סושי משמח לבב אנוש ולכן הכנו עבורכם את רשימת המומלצות שלנו כדי שתהיו מוכנים לפעם הבאה שכל מה שיתחשק לכם הוא לאכל רק סושי.
המשימה - למצוא לכם ארבע סושיות באיזור השרון שמגישות רולים ברמה גבוהה ומשדרות וייבים של תרבות רחוקה רחוקה. המסקנות – בפנים.
היה לנו חשק לקצת נודלס וסושי – אז יצאנו למצוא 4 מסעדות שמגישות אוכל אסייתי מעולה ומקפידות על כשרות.
לפחות פעם ביום צוות האתר שלנו מקבל פנייה או בקשה בסגנון: "איפה אפשר לחגוג עם המשפחה בת מצווה? באיזו מסעדה הכי שווה לחגוג את חתונת הכסף של ההורים? "להיכן לוקחים את כל העובדים כשרוצים לארגן ערב גיבוש?" במיוחד בשבילכם, ריכזנו המלצות על מסעדות לאירועים בשרון, שיש בהן אקוסטיקה לא פחות ממעולה, ישיבה נוחה ומרווחת, חנייה קרובה ולא פחות חשוב אוכל יצירתי וטעים שישאיר אצל האורחים שלכם טעם של עוד
"קלתית בצק פריך אפוי עם מילוי של כרישה, עגבניות מיובשות וגבינות עיזים, כשלצידו הגיע סלט שורשים עם שבבי בוטנים מלמעלה, הבצק של הקיש היה פשוט פנטסטי ונימוח, ללא ספק עם בצקים יודעים לעבוד כאן..." נורית פורן, בית קפה "קוקיה", קיבוץ דפנה
"מנה נוספת נהדרת של סלט חלומי מוקפץ שהיה מתובל בצ'ילי מתוק, רוטב שזיפים ואגוזים. אני חייבת לציין שלא נשאר פירור בצלחת, הרוטב היה כ"כ מתאים והתחבר להכל בצורה מושלמת ומדויקת..." נורית פורן, קפה אלריף, כפר מעיליא
"ברגע שפתחנו את הביצה שהייתה עם טעם קרמי וחמאתי, עפו לנו הטעמים בפה והשתלבו נהדר עם התרד, שמנת ופרמזן. אפילו הלחם היה מיותר פשוט חיסלנו את כל הצלחת עם מזלג והתענגנו על כל ביס..." נורית פורן, קארם, פטיסרי ובית קפה צרפתי בשכונת נחלת יצחק, תל אביב.
"זרמו לשולחן גם פטריות פורטובלו בגריל עם גבינת מוצרלה, עגבניות, נבטי חמנייה, צנובר ובלסמי מצומצם, מנה יוצאת מהכלל, חמימה ונימוחה עם טעמים עדינים ונכונים..." נורית פורן חוזרת לטעמים ולניחוחות של צל תמר בקיבוץ אשדות יעקב
"דג דניס בגריל עם רוטב של שום לימון בצד הוגש למרכז השולחן. הדג היה טרי ועסיסי ותובל בטעמים עדינים שהשתלבו באופן הרמוני למנה שהוכתרה כגולת הכותרת של הארוחה..." נורית פורן מבקרת בכוכב הגליל, מסעדה מזרחית אותנטית בכניסה לכפר נחף
עם בוא האביב, הפריחה, זרימת הנחלים וסוף השבוע, מצאנו בשבילכם ארבע הזדמנויות לשלב את הטיול המתבקש שלכם עם חוויות קולינריות – פונדקי דרכים, מעדניות חבויות ומסעדות מעולות שיהפכו את הטיול שלכם בארץ לחוויה טעימה
עוזי בשן מבקר במסעדה הלבנונית, תנורין, השוכנת למרגלות הר הארבל שבצומת מגדל. הוא מוצא בתנורין שילוב נדיר של מסורת וחידושים מודרניים, אך בעיקר מגלה כי חשיבה ותכנון הם שהופכים כל מנה במסעדת תנורין למנת הדגל
"קוביות בשר רך ועסיסי ברוטב טריאקי מתקתק נחו על מצע אורז לבן, הרוטב זלג על האורז ונתן לו מתיקות עדינה..." שיר כידן ממליצה לתושבי גבעתיים, לא לנסוע רחוק כשיש את נורי סושי בסביבה הקרובה
הספריבס הוגשו עם פירה תפוחי אדמה ורוטב שזיפים, סויה וגינג'יר. המנה המושפעת מן המטבח האסיאתי, היתה יפה כציור יפני. את התיבול התאילנדי של קציצות הטלה נאמץ גם במטבחנו הביתי. נגיעה של עשב לימון שדרגה אותן באופן מקסים. הקציצות שכשכו ברוטב חומוס ועגבניות שהיה טעים אך למרבה הצער חרג מקצה גבול הקיבולת של אדם קטן כמוני
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את נורית רן.