מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > פילה דג קרפיון חמוץ מתוק

פילה דג קרפיון חמוץ מתוק

פילה דג קרפיון חמוץ מתוק

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפילה דג קרפיון חמוץ מתוק ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הדג ומפרקים לשתי חתיכות פילה (ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם).
מקפידים להוציא את כל האידרה ולהסיר את העצמות ככל שניתן.
מניחים את הפילטים על נייר סופג או מגבת.
בעזרת סכין חדה חותכים את הפילה לחתכים לאורכו ולרוחבו בצורת שתי וערב, כדי לקבל צורת קוביות.
חותכים חתכים לעומק בשר הדג עד למגע עם העור, אך מבלי לפגוע בו, כדי שהקוביות יישארו צמודות לעור והנתח לא יתפרק בזמן הטיגון.
מערבבים את קמח תפוח האדמה עם הקורנפלור. מתבלים ומקמחים היטב את נתחי הדגים.
מקפידים שכל קוביה תצופה בקמח תפוח אדמה.
מטגנים בשמן עמוק חם, עד שצבע הנתחים זהוב.
שומרים במקום חם.


אופן הכנת הרוטב:
יוצקים מעט שמן לווק או לסיר עמוק ומטגנים את השום, הכרישה והזנגוויל טיגון קצר.
מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן.
מוסיפים יין, מים או מרק צלול וממשיכים לבשל.
מתבלים סוכר, במלח ובפלפל, מיץ לימון ופלחי לימון.
מערבבים מעט קורנפלור עם 2-3 כפות מים קרים ומוסיפים לסיר.
מבשלים קלות את הירקות במי מלח בסיר נפרד,
כשהירקות רכים מעט, מסננים.
מעבירים את הירקות לסיר הרוטב.
מוסיפים סויה, חומץ ומיץ אננס. אם הרוטב דליל מידי מעבים עם מעט קורנפלור מדולל במים קרים.
מוסיפים מעט שמן ואת אגוזי הקשיו.

הערות

להגשה:
מסדרים בתחתית הצלחת את הירקות והרוטב ומניחים מעל הדג המטוגן.
מקשטים ומגישים מיד.

* המתכון לאוכלי קטניות