דף הבית
ערב טעימות
תפריט
תפריט עיסקי
תפריט יין
גלריית תמונות
צור קשר
מפה
מתכונים
 

עמותת הוויסקי מגיעה לירושלים




לאחר למעלה משנתיים של פעילות ענפה בעיקר באזור המרכז מגיעה עמותת הוויסקי הישראלית לירושלים ומתארחת במסעדה הירושלמית הידועה - אלדד וזהו.
במסגרת פעילות העמותה בירושלים מתוכננים ערבי וויסקי מגוונים בעבור כל חובבי הוויסקי הירושלמים.
הערב הראשון יוקדש לחושי הטעם והריח שלנו.

עד כמה רגישים חושי הטעם והריח שלנו זו שאלה לא פשוטה. מדובר בשני חושים בהם רב הנסתר על הגלוי.
האם נרגיש בהבדל שבין וויסקי בן 12 שנה ממזקקה מסוימת לוויסקי מאותה מזקקה בן 18 שנה אשר מחירו גבוה הרבה יותר. האם ההבדלים בריחות ובטעמים אכן משמעותיים ואם כן ממה למעשה נובעים אותם הבדלים.
בערב זה ננסה לחקור ולהבין לעומק את חושי הטעם והריח שלנו ונלמד כיצד ניתן לזהות ולבודד את הטעמים והריחות הרבים המסתתרים בתוך המשקה.
עם קרח או בלי, כוס גבוהה או נמוכה, עם קולה או לבד - מהי הדרך הטובה ביותר לטעום את וויסקי – על כל אלו ועוד ננסה לענות בערב שכולו חוויה חושית מעניינת.
על מנת להפיק את המרב מהערב בחרנו ארבעה וויסקים שונים שכל אחד מהם מייצג קבוצת טעמים וריחות שונה. כל הוויסקים מיובאים עי חברת אקרמן, אחת מיבואניות הוויסקי הגדולות בארץ.

ג'ק דניאל
הוויסקי האמריקאי הקלאסי
סקפה 14
מאלט עדין ופירותי
לאפרויג
נציג הוויסקים המעושנים
בלנטיינס 12
בלנדד סקוטי פרימיום




הערב ילווה במנות אשר הוכנו והותאמו במיוחד בעבור הוויסקים שנטעם.

מנות פתיחה
אנטיפסטי - מחמצים עונתיים - חצילונים בנוסח פרסי,במיה בנוסח סורי, אבטיח כבוש
לחם בוכרי עם טפנד זיתים וצלפים,חמאה מתובלת ושמן זית עם בלסמי

מנות ראשונות
קרפצ'יו פילה בקר מעוטר בירק וגבינת פיקוריני
סיבצ'ה אנטיאס

מנות עיקריות
נתחי טלה בשעועית ירוקה וקינמון בתוספת חיטה מעושנת

מנות אחרונות
מרק פירות מרענן וסורבה קוקוס

הארוחה תלווה בשתייה קלה וחמה

זו הזדמנות נפלאה ליהנות מחוויה של אוכל וויסקי – חוויה בה סך החלקים גדול מהשלם.

הערב יתקיים במסעדת אלדד וזהו יפו 31, בחצר פיינגולד
ביום חמישי 27.7 בשעה 19:30
טלפון להזמנות: 02-6247033, 02-6254007
מחיר למשתתף 210 שח
יש להזמין מקומות מראש



ערב וויסקים מעושנים בשיתוף רשת חנויות דרך היין

הטעמים והריחות בעולם הוויסקי רבים, שונים וללא ספק מגוונים מאוד.
למרות שלא מדובר במדע מדויק ואכן המגוון הוא כמעט אין סופי, ניתן למצוא בין כל אותם טעמים וריחות בעולם הוויסקי שתי קבוצות חשובות ועיקריות. קבוצת הוויסקים הפירותיים וקבוצת הוויסקים המעושנים.
ערב הטעימות הקרוב יתמקד כולו בקבוצת הוויסקים המעושנים. מדובר בקבוצה אשר למעשה התפתחה רבות בשנים האחרונות ורכשה לה קהל גדול של מעריצים.
במהלך הערב נטעם את הנציגים החשובים של הוויסקים המעושנים המיובאים לארץ ודרכם ננסה ללמוד ולהבין מהוא אותו טעם מעושן, כיצד הוא מגיע לוויסקי והאם ישנם סוגים שונים של עשן.
בעזרת ארבעה מאלטים שונים ומעושנים ננסה לחקור ולהבין לעומק את כל נושא העשן בוויסקי. שלושה מהוויסקים שנטעם מגיעים מהאי המפורסם איילה – Islay והרביעי מגיע מהאי השכן skye

Caol Ila
מאלט מעושן אך ללא ספק עדין וידידותי הרבה יותר משאר המאלטים המעושנים. בהחלט המאלט המתאים ביותר להיכנס אל כל עולם המעושנים.
Laphroaig
אחד מהמאלטים המעושנים שיש. ללא ספק מאלט מיוחד במינו הטומן בחובו לצד העשן, טעמים שונים אשר ייחודיים אך ורק לו.
Ardbeg
המאלט אשר הצליח ליצור טעם מעושן ודומיננטי יחד עם עדינות ורכות. ללא ספק שילוב מנצח.
Talisker
הוויסקי של ג'יימס בונד – מעושן אלגנטי וללא ספק אחד המוצלחים.

הערב יתקיים בחנות דרך היין שברעננה ביום חמישי 20/07/06 בשעה 20:00.
מחיר למשתתף: 120 ₪ מתוכם 30 ₪ זיכוי ברכישת ויסקי מהטעימה
בנוסף לזיכוי תינתן למשתתפי הערב הזדמנות לרכוש את הוויסקים במחירים מיוחדים
הערב ילווה בכיבוד קל

יש להזמין מקומות מראש במייל:
john@iws.co.il


   
כשר גישה לנכים חניה בתשלום איזור ללא עישון אופציה צמחונית מתאים לילדים מזגן ישיבה בחוץ יש להזמין מקום מראש מקום רומנטי
בר אלכוהול יש יין בירה מהחבית
כתבו עלינו:
אלדד וזהו זה
שף בשקט עם רפי קינן וישראל בכר מ''אלדד וזהו''
רביעייה ירושלמית
כל הזכויות שמורות מסעדות