מתכון עוף בסילאן
קייטרינג חוויה
18/10/2010
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון עוף בסילאן עם תפוחי אדמה בתיבול רוזמרין וסלט חסה.
ארוחה מפנקת
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים
- 6 כרעיים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות סילאן
- 2 כוסות מים
- לתפוחי האדמה:
- 2 תפוחי אדמה בינוני
- 1 בטטה
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף שום כתוש
- 2 עלי רוזמרין (ללא הגבעול)
- לסלט החסה:
- עלי חסה נקיים וחתוכים גס
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות לימון
- קורט מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית חרדל
אופן ההכנה
1. חותכים את הבצל לרצועות, ומטגנים בשמן
2. לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הכרעיים ומבשלים כ-10 דקות
3. מוסיפים מלח, פלפל גרוס, פפריקה וסילן
4. מוסיפים מים מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-90 דקות
5. שופכים את השמן למחבת גדולה (או סיר), מוסיפים שום, פלפל גרוס, מלח, רוזמרין, 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה
6. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומבשלים על להבה נמוכה ביותר כ-30 דקות
7. מערבבים את כל חומרי הרוטב לסלט החסה ומוסיפים את עלי החסה ומערבבים.
קישורים:קייטרינג