|
מסעדות
|
קורדיליה
קורדיליה הינה מסעדת גורמה ים-תיכונית, המהווה חלק משמעותי מסצנת הגורמה הישראלית. כבר יותר מעשור ומטביעה חותם מרענן בתחום הקולינרי. המנות המוגשות לצלחת הינן פרי מעשה ידיו של השף ניר צוק. גולת הכותרת הנה ארוחת טעימות, מפנקת ועשירה. היא זכתה לפרסום עולמי בשל שימוש יוצא הדופן בחמרי הגלם המקומיים.
|
|
אבולעפיה
אבולעפיה היא המאפייה המוכרת ביפו, שהפכה עם השנים, למוסד וחיקוי. המאפייה מוכרת מגוון מאפים בסגנון ערבי, ובהם פיתות, בייגלה, סמבוסקים, ביציות ופיצות, וכן דברי מתיקה כגון בקלוואה וכנאפה. המאפייה שוכנות במבנה מעוטר קשתות ברחוב יפת, בסמוך לכיכר השעון.
|
|
קיוטו
מסעדת היוקרה קיוטו, שהפכה למוסד קולינרי ידוע ומוערך, מציעה שילוב ייחודי של המטבח היפני המסורתי והטעם המיוחד של המטבח הים תיכוני. השילוב הנהדר ויוצא הדופן של טעמים, צבעים ותרבויות הפך אותה לאחת מן המסעדות היפניות המובילות בארץ.
|
|
מרכז נא לגעת - אין עוד מקום כזה בעולם
מרכז "נא לגעת" פתח את שעריו לקהל הרחב בדצמבר 2007 בנמל יפו תל אביב.
במרכז פועלים תיאטרון "נא לגעת" עם אנסמבל השחקנים החרשים-עיוורים, בית הקפה קפה קפיש עם מלצריו
החרשים, המזמינים אתכם לתקשורת מסוג אחר ומסעדת החושך בלק אאוט עם צוות המלצרים העיוורים.
|
|
הנמל 24
הנמל 24 מסעדה שהיא פנינה קולינארית צפונית. מציעה מטבח המשלב בין אוכל גורמה, עיצוב איטלקי
כפרי ואוירה של שפע. הנמל 24 מציעה תפריט המושפע משיטות הבישול של המטבח הצרפתי, ומכיל נגיעות מהמטבח האיטלקי והים תיכוני.
|
|
דארנא
מסעדת דארנא, מציעה מגוון עשיר ממטעמי המטבח המרוקאי האוטנטי. ולצידו, מחויבת גם לשימור תרבות האירוח המרוקנית, להקפדה על מצוינות קולינרית ולקבלת פנים חמה ומזמינה על פי מיטב מסורת המגרב.
|
|
כתית
מסעדת כתית הוקמה מתוך חלום ותשוקה לבישול. השף והבעלים מאיר אדוני מגיש ב"כתית" מטבח ,אשר מאחד בתוכו בדרך מקורית, מטבח אירופאי עם השפעות של כור ההיתוך הישראלי-ים תיכוני. המחשבה הקולינארית העומדת בבסיסו של הבישול במסעדה,היא בישול עפ"י העקרונות הקלאסיים המודרניים עם טעמים וניחוחות אותנטיים.
|
|
Seatara
מסעדת ביסטרו שף אירופאית שבשילוב עם החמימות והמשפחתיות הישראלית, מציעה תפריט המבטא את עושר ומגוון הטעמים המאפיינים אותה. השימוש בתבלינים אקזוטיים וים תיכוניים מעשיר את המטבח הצרפתי והאיטלקי ויוצר טעמים חדשים, מרגשים ונפלאים. בנוסף, מרתף יינות, מהאיכותיים בארץ, ובו מגוון עשיר של סוגי יינות ושמפניה מן הארץ ומרחבי העולם.
|
|
קרל ברג
"קרל ברג" מציעה מגוון רחב של למעלה מ 400 מוצרי נקניק ובשר מתוצרת עצמית, וכ 7000 מוצרים מזון מובחרים נוספים מהעולם כגון דגים טריים ומעושנים, פרות ים, גבינות מחלבה, יינות ואלכוהול, חמוצים, קונפיטורות, פסטות, רטבים, עוגות ועוגיות. בבעלות "קרל ברג" חווה לגידול בעלי חיים. שיטת תהליכי הגידול והייצור העצמיים מאפשרת ליהנות ממוצרים טריים באיכות גבוהה ובמחירים נוחים.
|
|
רוקח 73
השפית מאיה לביא, שומרת על הפשטות מבלי להתפשר על האיכות הקולינרית במבחר חדש של פסטות סלטים וקינוחים. יחד עם יוסי דולי ממייסדי פיצה גוסטו, הם אופים את הפיצה הנפלאה בהתאם למסורת האיטלקית, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים שמביאים את הניחוח האיטלקי עד לקצה החוטם. הפיצה נעשית מקמח דורום איכותי, המרודד למצע דק ונאפה בחום גבוה עד לקבלת הפריכות המפורסמת. רוטב העגבניות מוכן מעגבניות שיובאו מאיטליה ומתובל בעזרת עשבי תיבול טריים, והכול נאפה יחד עם גבינות משובחות. מומלץ ללוות את הפיצות והפסטות המעולים ביין, למברוסקו או קווה המשלימים את החוויה.
|
|
פסטה ריקו
פסטה ריקו היא פסטה גורמה המיוצרת בסטנדרטים הגבוהים ביותר, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, מ 100% קמח דורום סמולינה מעולה ומירקות טריים. במגוון עצום של טעמים ייחודיים כמו: רביולי גבינת עיזים ובזיליקום ובלרינה תרד. בשל טריות הבצק, כל סוגי הפסטה מוכנים לאכילה תוך 2-3 דקות בישול ומתבלטים בטעמים נפלאים וניחוחות של טריות.
|
|
אל ברבור
מטבח ערבי אוטנטי המגיש מאכלים ערביים בבישול ביתי מסורתי. אל ברבור ממוקמת באום אל פחם בבניין ההיסטורי של המושל הטורקי. המסעדה בבעלותם של האחים נשאת וחוסאם עבאס שהתחילו את דרכם במסעדת "עבאס" המקורית של אביהם ביפו, משם למדו את רזי הבישול הערבי תוך שימוש בכלי עבודה וטכניקות הכנה מסורתיות כמו טחינת בשר ידנית, כתישת תבלינים במכתש, טחינת חיטה באבן ירחיים ובישול על פתיליה. והקפדה על מרכיבי מזון טריים שהם מגדלים בחצר ביתם. המטבח מהווה מעין "גשר תרבותי" בין המטבח הערבי המסורתי למטבחים המודרניים והעכשוויים.
|
|
החצר
מסעדת 'החצר' הינה מסעדת שף ים תיכונית המתמחה בבשרים על הגריל, תבשילי קדירה ודגים. השף מוטי אוחנה העומד בראשה, מגיש ב החצר מטבח יצירתי ועכשווי, המאחד בתוכו באופן מקורי מטבח ים תיכוני עם השפעות ישראליות, תוך שימוש במיטב התוצרת המקומית ובחירה קפדנית של חומרי גלם איכותיים.
|
|
מאראבו
מסעדת 'מאראבו' והשף יואב בר, היטיבו ליצור אי של עונג במרחק נגיעה מתל-אביב. מסעדה נעימה ומזמינה, את סגנון הבישול שלו מגדיר יואב בר כים תיכוני - ישראלי המשלב נגיעות ממטבחים שונים מאגן הים התיכון ומרכיבים אהובים מהמטבח הישראלי.
|
|
מחלבות גד
הכל התחיל לפני יותר מ-100 שנים בטורקיה. משפחת כהן קנתה את הפרה הראשונה, גידלה וטיפחה אותה באהבה, במשך שנים, על מנת שתניב עבורה חלב מעולה. מהחלב ייצרה המשפחה גבינות. עם השנים המחלבה המשפחתית הפכה להיות שם נרדף לגבינות איכותיות שמעבר לטעמן הנפלא, מביאות עמן גם את ניחוחות הבלקן. בגד, תרים בעולם אחרי טעמים חדשים, ומתאימים אותם לחך הישראלי. המחלבה משלבת קידמה טכנולוגית וידע בינלאומי יחד עם סודות משפחתיים מקצועיים, שעוברים מאב לבן, שהופכים כל אחת מהגבינות לטובה ביותר בתחומה.
|
|