Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > פילה לברק עם שוקרוט כרוב סגול ואווז מעושן ברוטב יין גולן קברנה סוביניון, חומץ בלסמי וערער

פילה לברק עם שוקרוט כרוב סגול ואווז מעושן ברוטב יין גולן קברנה סוביניון, חומץ בלסמי וערער

פילה לברק עם שוקרוט כרוב סגול ואווז מעושן ברוטב יין גולן קברנה סוביניון, חומץ בלסמי וערער

תיאור המתכון

באדיבות השף איל לביא עבור יקבי רמת הגולן

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת השוקרוט:

בסיר רחב ושטוח: לטגן את הבצל בשמן הזית, יחד עם הערער והטימין. כשהבצל מזהיב, להוסיף את פרוסות האווז המעושן ולהמשיך לטגן עד שהאווז נעשה פריך. להוסיף את הכרוב ואת השום ולהמשיך לטגן למשך 2 דקות יחד. לתבל במלח ובפלפל ולהוסיף את היין האדום והבלסמי.

לכסות עם מכסה ולבשל על אש בינונית במשך 10 דקות ולערבב מדי פעם. לשמור במקום חם.

אופן הכנת הרוטב:

במקביל לשוקרוט, נעמיד סיר בינוני עם כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור ונבשל על אש גבוהה. כשהרוטב מגיע לרתיחה, ננמיך ללהבה בינונית ונמשיך לבשל עד לצמצום הנוזלים למחצית הכמות. נטעם ונשלים מלח ופלפל לפי הצורך.
בקערה קטנה, נערבב את הקורנפלור עם 4 כפות מים ונוסיף את הבלילה במזיגה איטית תוך כדי בחישה לסיר הרוטב. נפסיק כאשר הרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. נשמור את הרוטב במקום חם.

אופן הכנת הדג:

לחמם תנור לגריל עליון. למרוח את 2 פילטי הדג בשמן זית, לתבל במלח ופלפל ולהניח בתבנית על נייר אפייה – כשצד העור כלפי מטה. נכניס לתנור ל 3 דקות ואח"כ נהפוך, כשצד העור כלפי מעלה. נכניס לתנור שוב, ל 5-4 דקות נוספות או עד שעור הדג נעשה פריך (יש להעלות את התבנית לחלק העליון של התנור). נכניס את הבטטות הצלויות עם הדג לחימום.

אופן ההגשה:

להניח את הבטטות על צלחת ההגשה. להוסיף מחצית מכמות השוקרוט ומעל לכל פילה אחד של לברק, כשצד העור כלפי מעלה. למזוג מעט מהרוטב ולהגיש.