מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> עצמאות: פילה בקר ותאנים במילוי שקדי עגל - מיוחד ליום העצמאות

עצמאות: פילה בקר ותאנים במילוי שקדי עגל - מיוחד ליום העצמאות

עצמאות: פילה בקר ותאנים במילוי שקדי עגל - מיוחד ליום העצמאות

תיאור המתכון

מתכון מיוחד של פילה בקר ותאנה במילוי שקדי עגל, על מצע של טנזיה.
באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת "כדיתא".

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבשר:
מתבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גרוס ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית.
מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מן האש ומניחים בצד.

הכנת התוספת:
חוצים את 4 התאנים בסכין במרכזן וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.

הכנת הטנזיה:
חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס, מניחים את הפירות והבצל במחבת, ומוסיפים את היין והסילאן.
מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה ומתבלים בפלפל שחור גרוס.

הכנת המנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. צולים את פילה הבקר על מחבת ברזל (2 דקות צריבה מכל צד).
מניחים את הטנזיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור למשך 5 דקות.
מוציאים מן התנור ומסדרים על צלחת ההגשה בסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, פילה הבקר מעליה, ובראש הערימה התאנים הממולאות. לסיום - יש לבזוק על המנה מן הרוטב של הטנזיה.

המתכון באדיבות
מסעדת כדיתא מושב תימורים, תימורים הצג טלפון