מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: חזה מולארד על מצע קונפי בצלי שלוט וקינואה אדומה

ראש השנה: חזה מולארד על מצע קונפי בצלי שלוט וקינואה אדומה

ראש השנה: חזה מולארד על מצע קונפי בצלי שלוט וקינואה אדומה

תיאור המתכון

באדיבות השף רפאל כהן, ממתחם "לוקא" לאירועי יוקרה בשרון

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה ומניחים לה להתייבש על מסננת ובינתיים מעמידים את הבצלים על להבה בינונית. לאחר שהתייבשה מטגנים את הקינואה קלות בשמן זית ומתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט. לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומבשלים את הקינואה בדיוק כמו שאנו מבשלים אורז.
הכנת הקונפי:
מעמידים את הבצלים להתבשל בסיר על להבה בינונית. לאחר שהשחימו מוסיפים לסיר את כל המרכיבים (כולל הקינואה המבושלת). מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את המלח, וממשיכים
לבשל על להבה קטנה במשך חצי שעה.
הכנת המולארד: ממיסים במחבת את שומן האווז עם שמן הזית, וצולים את חזה המולארד הנקי (לא יותר מדקה בכל צד). בסיום הצלייה הקצרה מוסיפים למחבת יין, מיץ תפוזים, מלח ופלפל, ונותנים לתערובת להתבשל עם הנוזל כ-2 דקות. מוציאים את המולארד מהנוזלים (שבינתיים הצטמצמו) ופורסים בעובי של ½ ס"מ.

הערות

אופן ההגשה: מסדרים את הקונפי על צלחת ההגשה ומניחים מעל את חזה המולארד – מיד לאחר הצלייה.