מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: מאפה בצק עלים במילוי מוס כבדי עוף בליווי אגסים מוברקים

ראש השנה: מאפה בצק עלים במילוי מוס כבדי עוף בליווי אגסים מוברקים

ראש השנה: מאפה בצק עלים במילוי מוס כבדי עוף בליווי אגסים מוברקים

תיאור המתכון

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
שף ראשי מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

•לצלות את הכבד לצורך הכשרתו
•ליצוק למחבת את המרגרינה להוסיף את הבצל עד לקבלת צבע זהוב
•להוסיף פנימה את הביצים , כבדיי העוף , יין אדום , להשלים טעם ולצמצם מעט את הנוזל עי' השארת המחבת על האש כ – 4 דקות.
•לצנן את הכבדים , לטחון את כל העיסה במכונת בשר לטחינה דקה ועדינה, לבדוק טעמים ואם צריך להוסיף מלח , פלפל, להוסיף את הברנדי ולערבב.
•לחצות את פרוסות הבצק עלים האפויות לזלף מעליו את מוס כבד העוף
ולכסות בכובע הבצק עלים .

הערות

לקישוט:
•42 יח' אגסים קלופים פרוסים ל – שישיות ומבושלים ביין לבן וסוכר כ – 15 דקות ,
•במחבת חמה להמיס כ – 5 כפות סוכר לכרמל ולהוסיף פנימה את האגסים עד לקבלת מעטה כרמלי מעל ולהגיש.
•יש להניח את מוס הכבד על צלחת הגשה ולייד להניח מעט מהאגסים ולהגיש.