|
|
|
|
אודות השף ארז שטרן |
יליד רחובות (1972), גדל והתחנך בירושלים. שירות צבאי בחיל השריון. עוד בצעירותו זיהתה המשפחה ביכולתיו הגסטרונומיות, לצד סבתו הבשלנית והוריו התומכים. את מסלול המטבח החל בעבודה במלון היאט ריג'נסי-ירושלים ובמקביל למד במכללת הדסה טבחות (עם התמחות במלון המלך דויד). לאחר לימודיו עבר לתקופת הפתיחה של מלון דן אילת ומסעדותיו השונות. הרשת החליטה לקדמו ולהשיבו למלון המלך דויד. בתחילת 97 הזדמן לארז לשוב ללימודים, הפעם בביהס היוקרתי EACH בליון, צרפת (הנחשב לאחד מחמשת הטובים בעולם), תחת נשיאות הכבוד של השף פול בוקוז (על כן לאחרונה הוחלף שמו Institite Paul BOCUSE), למשך שנתיים-אותם סיים בהצטיינות. במסגרת לימודיו עבר ארז שני פרקי סטאג' ארוכים יחסית, בשני מוסדות גסטרונומיה נחשבים בצרפת. הראשון במסעדת לה ג'ארדן דה סאנס אצל האחים פורסל, במונפלייה (דרום צרפת). מסעדת שני כוכבי מישלן-המאופיינת במטבח פרובנסאלי ברמה גבוהה ביותר. המסעדה הפכה לבעלת שלושה כוכבים בזמן תקופת הסטאג'. את הסטאג' השני, במסעדת לה ויולן ד'אינגר אצל השף כריסטיאן קונסטאנט, בפריז. בעלת כוכב מישלן אחד שהפכה גם היא לבעלת שניי כוכבים בזמן תקופת ההתמחות.
לאחר הלימודים, חזר לאילת לפרוייקט הרפסודה של היזם והאדריכל יואב איגרה. משם פנה לירושלים לקחת חלק בפתיחת מסעדת שונקה. ומשם, לתל אביב-הטבור הגסטרונומי של ישראל-בחזרה לרשת מלונות דן, שם הוצע לו תפקיד שף מסעדת לה רג'אנס הידועה בדן תל אביב. השרטון עליו עלה תהליך השלום קיצרה את שהותו במלון. נקודה זו במסלול קידומו של ארז היוותה את אחת מאבני הדרך (מעבדות לחרות) בפריצות הדרך המקצועיות שלו, כשהחליט להיות עצמאי.
מזה שנתיים ארז מתמחה באפיה של עוגות וקינוחים ביתיים, לבתי קפה ומסעדות (באיזור המרכז). יחד עם זאת הוא לא שכח את אהבתו העמוקה למטבח והעניק את שירותיו גם כקייטרר במסגרות פרטיות שונות. במסגרת פריצות הדרך אליהן הוא מחוייב, עתה הוא מציע שירות ייחודי של אירוח בביתו. הרגישו אצלו בבית. שבו ותהנו מפירות יצירותיו ומהאוירה הייחודית אותה הוא עיצב בעצמו.
|
 |
|
|
|
|
|
|