"בכל מקום שאליו הגיע ישב אבו סאלח עם זקני הכפרים ושאב מהם מידע אודות הכנת החומוס בימים ההם..." מכפר טורען ועד לירדן, ארז שבת לומד מאבו סאלח הכול על הכנת חומוס בתקופה שלפני הגז והחשמל במסעדתו שבצומת עמיעד
אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שמחכות, יחד עם אדמת הצפון והאוויר הצח, שתבואו לטעום ממטעמיהן. באווירה פסטורלית ולצד נוף מרהיב מציעות לכם המסעדות הצפוניות הכול החל מגורמה וכלה בחומוס – כל מה שיעשה לכם את הטיול
''בסוף הארוחה הדשנה, ראיתי את חברתי כמעט קופצת מהכיסא בבהלה. המלצר עשה כמה תרגילים מעל הראש שלי עם שתי כוסות תה לוהטות. לא רק שהן לא עפו עלי אלא נדמה היה שהתה אפילו לא זז...'' שיר כידן מבקרת באבו סאלח
''במסעדה מזרחית, הכי חשוב הניגוב הראשון – הפיתה, הזית, החומוס''. כך טוען אבו סאלח, ותפסיתו ניכרת היטב במסעדה שלו שבצומת עמיעד, באוכל הפשוט והטעים, בעיצוב הנינוח, בשירות הבלתי-אמצעי, ואפילו במוטו של המקום