מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: סלט תאילנדי חם של עלי מנגולד,כרישה,אשכולית אדומה,בוטנים ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי

ראש השנה: סלט תאילנדי חם של עלי מנגולד,כרישה,אשכולית אדומה,בוטנים ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי

ראש השנה: סלט תאילנדי חם של עלי מנגולד,כרישה,אשכולית אדומה,בוטנים ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי

תיאור המתכון

באדיבות משה בדישי, השף הראשי של רשת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה

"שנהיה לראש ולא לזנב"
"שנפרה ונרבה כדגים"

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת שיפודי הסינטה: משפדים את הסינטה ומתבלים את הבשר. מחממים מחבת פסים לחום גבוה ומוסיפים את הבשר – יש לבשל עד מידת צלויה רצויה (מדיום יארוך כ-4-5 דקות) ומניחים בצד.
הכנת הרוטב: טוחנים בבלנדר או במג'ימיקס את כל החומרים מלבד השמן, מוסיפים את השמן בזילוף איטי וטוחנים עד קבלת רוטב מגובש ואחיד. מומלץ לאחסן בקירור.
הכנת הסלט: מחממים 4 כפות שמן סויה ב מחבת לחום גבוה, מקפיצים את הכרישה במשך כחצי דקה ומוסיים את פלפל אדום, הקישוא והמנגולד. ממשיכים להקפיץ את הסלט במשך כדקה ומוסיפים את התיבול, האשכולית ועשבי התיבול. מניחים על צלחת ההגשה.
הגשת המנה: מסדרים את השיפודים על הסלט החם ומזליפים מרוטב התמרים.