מתכון לפסח: מרק די פסח
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי
מרכיבים
- כמה חתיכות בשר טרי-רצוי בשר עסיסי המתאים למרק
- 1/2 ק''ג פולים טריים קלופים
- משקל הפולים לאחר הניקוי מתרמיליהם
- ולאחר ניקוי העור העוטף אותם
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול
- 2 גבעולי כרפס עם העלים
- 1/2 צרור כוסברה טרי
- 3-4 כפות שמן
- כף אבקת מרק בטעם עוף
- מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ עד להשחמה ומוסיפים את חתיכות הבשר לטיגון קל. מכסים במים עד גובה הבשר מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה .
לאחר חצי שעה מוסיפים את הפולים, קוביות תפוחי האדמה,הכרפס הקצוץ, הכוסברה הקצוצה ואבקת מרק עוף , מוסיפים מים עד 3/4 הסיר מוסיפים מלח ופלפל. מביאים לרתיחה נוספת ומנחיכים לאש קטנה למשך חצי שעה נוספת עד אשר הירקות יתבשלו.
להגשה אפשר לפזר כוסברה טרייה בצלחת עם מצה שבדרך כלל כותשים אותה לתוך צלחת המרק ואוכלים בתאבון רב .
קישורים:המתכון באדיבות אתר