רגע לפני שמזג האוויר מתקרר, כדאי לקחת את המשפחה או החברים לבילוי בדרום הארץ. אז בין שלל האטרקציות בחיק הטבע, הפסטיבלים והקניונים כדאי לשלב ארוחה במסעדה. הנה כמה הצעות למסעדות בדרום כדי שאת הטיול הזה לא תסיימו רעבים, ומי יודע, אולי תבחרו גם לחזור
"הראשונה - לזניה גבינה ותרד, עלעלי בצק במלית של תרד מוקפץ, מלית גבינות עשירות ורוטב שמנת נפוליטנה, מוקרמת בגבינת מוצרלה. השנייה - רביולי מתפריט ההרכבה העצמית..." במשך שנים רכשה לעצמה ערמונים באשקלון מוניטין של מסעדה חלבית כשרה ועשירה בטעמים. גיא סופר-זמרני חזר משם שבע בטן ורצון
אם אתם שייכים לאלה שמתרגשים מלראות פילה דניס בצלחת, חולמים בלילות על פורל בקראסט עשבי תיבול, ברבוניות מטוגנות הן נשנוש עבורכם, ואתם גם מקפידים על כשרות - אז הכתבה הזו היא במיוחד בשבילכם. קבלו המלצה על מסעדות דגים כשרות כדי שתמיד יהיה לכם איזה דג בצלחת
קרניבורים - קחו הפסקה לכמה ימים. חג השבועות הוא שעתן היפה של המסעדות החלביות. הן נמצאות כאן כל השנה, מלאות בעושר של טעמים יצירתיים, עטופות בניחוחות משכרים וביין משובח. קבלו המלצה למסעדות חלביות מומלצות מצפון ועד דרום:
שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
מסעדת השף ערמונים שוכנת במרחק קצר מהים, ממרכזי קניות ומבתי המלון באשקלון. המטבח מגיש מאכלים ים תיכוניים בדמות מנות טריות ומדויקות, המוכנות מחומרי גלם מקומיים משובחים. לשעת צהריים – ארוחה עסקית משתלמת, אז בתיאבון!
"קדירת הפטריות מעניינת לא פחות. גם כאן הבסיס למנה הייתה קערית פחממתית, הפעם של בצק שמרים, שערסלה פטריות ועגבניות שרי, שוחות ברוטב רוזה עשיר ומוקרמות בגבינת פרמז'ן..." גיא סופר זמרני חוזר מחופשה בחו"ל ישר למסעדת ערמונים באשקלון
בימי בין המצרים, הקודמים לט' באב, יום חורבן בית המקדש, נוהגים רבים מנהגי אבלות הכוללים איסור אכילת בשר ושתיית יין, מניעה מלערוך אירועים, להסתפר ולהתגלח. כאשר חל איסור על אכילת בשר, מסעדות רבות בארץ מציעות חלופות על בסיס דגים טריים, ירקות צבעוניים, קטניות ומנות חלביות. הנה המלצה למסעדות מתאימות לימי בין המצרים.
בכל השנה אנחנו עורגים לסטייקים ולפרגיות. סוף-סוף מגיעה ההזדמנות המיוחדת לתת כבוד למסעדות החלביות. כי יש המון מהן, ותמיד יש להן מנות כל כך יצירתיות