ראש השנה: מאפה בצק עלים במילוי מוס כבדי עוף בליווי אגסים מוברקים
- מתאים ל: 10 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
שף ראשי מלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- •500 גר' כבדיי עוף צלויים ומוכשרים
- •5 ביצים קשות
- •100 מ'ל יין אדום מתוק
- •2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
- •מלח , פלפל
- •100 גר מרגרינה בטעם חמאה.
- •4 כפות ברנדי
- •100 גר' בצק עלים חתוך לרצועות בגודל 10 על 5 ס'מ מרוח ביצה ושקדים פרוסים מולבנים , אפוי בתנור בחום 180 מעלות כ – 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
אופן ההכנה
•לצלות את הכבד לצורך הכשרתו
•ליצוק למחבת את המרגרינה להוסיף את הבצל עד לקבלת צבע זהוב
•להוסיף פנימה את הביצים , כבדיי העוף , יין אדום , להשלים טעם ולצמצם מעט את הנוזל עי' השארת המחבת על האש כ – 4 דקות.
•לצנן את הכבדים , לטחון את כל העיסה במכונת בשר לטחינה דקה ועדינה, לבדוק טעמים ואם צריך להוסיף מלח , פלפל, להוסיף את הברנדי ולערבב.
•לחצות את פרוסות הבצק עלים האפויות לזלף מעליו את מוס כבד העוף
ולכסות בכובע הבצק עלים .
הערות
לקישוט:
•42 יח' אגסים קלופים פרוסים ל – שישיות ומבושלים ביין לבן וסוכר כ – 15 דקות ,
•במחבת חמה להמיס כ – 5 כפות סוכר לכרמל ולהוסיף פנימה את האגסים עד לקבלת מעטה כרמלי מעל ולהגיש.
•יש להניח את מוס הכבד על צלחת הגשה ולייד להניח מעט מהאגסים ולהגיש.