סטייק אנטרקוט במרינדת עשבי תיבול
- זמן הכנה: 12 שעות השרייה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סטייק אנטרקוט במרינדת עשבי תיבול עשירה באדיבות השף איציק ברק
מרכיבים
- סטייק אנטרקוט מיושן מהקצב - עדיף טרי ופרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
- חמרים למרינדה
- 1 כוס שמן זית
- עלי טימין
- 1 שן שום קצוצה
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 עלי דפנה
- 6 עלי אורגנו טרי
- מלח
- פלפל
- 1 כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה
לתוך קערה עמוקה ורחבה בוזקים את שמן הזית ואת שאר חמרי המרינדה מערבבים היטב. מכניסים את הסייקים לתוך הקערה כך שחומרי המרינדה יכסו את הסטייקים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפרק זמן של כ-12 שעות, רצוי כל כמה שעות להפוך את הסטייקים. אחרי 12 שעות מוציאים את הקערה מהמקרר, נותנים לסטייקים להגיע לטמפרטורת החדר
וצולים על המנגל על פי מידת הצלייה הרצויה.