הגבינות המיוחדות של תנובה הן גבינות המתאימות לחיך הישראלי ומשתלבות מצוין עם יינות מיקבים מקומיים. השנה החליטה "תנובה" לחזק את הקשר בין גבינות ויין תוצרת ישראל באמצעות חיבור לפסטיבל היין".
במסגרת פסטיבל "יין ישראלי", מקימה תנובה מתחם ובו ימכרו פלטות עם מבחר הגבינות המיוחדות שמציעה תנובה.
מתחם תנובה יציע לקהל בחירה בין שתי סוגי פלטות של גבינות מיוחדות בהגשה קייצית ובתוספות היוצרות שילוב מנצח בין טעם הגבינה והיין.
מחיר פלטת גבינות לקהל בפסטיבל כ- 30 ₪
הפלטות:
1. קשקבל, קממבר, פטה כבשים, פרומעז
2. רוקפור, פטה עזים, צ'דר, בולגרית בקר
"תנובה" מגישה לבאי הפסטיבל מדריך לגבינות מיוחדות ומעניקה טיפים לבישול והגשה.
קצ'קבל (גלעד) – גבינה המיוצרת מחלב כבשים. נהוג לאכול אותה טרייה, אך היא גם מתאימה מאד להכנת פשטידות, מאפים ולהקרמת מרקים. את הקצ'קבל ניתן לגרר ולאכול כתוספת לפסטה.
טיפים מתנובה לשימוש בקצ'קבל:
• על מנת לחתוך גבינת קצ'קבל מומלץ להקפיאה 1/2 שעה לפני החיתוך.
• נמסה בקלות ולכן מתאימה להכנת רטבים.
• מתאימה במיוחד לתוספת בפירה תפוחי אדמה.
ברי - אחת הגבינות הצרפתיות המפורסמות ביותר. מיוצרת מחלב בקר. תוכנה צהבהב, היא בעלת מרקם רך ועטופה בקליפה לבנה אכילה.
טיפים מתנובה לשימוש בגבינת ברי:
• יש להגיש גבינה זו בטמפרטורת החדר.
• מומלץ להגיש גבינה זו לצד אגוזים קלויים בטעם טבעי כקינוח
• את הגבינה רצוי לשמור באריזה המקורית עם הנייר המיוחד שבו היא ארוזה, כדי לשמור על טעמה.
פקורינו –גבינה קשה עשויה מחלב כבשים. יכולה לשמש תחליף לפרמז'ן מתאימה מאד לגירור על פסטה. מצוינת גם כתוספת למאפים, הקרמת מרקים ולהגשה בכריך או בסלט. מתאימה מאד גם להגשה כחלק מפלטת גבינות.
טיפים מתנובה לשימוש בפקורינו:
• טעמה טוב יותר כאשר מגררים אותה ישירות על מנת פסטה.
• הגישו גבינה זו עם יין אדום מסוג קברנה סוביניון או פינו נואר.
• גוש גבינה שומר על טעמו ומרקמו טוב יותר מאשר גבינה מגוררת.
גבינה מגוררת- מומלץ לשמור בהקפאה עד לשימוש הבא.
רוקפור – גבינת צאן ממוצא צרפתי, בעלת עובש כחול-ירקרק, עשויה מחלב כבשים. רוקפור היא גבינה רכה, טעמה פיקנטי עד חריף ומעט מלוח. היא מתאימה לאכילה עם פירות וירקות ונהדרת לרטבים. מומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר.
טיפים מתנובה לשימוש ברוקופור:
• מעולה כבסיס לרוטב פסטה: מביאים לרתיחה 2 מכלי שמנת לבישול של השף הלבן, בתוספת כ – 130 גרם גבינת רוקפור מפוררת, מבשלים על אש נמוכה עד שהגבינה נמסה. מתבלים בפלפל ואגוז מוסקט והרוטב מוכן להגשה.
• טעמה הפיקנטי מתאים להגשה עם פירות.
פרמזן - זוהי גבינה קשה מאוד שמבשילה במשך זמן רב - כשנה עד שנתיים. טעמה פיקנטי ומתחזק עם השנים. היא משמשת בעיקר כתוספת לפסטה, להעשרת טעם המאפים ולתיבול מרקים ורטבים.
טיפים מתנובה לשימוש בפרמזן :
• גבינת פרמזן מומלץ לגרר בפומפייה ישירות על מנת פסטה חמה.
• מיוחדת מאד בטעמה ולכן מומלץ להוסיפה לסלטי פסטה.
קממבר – גבינה ממוצא צרפתי, המיוצרת מחלב בקר בשיטה מיוחדת המעניקה לה קליפת עובש טעימה ביותר. נהוג להשאירה מחוץ למקרר למספר שעות לפני האכילה כדי לתת לה שהות להבשיל ולהעצים את טעמה המיוחד.
טיפים מתנובה לשימוש בגבינת קממבר:
• טעמה המיוחד מתחבר להכנת כריכונים מקושטים עם מבחר פירות כפתיח לכל ארוחה.
• טעמה מתחדד כאשר היא נמסה ולכן שימושית מאד בטוסטים.
• מומלץ לשמור את הגבינה בנייר המקורי שאיתו היא מגיעה ובקופסא כדי לשמור על איכות הגבינה.
צ’דר - גבינה "צהובה" אנגלית המונה מספר סוגים בהתאם לזמן ההבחלה שלה הנע בין 3 חודשים לשנתיים! צבעה בהיר, עם גוון כתמתם, והיא בעלת טעם הנע בין עדין לטעם חזק. האנגלים נוהגים לאכול אותה כחטיף לצד הבירה.
טיפים לשימוש בצ'דר:
• גבינה המתאימה להגשה כחטיף עם משקאות חריפים.
• גבינה שימושית מאד למאפים ופשטידות.
מוצרלה – גבינה איטלקית שמקורה בסיציליה, היא הגבינה שבה משתמשים האיטלקים להכנת פיצה. למוצרלה, העשויה מחלב בקר, טעם עדין מאד והיא נמסה בחום, אך פרט לפיצה ופסטות שם היא מרכיב חובה, היא טעימה גם כמו שהיא בתוספת עגבניות, שמן זית ואורגנו.
טיפים לשימוש במוצרלה:
• גבינה זו נמסה בקלות ולכן טובה לשימוש בפיצות, טוסטים ומאפים שונים.
• הגישו גבינה זו חתוכה לקוביות וטבולה בשמן זית מתובל, כחטיף לפני כל ארוחה.
• מתאימה להקרמה של מרקים.