פיתוי מתוק
לחמים: טארט שוקולד וקרמל
גאיה ברטלה: המון המון שוקולד
חטאים מתוקים: ארטיקים מצופים
טייק א קייק: עוגה כושית
יש הרבה דרכים לנסות לכבוש את ליבו של אהוב. חנויות הפרחים, הבשמים, הבלונים והממתקים נכנסו כבר לפני חודש לכוננות ולנטיינס מוגברת, וכל מסעדה שמכבדת את עצמה מציעה ב-14 בפברואר דיל זוגי ייחודי, לצד השמפניה הבלתי נמנעת. אבל הדרך ללבו של גבר (וגם של האישה, בנים) עוברת, כידוע דרך הקיבה – ומה רומנטי ויתר מלהכין לבן/בת הזוג, לרגל חג האהבה, ארוחה מעשה ידיך להתפאר? אז בקטע של הארוחה, נשאיר זאת לטעם האישי, ולדמיונו של כל טבח. אבל אי אפשר לסגור את הולנטיינס בלי קינוח שוקולד הום-מייד, נכון? טובי הקונדיטורים נרתמו לעזרתכם, ותרמו מתכונים לקינוחי שוקולד
יש הרבה דרכים לנסות לכבוש את ליבו של אהוב. חנויות הפרחים, הבשמים, הבלונים והממתקים נכנסו כבר לפני חודש לכוננות ולנטיינס מוגברת, וכל מסעדה שמכבדת את עצמה מציעה ב-14 בפברואר דיל זוגי ייחודי, לצד השמפניה הבלתי נמנעת. אבל הדרך ללבו של גבר (וגם של האישה, בנים) עוברת, כידוע דרך הקיבה – ומה רומנטי ויתר מלהכין לבן/בת הזוג, לרגל חג האהבה, ארוחה מעשה ידיך להתפאר? אז בקטע של הארוחה, נשאיר זאת לטעם האישי, ולדמיונו של כל טבח. אבל אי אפשר לסגור את הולנטיינס בלי קינוח שוקולד הום-מייד, נכון? טובי הקונדיטורים נרתמו לעזרתכם, ותרמו מתכונים לקינוחי שוקולד
טארט שוקולד קרמל חצי אפוי
מאת: קונדיטוריה לחמים
חומרים לתבנית פאי בקוטר 26:
לקרמל:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
30 גרם שוקולד מריר
לבצק פריך:
1/4 1 (250 גרם) קמח לבן
5 כפות (50 גרם) קקאו
1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה, בקוביות
למוס שוקולד:
230 גרם שוקולד מריר (מינימום 56%)
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים (40 גרם)
2 ביצים שלמות (100 גרם)
1/4 כוס סוכר (70 גרם)
אופן ההכנה:
1. הכנת הקרמל: בסיר בינוני ממיסים סוכר לקרמל זהוב. במקביל, מחממים שמנת במיקרוגל עד לסף רתיחה ומוסיפים לקרמל החם (זהירות, מבעבע). מוסיפים מים רותחים, ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.
2. הכנת בצק קקאו פריך: מנפים ביחד קמח וקקאו, ומכניסים למעבד מזון עם חמאה קרה בקוביות ואבקת סוכר. מפעילים את המעבד בפולסים עד לפירורים (לא לעבד יותר מדי). משטחים את הבצק, ומניחים בניילון נצמד במקרר לנוח מעט.
3. משמנים תבנית פאי בקוטר 26, ומשטחים בתוכה את הבצק. מניחים על הבצק ניילון נצמד ועליו שעועית (שלא יתפח יתר על המידה), ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים אפייה עיוורת כ-15-16 דקות.
4. הכנת מוס שוקולד: מכניסים לקערת מיקסר חלמונים, ביצים, וסוכר, ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. במקביל, ממיסים שוקולד במיקרוגל עד להמסה (לא לחמם יותר מדי). מערבבים את החמאה הרכה ביחד עם השוקולד, למעין משחה חלקה, ומקפלים את התערובת לתוך תערובת הביצים.
• הרכבת העוגה: יוצקים את הקרמל לתוך קלתית בצק הקקאו, ומעל את מוס השוקולד.מחממים תנור לחום 180 מעלות. כשהתנור חם – מכבים אותו, ומכניסים את העוגה ל-10 דקות (כשמוציאים, היא נראית לא אפויה ורוטטת מעט). נותנים לעוגה להצטנן קצת, ומאבקים באבקת קקאו או באבקת סוכר. ניתן להגיש בתוספת גלידת וניל/קרם פרש, או פירות אדומים.
לחמים
החשמונאים 99, תל אביב.
03-5618111
בר שוקולד
מאת: הנס ברטלה לקונדיטוריה גאיה ברטלה
חומרים ל-2 תבניות עוגה אנגלית באורך 32 ס"מ:
לתחתית בראוניז:
2 ביצים
100 גרם סוכר
120 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם שוקולד מריר מומס
60 גרם קמח
לגנאש שוקולד:
30 גרם סוכר
150 גרם שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ לקוביות
40 גרם חמאה רכה
לצ'אטני אגסים:
3 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
200 גרם סוכר
לרוטב וניל:
200 חלב
50 סוכר
2 חלמונים
1 כף קורנפלור
1/2 מקל וניל
לציפוי וקישוט:
150 שמנת
130 שוקולד מריר
20 חמאה
אופן ההכנה:
1. הכנת הבראוניז: בקערת מיקסר מניחים ביצים וסוכר, ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. בקערה נפרדת מערבבים חמאה ושוקולד עד למרקם אחיד, ומקפלים פנימה את קציפת הביצים. מוסיפים קמח, מערבבים לקבלת תערובת אחידה. מחלקים לתוך שתי התבניות, משטיחים עם מרית ואופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות למשך 12 דקות. מוציאים ומצננים.
2. הכנת גנאש השוקולד: מכניסיםפ שמנת וסוכר לסיר, ומרתיחים. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס ונוצר מרקם חלק. מניחים בצד לצינון. בינתיים, חותכים את החמאה לקוביות קטנות, ומניחים בצד (לא בקירור). כשהשוקולד מגיע ל- 30 מעלות (אפשר למדוד עם מד חום רגיל) מוסיפים את החמאה, ומערבבים בעדינות עד שהחמאה מתמזגת עם השוקולד.
3. הכנת צ'אטני אגסים: מכניסים את האגסים והסוכר לסיר, ומחממים עד שנוצר מרקם סמים. מקררים.
4. הרכבת העוגה: מפזרים את האגסים על תחתיות הבראוניז. יוצקים מעל את גנאש השוקולד, ודופקים קצת את התבניות על השולחן, כדי ליישר את המסה. מקררים 3 שעות במקרר, וחותכים לברים (מלבנים). מניחים אותם על רשת. מקפיאים.
5. לרוטב וניל: ממיסים קורנפלור עם מעט חלב קר. מוסיפים חלמון ומקל וניל חצוי. בסיר נפרד, מרתיחים את יתרת החלב עם הסוכר, עושים השוואת טמפרטורה עם עיסת הקורנפלור, מערבבים, מחזירים לסיר ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה. מצננים.
6. להגשה: יוצקים את חומרי הקישוטים על הברים הקפואים. משחררים את הברים מהרשת ומניחים על צלחות. יוצקים רוטב וניל. ניתן לקשט עם שוקולד וריבת קסיס.
גאיה ברטלה
גליס 9, פינת הרב פינטו, אזור תעשייה סגולה, פתח תקווה.
03-9344000
ארטיק מוס שוקולד
מאת: קונדיטוריה חטאים מתוקים
חומרים ל-20 יחידות:
למוס:
300 גרם שוקולד מריר
300 מ"ל שמנת מתוקה
600 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
500 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאת קקאו (ניתן להחליף בשמן רגיל)
אופן ההכנה:
1. הכנת המוס: ממיסים בבאן-מארי (קערה מעל סיר מים) שוקולד מריר ו-300 מ"ל שמנת מתוקה. בינתיים, מקציפים בקערת מיקסר 600 מ"ל שמנת מתוקה לקצף רך. מעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס, כדי שהשוקולד לא יהיה חם מידי, ומקפלים את השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות.
2. הכנת הארטיקים: מוזגים את המוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות, ושמים באמצע מקל ארטיק. מכניסים להקפאה למשך הלילה.
3. הכנת הציפוי: ממיסים שוקולד עם חמאת קקאו, ומערבבים לתערובת אחידה. חותכים את כוס הפלסטיק, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי. אפשר לקשט את הארטיקים המצופים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס וכדומה.
חטאים מתוקים
שבזי 67, תל אביב.
03-5162708
עוגת שוקולד (ללא ביצים וללא חלב)
מאת: טל שטיינר לטייק אה קייק.
"מתכון פשוט לעוגת שוקולד עסיסית ושחורה, לכל מי שאין לו מיקסר ואין לו גם מושג באפיה. העוגה הזאת פשוט יוצאת מעולה, גבוהה ויפה".
חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק, או לתבנית אלומיניום 27X33:
לעוגה:
3 כוסות קמח (450 גרם)
2 כוסות סוכר (450 גרם)
1/2 כוס קקאו מנופה (50 גרם)
1 כפית מלח
2 כפיות מחוקות סודה לשתיה
2 כפות חומץ
2/3 כוס שמן (140 גרם)
2 כוסות מים (1/2 ליטר)
1 כפית תמצית וניל
לקרם שוקולד (אופציונלי):
150 גרם שמנת
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, מלח, וסודה לשתייה.
2. בקערה נפרדת מערבבים חומץ, שמן, מים ותמצית וניל.
3. שופכים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, ומערבבים עד שאין גושים.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
5. לקרם שוקולד (לא חובה): ממיסים בסיר שמנת ושוקלד, עד שנוצר קרם שוקולד חלק ומבריק. שופכים אותו בעודו חם על העוגה, ומגישים לצד כדור גלידה וניל. תענוג.
טייק א קייק
שניר 8, אלפי מנשה.
050-7728365
ואולי בכל זאת בא לכם לצאת לאנשהו בולנטיין?
קישורים:
לחמים
גאיה ברטלה
חטאים מתוקים
טייק א קייק