עצמאות: קבבוני טלה, חציל קלוי בגריל, צנובר ורוטב טחינה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 600 גר' בשר טלה טחון
- 1 חציל
- 4 כפות טחינה גולמית
- 30 גר' צנוברים
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- 1 בצל בינוני קצוץ
- מלח
- כמון
- פלפל שחור
- ¼ כוס סודה
- עלי מיקרו לקישוט
- 12 מקלות קינמון
- ¼ לימון סחוט
- ¼ שן שום כתוש
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנת התערובת לקבב: מניחים את הבשר, ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה, בצל, מלח, כמון, פלפל שחור, צנוברים וסודה. מערבבים היטב ומוסיפים מעט שמן זית. יוצרים קבבונים סביב מקל קינמון ומניחים בצד. צולים את הקבבונים במחבת חמה (עדיף במחבת עם פסים) ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180 מעלות למשך 8 דקות.
הכנת החציל: חותכים חציל ל-12 קוביות שוות ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות, ואופים במשך 12 דקות - עד שהחציל מזהיב.
הכנת הטחינה:מערבבים 4 כפות טחינה עם 4 כפות מים, שום , מיץ למון, מלח ופלפל בקערה - עד לקבלת טחינה חלקה ללא גושים.
אופן הגשה: מסדרים על כל צלחת 3 קוביות חציל, ומניחים מעל את הקבבונים. בוזקים מעל את הטחינה ומעטרים בעלי מיקרו בייבי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|