Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> קציצות טלה וצנוברים בתבשיל של במיה ברוטב חמוץ מתוק

קציצות טלה וצנוברים בתבשיל של במיה ברוטב חמוץ מתוק

קציצות טלה וצנוברים בתבשיל של במיה ברוטב חמוץ מתוק

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל מ"כרמים" מושב סגולה

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הקציצות: מניחים בקערת ערבוב את הבשר, מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב. יוצרים קציצות במשקל 50-70 גרם, מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הקציצות ומניחים בצד.
הכנת הרוטב: מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והבמיה עד כדי הזהבה. מוסיפים את השום והרסק ומטגנים עוד כ-2 דקות. בוזקים את הסוכר ומוסיפים מים. סוחטים את הלימון מעל ומביאים לכדי רתיחה. מנמיכים ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. קוצצים כוסברה ומפזרים מעל. מבשלים עוד כ-2 דקות טועמים משפרים טעם עם מלח ופלפל.

הערות

טיפ להגשה: כדאי להגיש מרכז שולחן בלוויית חלה או לחם לבן שלם