
לביבות בטטה:
לקראת הערבים החורפיים העומדים בפתח, השף יזהר דניאל מקפה פולה בראשל"צ ומסעדת פולה במושבה בנס ציונה, ממליץ על לביבות בטטה חמות עם רוטב יוגורט רענן.
מרכיבים:
450 גרם בטטה רתוחה
350 גרם תפו"א רתוח
100 גרם בצל ירוק קצוץ דק
100 גרם קמח
100 גרם פירורי לחם
2 ביצים
15 גרם מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
20 גרם אבקת מרק עוף
אופן הכנה:
מועכים את הבטטה ואת תפו"א מעיכה גסה, מוסיפים את הבצל המטוגן, בצל ירוק והביצים ומערבבים.
את התבלינים ואת החומרים היבשים מערבבים בקערה נפרדת ומוסיפים לעיסה.
את הלביבות מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר סופג
רוטב יוגורט צאן:
1 ליטר יוגורט צאן
200 גרם מלפפון קצוץ דק
25 גרם בצל ירוק קצוץ דק
10 עלי נענע קצוצים דק
15 גרם מלח
5 גרם פלפל שחור גרוס
מערבבים את כל המרכיבים יחדיו, ניתן להוסיף מעט מים קרים למידת הסמיכות הרצויה של הרוטב.
הצעת הגשה:
על צלחת, רצוי עמוקה, יוצקים כארבע כפות רוטב יוגורט, מניחים 2-3 לביבות במרכז הצלחת ומזליפים כף נוספת של רוטב יוגורט מעל הלביבות. מפזרים מעט פלפלים קצוצים לקישוט ומעטרים בעלי נענע טריים.