Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> אוסו בוקו טלה על מצע מג'דרה של קוסקוס מלא ועדשים כתומים ברוטב ירקות שורש

אוסו בוקו טלה על מצע מג'דרה של קוסקוס מלא ועדשים כתומים ברוטב ירקות שורש

אוסו בוקו טלה על מצע מג'דרה של קוסקוס מלא ועדשים כתומים ברוטב ירקות שורש

תיאור המתכון

המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים סיר כבד או מחבת עם מעט שמן זית, מקמחים את האוסובוקו עם מעט קמח ומטגנים את האוסובוקו מכל הצדדים. מורידים מהאש.
2.מוסיפים למחבת חצי ליטר יין אדום ומרכזים לחצי. מסננים.
3.שמים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות לפי דרגות קושי עד להזהבה.
4.מוסיפים את היין הנותר ומצמצמים לחצי; מוסיפים את הטימין, עלי דפנה, והשאטה ומביאים לרתיחה. מתקנים טעם במלח ופלפל.
5.מסדרים את הבשר בתבנית, יוצקים את הנוזל והירקות מעל הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.
6.מבשלים את העדשים עד להתרככות ומסננים.
7.שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים–חמים ומשרים כ-10 דקות. מסננים את המים אם נשארו. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה ומערבבים עם העדשים והקוסקוס.

הערות

להגשה:
שמים במרכז הצלחת את הקוסקוס והעדשים ומעליהם מניחים את האוסובוקו ויוצקים מעל את הרוטב.