יש טרנדים שבאים והולכים, מסעדות נפתחות ונסגרות, אך המטבח האיטלקי הוא ללא ספק האהוב ביותר על הסועד הישראלי. עם השנים חלו בו שינויים, התווספו חידושים, אך עדיין הוא המטבח המבוקש ביותר בארץ. מתעורר חשק לריזוטו - ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות איטלקיות מומלצות מרחבי הארץ
התאריך 25.10 כבר לא מעט זמן הפך להיות תאריך מיוחד עבור רבים ברחבי העולם- יום הפסטה הבינלאומי!
למקרה שפספסתם, יום הפסטה הרשמי מתקרב בצעדי ענק ויתקיים ביום שישי הקרוב - והנה ארבעה מקומות מעולים לחגוג אותו.
"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל
"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
מה עושים כשמתעורר החשק לאוכל איטלקי אמיתי, כזה שיסחוף למסע טעמים ממש כמו ברומא או בכלל יוביל אחר הניחוחות של מסעדות טוסקנה. אפשר להחתים דרכון ולטוס לארץ המגף מספר פעמים בשנה או פשוט להכיר את הנבחרת של מסעדות איטלקיות מומלצות בישראל, שיספקו לכם חוויה איטלקית קולינרית ברמה גבוהה
"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד
שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
בכל השנה אנחנו עורגים לסטייקים ולפרגיות. סוף-סוף מגיעה ההזדמנות המיוחדת לתת כבוד למסעדות החלביות. כי יש המון מהן, ותמיד יש להן מנות כל כך יצירתיות
אספנו בשבילכם המלצות למסעדות חלביות בירושלים. מפסטה בשמנת ועד עוגת גבינה אפויה, מדג קליל ועד סופלה עשיר. מה לא תמצאו כאן? סינטה, פילה בקר ושאר סטייקים. רשימה קצרה לפעם הבאה שתבקרו בבירה, עם טעם של עוד
מסעדת אל דנטה בירושלים היא איטלקית אינטימית וכשרה בניצוח השף שוקי שוקרון המיטיב לפזר במטבח הטוסקני המסורתי גם נגיעות ים תיכוניות מרעננות. ליד האוכל תוכלו ליהנות מתערוכות אמנים מתחלפות ובצהריים – בואו לעסקית
מסעדה היא לא רק בית לאוכל, היא גם בית לתרבות. הנה כמה הצעות מכמה מסעדות שמציעות לכם אוכל ועוד קצת: תערוכת בולים בכרם זיתים, תערוכת צילום באל דנטה ופעילויות עם מחבר ספרי הבישול בני סיידא ברשת החנויות ספייסס
"שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים..." קחו לדוגמה את מנת הטאליאטלה ברבוניות שהזמין יובל בלנקובסקי – אל דנטה, ירושלים
אספנו בשבילכם ארבע מנות פסטה מיוחדות מתוך ארבע מסעדות שיודעות מהי פסטה. איך אתם אוהבים אותה? לזניה? רביולי? טורטליני? טאליאטלה? הכול לרשותכם בליווי בשרים גבינות, דגים, פירות ים ועוד המצאות כרוח השף הטובה עליו
במסעדת אל דנטה, מסעדה איטלקית כשרה בשכונת רחביה שבירושלים, מתמקדים בחומרי גלם טריים ובפסטה ברמת עשייה אל דנטה. תמצאו ארוחת צהריים נעימה בבית איטלקי, אל מול תערוכות אמנים מתחלפות ובקרב קהל לקוחות מגוון
סקירה מקיפה על מסעדות איטלקיות, אוכל איטלקי וכל מה שקשור ללאכול טוב באיטלקית.