"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
גם השנה מארחת חיפה בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים. בתכנית: סרטים ישראליים ומהעולם שיוקרנו באולמות קולנוע ובמוקדים שונים בעיר, 300,000 צופים, אירועי מוסיקה תחת כיפת השמיים וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
"אולה היא טאפאס בר בסגנון ספרדי המציעה מנות קטנות במגוון טעמים וצבעים, מה שהופך גם את הארוחה במסעדה לחוויה צבעונית ומלאת טעמים..." אורלי פרש אזולאי מסכמת את החוויות באילת בערב צבעוני ומעניין בטאפאס בר אולה
"רוטב היין האדום על הסינטה הוסיף מתקתקות נעימה, כבד האווז על הפילה הוסיף נימוחות עילאית, קונפיטורת עגבניות השרי הייתה משגעת והוסיפה צבע עז למנה..." אורלי פרש אזולאי מגלה את הבשורה של מסעדת רק בשרים באילת
מחר הוא כבר כאן, מי אם לא הלילה הלבן. גם השנה תל אביב לא מפסיקה ולא נגמר לה הלילה. אבל בואו נהיה קצת יותר קונקרטיים, הנה כמה הצעות לחלק קטן מהדברים שהולכים לקרות בעיר בלילה הלבן. אל תשכחו לאכול משהו.
המנות מהמטבח הפרסי היו לפי מיכל גיא הצלחת הערב בביסטרו קפה פולה שבראשון לציון: "חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, הוגשה על מצע אורז פרסי..."
קשה להפנות גב לחגיגת הסילבסטר הקלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. האווירה אינטימית, המנות משובחות, השירות מוקפד וכולם סימנים לשנה טובה. מבין המסעדות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו ארבע הצעות יוקרתיות במיוחד
קצרי רוח ניסינו לחכות בסבלנות לערב ראש השנה ולחגים שאחריו. בעיקר היה לנו חשוב לדעת איזו מסעדה תארח אותנו לארוחת החג, מי תפתח את שעריה ומה תציע למבקרים. היה קשה אבל הנה זה: מסעדות שמזמינות אתכם לארוחת ראש השנה
מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
"מולי נחה צלחת ציורית, ובה איים אדמדמים של סשימי טונה על רקע רוטב של חזרת לבנה, כשכל אחד מהם מעוטר בפרוסת צנונית זעירה, בעלי בייבי בזיליקום ובפילטים של לימון..." שפרה צח חוגגת לו יום הולדת בביסטרו רפאל, תל אביב
"הקינוח המנצח היה המסקרפונה. אין ספק שזהו אחד הקינוחים המפנקים שטעמתי בחיי. קרם שמנתי קריר, רך ומלטף את הלשון, שנוספה לו מתקתקות באמצעות זיגוג שזיפים..." אפרת רוזן מסכמת את הביקור בקפה פולה- כלא פחות ממושלם
לזכותו של מ' ייאמר שהוא לקח את העניין ברצינות. לחובתו ייאמר שהוא לקח את העניין כל כך ברצינות, עד שלא הפסיק להכתיב פסקאות. עם המנות הראשונות הוא שחרר את ההצהרה: ''תכתבי שהפטריות במחבת הלוהטת הן מנה מתאימה לקונספט, רק שהיינו מעדיפים אותן עם פחות עשבי תיבול, ושכנפי העוף בצ'ילי הוכנו כהלכה''. אני מהנהנת ומנצלת את העובדה שהוא עסוק בדיבור כדי להשתלט על שארית הכנפיים
מי משיק תפריט קיץ חדש? איפה תמצאו פסטיבל פירות ים? ואת איזו מסעדה תמצאו ביריד ''חוצות היוצר'' בירושלים? רביעייה מיוחדת
א', חובבת שוקולד ידועה, אהבה מאוד את מנת הכנפיים בצ'ילי ושוקולד של ''לה הולה''. אני התחברתי לרעיון קצת פחות ולא ויתרתי על הקינוחים: קרם חלבה ואגוזים על מצע שוקולד, וקרם ריבת חלב על מצע של בראוניז
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.