פסטה בתרד , בזיליקום ויוגורט
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
101. פסטה בתרד , בזיליקום ויוגורט
מרכיבים
- 300גרם פסטה
- 1/2 ק"ג תרד, שטוף
- 4 כפות שמן זית
- 6 שיני שום, קצוצים
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1/2 פלפל חריף, חתוך לעיגולים
- לרוטב:
- 1 גביע יוגורט (170 מ"ל)
- 4 כפות בזיליקום, קצוץ
- 3כפות שמן זית
- 2 כפות גבינה בולגרית 5%
- 2 כפות קשקבל
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
חולטים את התרד במי מלח רותחים למשך דקה, שוטפים היטב במסננת במים קרים וסוחטים. קוצצים גס.
במחבת גדולה שמים את השמן, השום, הפלפל המתוק והפלפל החריף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מכינים את הרוטב:
במעבד מזון טוחנים את היוגורט והבזיליקום לרוטב אחיד ומוסיפים כף שמן
מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומערבבים כשלוש דקות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים למחבת את הפסטה ורוטב היוגורט ומערבבים. מוסיפים את הבולגרית והקשקבל, מפזרים פלפל טרי ומגישים
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:מיה בן אפריים