בעוד סצנת המסעדות בתל אביב מוכרת לכולנו ומושכת מבקרים מחוץ העיר כמו גם תל אביבים מושבעים, סצנת המסעדות בשפלה נשארה עד היום שקטה יותר ונחבאת אל הכלים. ריכזנו לכם כאן מספר מסעדות מומלצות מאזור השפלה ששווה להדרים מעט לכבודן.
מי שגר דרומה מתל אביב יודע שסצינת המסעדות, הפאבים והברים ברחובות אינה מביישת את מרכז הארץ, ולכן, רק כדי שתקבלו מושג מקומי, אספנו בשבילכם כמה המלצות. והפעם התמקדנו בכאלו שיש להן דבר או שניים להגיד על בשר
שירלי רחמים מורידה את התיק מהגב ופוגשת במסעדת פרסקו שברחובות חברה מגדרה – חוץ לארץ במחוזותינו. למראה בר הסלטים העשיר ותפריט הבשרים הרומני-אותנטי הן שוכחות הכול, משנסות מותניים ומתחילות לעבוד. לאכול, זאת אומרת
"שלושה קבבונים שחומים וגדולים בטעם עשיר ובמרקם צפוף, רך בפנים וצרוב בחוץ. סטייק נושר מן העצם למזלג, ורדרד ומעוטר פסי גריל, אפוף ארומה ונמס בפה..." אפרת רוזן מתרגשת מריח הבשר בבר מיני פרסקו בראשל"צ
"הזמנתי ספייר ריבס. אני בדרך כלל פחות מתחברת לבשר לבן, אבל הבשר הזה היה אחר. עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ וכולו מליחות עדינה המגרה את החיך..." שיר כידן מבקרת בפרסקו ומרגישה שהגיעה לסניף של רומניה הקטנה
חג הולנטיין יערך ביום שבת, אך השנה אנו נתחיל בחגיגות כבר מיום חמישי. ריכזנו עבורכם ארבע מסעדות שונות ברחבי הארץ המציעות תפריטים מפתים ומעוררי חשק. אז מה תבחרו? פטה כבד אווז עשיר או אספרגוס עם קשיו ופלפל אהבה?
יותר ויותר מסעדות, בתי קפה וברים, משדרגים ללקוחותיהם את החוויה כשהם מציגים על הקירות תערוכות אמנות מתחלפות. ארבע המלצות על מוסדות שיכולים להוסיף לשמם בכבוד גם את התואר גלריה
הסלט משך את תשומת ליבנו ראשון. על מצע של עלים ירוקים וירקות טריים נחו להם ארבעה כדורי ענק של גבינת צאן שמנה ומשובחת. אפילו הכדורים עצמם נראו ככדורי זכוכית מנופחים שהגיעו היישר מונציה. תוך כדי אכילה גילינו נגיעות של זוקיני מוקפץ, עגבניות קלויות, זיתים שחורים וטבעות בצל מתובלות בויניגרט