ראש השנה: סלט תאילנדי חם של עלי מנגולד,כרישה,אשכולית אדומה,בוטנים ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי
תיאור המתכון
באדיבות משה בדישי, השף הראשי של רשת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה
"שנהיה לראש ולא לזנב"
"שנפרה ונרבה כדגים"
מרכיבים
- חומרים לשיפודי הסינטה:
- 150 גרם קוביות סינטה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 שיפודי במבוק קטנים
- חומרים לסלט החם:
- 8 עלי מנגולד חתוכים לרצועות
- 1 כרישה קצוצה החלק הלבן בלבד
- פילטים מ-1 אשכולית אדומה
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 קישוא צהוב ללא ליבה חתוך לרצועות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- חופן קטן עלי כוסברה
- חופן קטן עלי בזיליקום
- חופן קטן עלי נענע
- חומרים לרוטב תמרהינדי ותמרים
- ¼ כוס תמרים ללא גלעין
- 2 כפות רוטב תמרהינדי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- ½ פלפל צ'ילי אדום
- 2 שיני שום
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- ¾ כוס שמן סויה
אופן ההכנה
הכנת שיפודי הסינטה: משפדים את הסינטה ומתבלים את הבשר. מחממים מחבת פסים לחום גבוה ומוסיפים את הבשר – יש לבשל עד מידת צלויה רצויה (מדיום יארוך כ-4-5 דקות) ומניחים בצד.
הכנת הרוטב: טוחנים בבלנדר או במג'ימיקס את כל החומרים מלבד השמן, מוסיפים את השמן בזילוף איטי וטוחנים עד קבלת רוטב מגובש ואחיד. מומלץ לאחסן בקירור.
הכנת הסלט: מחממים 4 כפות שמן סויה ב מחבת לחום גבוה, מקפיצים את הכרישה במשך כחצי דקה ומוסיים את פלפל אדום, הקישוא והמנגולד. ממשיכים להקפיץ את הסלט במשך כדקה ומוסיפים את התיבול, האשכולית ועשבי התיבול. מניחים על צלחת ההגשה.
הגשת המנה: מסדרים את השיפודים על הסלט החם ומזליפים מרוטב התמרים.