מה אומרים השפים על ולנטיין?
איך חוגגים במסעדת הלנה?
איך חוגגים במסעדת טל טלה?
שאול ברדה מציע: שוקו
השפים: הראו לבני הזוג אהבה
האהבה מתחילה בבטן. תנועת ההיפוך שהיא עושה כשמושא האהבה מתקשרת, הפרפרים שחגים בה ללא הרף בכל פעם שנשמע קולו מאחורי הגב - אלו אינדיקציות לכך שאנחנו מאוהבים (וגם לקלקול קיבה, אבל בואו נחשוב בכיוון חיובי). אמנם לפי כל הפתגמים הדרך ללבו של גבר עוברת בבטן, אבל זו בהחלט גם הדרך אל לבה של האישה. ואם יש אנשים שמבינים בבטן, באוכל ובאהבה גם יחד אלו השפים, אצלם כל מרכיבי המתכון הללו תמיד איך שהוא מתערבבים יחד לאומלט אחד. ביקשנו מכמה מהם לאסוף את האנרגיות ואת היצרים שלהם לדקת ריכוז אחת, ולספר לנו איך הם ממליצים לחגוג את ולנטיין. באופן מפתיע, איך שהוא נכנס לתכנית האהבה שלהם הרבה אוכל.
עמוס שיאון ממסעדת הלנה בקיסריה
מציע לכם, אם נופל תאריך הוולנטיין על יום שמש יפה, ללכת בשעת צהריים לחוף הים עם דלי אויסטרים ובקבוק מבעבע טוב, (אל תשאירו את בני הזוג מאחור). כשתחזרו הביתה בערב, הכינו לעצמכם ארוחה טובה ופתחו בקבוק יין.
שאול ברדה – קייטרינג ארץ גשן, אמנות קולינרית
בתור ישראלים ויהודים התמזל מזלנו פעמיים, גם בוולנטיין הנוכרי וגם בט"ו באב היהודי. יש כאלו ציניקנים שיאמרו שגם בפעם הראשונה זה יותר מדי, הרי כל יום אני אוהב את אשתי, ויש את אלו (בעיקר הנשים) שהיו חוגגים יום אהבה בכל חודש לו רק היו נותנים להם. אז כמו שכולם יודעים יותר מדי או קצת מידי זה לא בריא, פעמיים בשנה זה המינון המדויק לשיקוי אהבה מרוכז.
אני אישית משתדל לא לפספס הזדמנות להראות לאשתי מדוע היא החצי השני (חוץ מהפעמים שאני כן מפספס). יום כזה חייב להתחיל עם מחווה קטנה בבוקר, בין אם פרח קטן שנקטף בדרך לקניות הבוקר או מיץ תפוזים ואומלט למיטה אפילו איזה מכתב/שיר קטן על הכרית (לאלו שלא מתעוררים ביחד).
אם אתם ממשיכים את היום ביחד התמזל מזלכם, ואם תפגשו רק בערב הרשו לי להמליץ על בילוי קטן מלא בקסם ופשוט לביצוע : ערכת אמגזית, פינג'אן, חלב, שוקו, מקופלת, מרשמלו, שמיכות, מחצלת וכרית. קחו את כל אלו וצאו לפיקניק לילי על כוס שוקו מנחם במקום החביב עליכם. אל תירתעו מהעובדה שחורף וקר בחוץ. זה כל העניין, גוף אל גוף מתקרב, שפתיים נפגשות רק אתך רוצה להיות.
שיהיה באהבה...
קובי גוטהלף, שף ומנהל מסעדת טל טלה בבאר יעקב
מציע לבילוי רומנטי ביום הוולנטיין להפתיע את בן\בת הזוג בהכנת קיש פטריות מפנק, מעורר ומלא טעמים וריחות אקזוטיים. אל הקיש יש להצמיד בקבוק יין אדום מיקב בוטיק ולהזמין מקום בצימר רומנטי.
שפית דפנה ברוך, פיתויים ירושלים
ממליצה לחגוג עם הילדים ועם שאר המשפחה במסעדה אחר הצהריים. ובערב - ארוחה רומנטית מושקעת עם הבעל, לאור נרות ולצד בקבוק יין טוב, גבינות ובגאט. כמובן, החשוב ביותר, הרבה מתוקים: שוקולדים, מנות אחרונות, אישיות וקטנות.
שף חיים טיבי, מוסקט מצפה הימים
אמנם ולנטיין הוא לא החג שלנו, אבל מכיוון שאנחנו שמחים להצטרף לכל החגים, ובמיוחד לכאלו שחוגגים אהבה, אני ממליץ פשוט לחגוג עם בת הזוג במסעדה רומנטית עם יין טוב. לא צריך יותר מזה.