרלי, הזינפנדל (ZINFANDEL) האמריקני והמרלו (MERLOT) המודרני.

מנות אחרונות
למנות האחרונות מומלץ להגיש יינות קינוח דוגמת המוסקט (MUSCAT) או הסמיון (SEMILLON).
יינות קרח למינהם,טוקאי הונגרי,ומופטו איטלקי,ואף פורט מפורטוגל.

ולבסוף
בסיום הארוחה, מי שעוד יכול ומעוניין להקל על תהליך העיכול, יכול לשתות קוניאק ארמניאק (COGNAC ARMEGNAC), גרפה (GRAPA), קלבדוס (CALVADOS) או ייגר מאסטר (JAEGER MASTER).

טמפרטורות מומלצות להגשת יין:
מבעבעים –  ˚4 - ˚6
לבנים ארומטיים  –  ˚10 - ˚12
שרדונה לבן –  ˚12 - ˚14
אדומים קלים –  ˚16 - ˚18
אדומים עוצמתיים –  ˚18 - ˚22
יינות קינוח –  ˚6

בל נישכח את מיצי הענבים לזאטוטים.
בשום אופן אין לוותר על שתיית מים בארוחה.
בריאות, אריכות ימים חברים טובים ויינות שווים

אוכל מוכן לקראת החג

מארזי שי ומתנות לחג

קישורים:
חיים גן
מה קורה במסעדות בפסח