מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ט''ו באב > טרה אוליבו בסימן זוגי

טרה אוליבו בסימן זוגי

טרה אוליבו - תחרות שמן זית במלון ענבל טרה אוליבו - תחרות שמן זית במלון ענבל
סדנאות לקהל הרחב במלון ענבל סדנאות לקהל הרחב במלון ענבל
השף איציק ברק - מסעדת סופיה השף איציק ברק - מסעדת סופיה
אפילו גלידה עם שמן זית אפילו גלידה עם שמן זית
יובל בלנקובסקי מראיין את השף איציק ברק ממסעדת סופיה שבמלון ענבל הירושלמי. שמעו על אירועי שמן הזית שיחולו לקראת ט''ו באב במלון ענבל, והציצו במתכון לארוחה שלמה שמציע לכם השף ברק, להכנה עצמית (ואולי משותפת?) לכבוד ט''ו באב

יובל בלנקובסקי: "פסטיבל שמן הזית טרה אוליבו הוא גם סיבה לחגיגה קולינרית מרשימה במלון ענבל ובמסעדת סופיה. בין התאריכים 25 ל-28 ביולי, סביב ט"ו באב, מציעים במלון חבילה רומנטית, שכוללת ארוחה מרשימה בסופיה..."

אי אפשר שלא לקנא בשף איציק ברק, שף מלון ענבל, המגשים את חלומותיו יום-יום. ברק נוהג לפקוד את המסעדות הטובות בעולם בצרפת, בניו יורק ובמזרח הרחוק לתקופות השתלמות קצרות, משם הוא חוזר למלון עם רעיונות וחידושים ממיטב המטבחים המתקדמים בעולם. היצירתיות והחדשנות של ברק משולבת עם הקפדה על חומרי גלם משובחים ובדגש על חומרי גלם מקומיים, וכל זאת עומד כעת לבוא לידי ביטוי במסגרת טרה אוליבו, התחרות הבינלאומית הראשונה לשמני זית, שתיערך במלון ענבל בין ה-25 ל-29 ביולי.

כעת, עם עליית המודעות לאיכותו של שמן הזית, החליטו מלון ענבל ואיש הענבים חיים גן, שלו ניסיון של שנים רבות בארגון תחרות היין המפורסמת "טרה וינו", לקיים לראשונה בארץ תחרות שמן זית שבמסגרתה יערכו סדנאות לקבל הרחב שבהן יילמדו הטועמים את רזי הטעימה של שמן זית איכותי ואת הפרמטרים לקביעת רמת השמנים. בתחרות עצמה ישתתפו מאות שמני זית, חלקם מיצוק מקומי וחלקם מחו"ל. צוות השופטים של טרה אוליבו יורכב גם הוא משופטים מקומיים ומשופטים בין לאומיים בעלי שם, ובמסגרת התחרות יתחרו שמני הזית בכמה קטגוריות.

טעימת השמנים מתנהלת בצורה עיוורת, בדיוק כפי שמקובל בתחרויות יין. כל יצרן המשתתף בתחרות מחויב לשלוח שלושה בקבוקי שמן זית: השניים הראשונים מיועדים לטעימה עיוורת וזוכים לניקוד על ידי צוות השופטים. הבקבוק השלישי נשמר, במקרה של זכייה נערכת בדיקת מעבדה מאמתת, ושמן הזית שיזכה יעבור לייצור סדרתי, שעליו ורק עליו יוכל היצרן לציין את תווית הזכייה בתחרות.

פסטיבל שמן הזית טרה אוליבו הוא גם סיבה לחגיגה קולינרית מרשימה במלון ענבל ובמסעדת סופיה. בין התאריכים 25 ל-28 ביולי, סביב ט"ו באב, מציעים במלון ענבל חבילה רומנטית, שכוללת ארוחה מרתקת במסעדת סופיה שבמלון ענבל, בין המנות תמצאו רביולי מוצרלה בשמנת ויין שרדונה עם עלי ריחן ופרחי ברוקולי. ב-26 לחודש, הלוא הוא חג האהבה הישראלי, תיערך במסעדת במלון סופיה ארוחה לאוהבים שבה יוגשו מבחר מנות מעוררות תשוקה כמו מטבלי פרות בשוקולד ומבחר מנות דגים קלילות מרעננות ומענגות.

את פרסום הזוכים בתחרות יחגגו ביום רביעי של אותו השבוע, ב-28 לחודש, בארוחת גאלה חגיגית ומפוארת במלון. בארוחה יגישו צוות השפים של המלון בניצוחו של השף איציק ברק על המזנון החופשי מבחר מנות המבוססות על שמן זית ושקשורות אליו, שיורכבו על הצלחת לעיני הסועדים. ברק מתכנן גם כמה הפתעות הקשורות לנסיעותיו לחו"ל ולהשתלמותו בבישול מולקולרי: אבקת שמן זית, חמאת שמן זית ושאר מיני חידושים יוסיפו מקוריות לתפריט.

החגיגה הקולינרית במלון ענבל תיחתם בארוחת שפים מפוארת למחרת. בארוחה מארח ברק שני שפים ירושלמים נודעים - מרקוס גרשקוביץ ממסעדת אנג'ליקה ומנחם כץ לשעבר ממסעדת 1868. השפים יערכו ארוחה מרובת מנות שגם בה יהווה שמן הזית מוטיב שילווה את כל הארוחה. אין ספק ששילוב של שלושה שפים מבריקים ביחד יוליד מנות נהדרות וחד פעמיות. ברק סובר כי ירושלים מזוהה עם אוכל טוב, ושהסצנה הקולינרית פה היא המובילה בארץ. מלון ענבל כעת ממקם את עצמו גם כמרכז קולינרי מוביל בירושלים, ולנו יש למה לצפות.

השף איציק ברק מוסיף מתכון לארוחת ט"ו באב שלמה, תיהנו.

מנה ראשונה:

סשימי סיבאס אבוקדו ג'ינג'ר ורוטב ווסאבי
מתכון ל-4 סועדים

חומרים
2 אבוקדו בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות.
8 גבעולי עירית קצוצים דק.
מיץ מ-1/2 לימון סחוט.
1 כף שמן זית / קנולה.
1 כפית שמן סומסום.
ג'ינג'ר כבוש קצוץ לרצועות.
400 גרם פילה סיבאס חתוך לרצועות, ללא עור.
קורט מלח.
קורט פלפל.
מיונז מעורבב עם מעט ווסאבי.
כוסברה לקישוט.

אופן הכנה
1. בקערה מערבבים את האבוקדו עם העירית, הלימון ושמן הסומסום. מוסיפים מלח ופלפל.
2. לוקחים את פילה הסיבאס ופורסים לרצועות בעובי של סנטימטר. מברישים בשמן זית ומניחים בצד.

הרכבת המנה
מריחים במרכז הצלחת בפורמה את האבוקדו. מעל האבוקדו שמים 3 פרוסות סשימי ומקשטים מעל בג'ינג'ר כבוש.
בצד שמים מעט מרוטב הוואסבי על הסשימי מניחים כוסברה ומגישים.

מנה עיקרית:
נתחי חזה עוף מוקפצים עם אננס סלרי וצ'ילי ברוטב סויה ודבש
מתכון ל-4 סועדים

4 חזה עוף חתוך לרצועות.
1 אננס טרי קלוף וחתוך לקוביות.
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות.
1 בצל חתוך לרצועות.
1 שן שום כתוש.
1 שורש ג'ינג'ר חתוך דק.
1/2 כוס סויה קוקומן.
1 כף דבש.
1 פלפל צילי חתוך דק.
2 גבעולי כוסברה.
1 כפית שמן קנולה.
1 כף שמן שומשום.
 
 אופן הכנה
לוקחים את רצועות העוף מניחים בתוך תבנית בוזקים מעל כף סויה מעט שום וחצי כפית דבש. מניחים במקרר לפרק זמן כשעתיים.
במחבת, עדיף ווק, בוזקים כפית שמן קנולה כאשר השמן חם שופכים את רצועות חזה העוף משחימים מכל הצדדים, מוצאים ומניחים בצד.
באותו מחבת מכניסים את האננס, בצל, סלרי, שן השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומקפיצים עד להזהבת הירקות. מוסיפים את הסויה, הדבש ואת רצועות העוף. בוזקים שמן שומשום מערבבים ומגישים עם קישוט של כוסברה.

קינוח:
גלידה עם שמן זית
מתכון ל-10 אנשים:

1 ליטר שמנת
200 גרם סוכר
250 מיליליטר שמן זית
1 מקל קינמון
1 מקל וניל
4 חלבונים

אופן ההכנה:
• לחמם את השמנת והשמן זית בתוך סיר, ביחד עם מקל הקינמון ומקל הווניל.
• לאחר הגעה ל טמפרטורה של 70 מעלות, לקרר.
• מקציפים את החלבונים, ומקפלים את התערובת בתוך התערובת הקודמת.
• לבסוף מכניסים הכול למכונת גלידה.

בתיאבון!

 

 

קישורים:
מסעדת סופיה