עוגת קישואים
- מתאים ל: 12-16 מנות
- זמן הכנה: כעשרים דקות, לא כולל זמן אפייה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
העוגה המפתיעה הזו טעימה לא פחות משהיא בריאה. תראו מה שקישוא יכול לעשות.
מרכיבים
- 2 ביצים
- 2 כוסות דחוסות סוכר חום
- 200 גרם חמאה רכה
- 3 כוסות קישואים מגורדים
- 3 כוסות קמח חיטה מלאה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפיות קינמון
- 11/2 כוסות אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
1. מחממים התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. בקערה טורפים את הביצים עד לגוון בהיר.
3. מוסיפים סוכר, חמאה, קישואים ווניל. בוחשים היטב.
4. בקערה אחרת מערבבים את החומרים היבשים.
5. מוסיפים את היבשים לתערובת הרטובים ובוחשים פנימה גם את האגוזים.
6. יוצקים לתבנית גדולה של ''אינגליש קייק'' באורך 40 ס''מ או לסיר פלא ואופים כ- 45 דקות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
אבקת אפיה?
רוית
(30/01/2009 03:46:00)
האם אין צורך באבקת אפיה ? כיצד העוגה תופחת?