ירושלים היא עיר רצינית מלאת יראה וקודש שרבים לוקחים לעיתים פסק זמן ממרוץ החיים, ומגיעים אליה לשאוף אויר הרים צלול כיין. אספנו בשבילכם מסעדות כשרות בירושלים שיהפכו את הטיול הבא שלכם בבירה לחוויה טעימה ומהנה.
דארנא משחזרת את מסורת הקולינריה והאירוח המרוקאית על כל היבטיה: תפאורה, ארכיטקטורה, קשתות, רצפות, אהילים, שטיחים, ריפודים, אוהלים – והכול ממרוקו, גם התפריט. בצהריים מוגשת ארוחה במחיר המנה העיקרית. בתיאבון!
"בעוד 5 שנים ובעוד 10 שנים אנחנו נהיה אותו המקום ונגיש בדיוק את אותו האוכל. דארנא היא מסעדה מרוקאית מסורתית ומטבח לא משתנה סתם כך..." יונתן שטרנברג משוחח עם אילן סיבוני, האבא של מסעדת דארנא בירושלים
"שאון חורף" בשיתוף עם רשות הצעירים בירושלים, הוא פסטיבל חורפי שיציע בערבי שני הקרובים סדרת אירועי תרבות מעניינים במוקדים שונים במרכז העיר. במסגרת אלו, נסו סדנת בישול מרוקאי בדארנא, משתה גרוזיני בראצ'ה ועוד ועוד
פסטיבל חמשושלים שיוצא הערב לדרך פותח בפני הקהל הרחב בערך את כל מה שיש לירושלים להציע: מוסדות תרבות ואמנות, מוזיאונים, תיאטראות ושאר אטרקציות. אנחנו מצדנו ריכזנו הרבה מסעדות בירושלים שמציעות לכם מחירים מיוחדים
רצינו לומר לאובמה ולרומני: "יום אסל, יום באסל" – ובעברית: יום דבש, יום בצל. מצד שני, אולי הכול עניין של פרשנות ובצל זה לא כל כך רע? בכל זאת, תראו כמה מאכלים אי אפשר להכין בלעדיו. אספנו בשבילכם מתכונים עם בצל משפים ומסעדות
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
פסטיבל חמשושלים בעיצומו. עד סוף חודש דצמבר יימשכו אירועי התרבות והאמנות בעיר, הסיורים המודרכים יפעלו בכל הכוח, המוזיאונים ישאירו את שעריהם פתוחים גם בשעות הערב המאוחרות, ולכם יהיו המון הזדמנויות לאכול במסעדות
התלונות הרווחות על מסעדות כשרות נעות סביב קינוחים לא הולמים ובשר לא ראוי. אולם נראה שהסברה אינה מתאימה לכל המקרים, ושבכל זאת ישנן כמה מסעדות כשרות טובות. הכנו לכם רשימה – לשימוש עצמי או לאירוח של שומרי המסורת
"'קלאמרי – טוב ליחסים!' ו'המבורגר טלה – מרזה!' מרזה או לא, זו המנה שבה בחרתי בסופו של דבר – המבורגר מבשר טלה במילוי כבד אווז, על פירה תפוחי אדמה, כשכל זה טובל ברוטב דמי-גלאס מתקתק..." שפרה צח, טעם העיר
בתאריכים 26-28 באפריל תהיה יפו העתיקה התפאורה שתארח את פסטיבל היין, האוכל והאמנות. בסימן החיים הטובים תוכלו ליהנות מחוויות גורמה ואמנות שיחולקו למתחמים: מתחם מסעדות יוקרה, מתחם גלריות ומתחם יין ואלכוהול
לשאול חברים, להתקשר, לבדוק מקום אחד ואז עוד אחד. לשאול מה בתפריט, כמה מוזמנים נכנסים, איפה בדיוק הם נמצאים, אחר כך לבחור, להתחרט, לבוא לטעימות ולהתחרט שוב. ננסה לחסוך לכם מעט מהחיפושים: ארבעה מקומות לאירועים
"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
הקיץ מגיע גם לירושלים, ובאופן רשמי נפתח עם פסטיבל הקולנוע הישראלי והבינלאומי הגדול והחשוב בישראל. מיטב המסעדות מציעות לכם בימים אלו הצעות מפתות שתתקשו לוותר עליהן, ובעצם למה לכם. לקיץ נעים ושמח בירושלים
למי שעוד לא ביקר, נסע ועלה לירושלים, מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם. עשרות אלפי משתתפים כבר ביקרו ונהנו משלל אירועים ואטרקציות. השבוע נחשוף את התפריט של: קנלה, מחניהודה, דארנא ואנג'ליקה, המשתתפות בחמשושלים 2009
השבוע מתחיל פסטיבל חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בבירה. למעלה מ-25 מסעדות משתתפות באירועים, ומציעות תפריטים מיוחדים ב-62 ₪ או 92 ₪. לעולים לירושלים – הנה ארבע מסעדות איכותיות, הלוקחות חלק באירועי חמשושליים
''הקוסקוס המלכותי מעוטר בצימוקים ושזיפים, שבושלו ארוכות עם בשר כבש. הקוסקוס עדין ודק, ובשר הכבש נמס ממש על הלשון, והפירות מוסיפים מתיקות שלא משתלטת...''. מרגלית אשכול מוכנה להמיר את ביתה שלה בבית המרוקאי של מסעדת דארנא
תשעה קבין של טעם ירדו לעולם. תשעה מהם לקחה ירושלים. לרגל יום ירושלים שחל השבוע, הנה 13 מסעדות ירושלמיות – מספר מזל ביהדות - מכל קצוות הקשת: החל ממסעדת יוקרתיות, דרך בתי קפה, ברים, מסעדות עדתיות ומסעדות עממיות
''העיקריות הגיעו: טאנג'יה מראקשיה, שוק טלה עם בצל, לימון כבוש וכמון, אפוי בכד חרס; ומרוזיה-טאג'ין - תבשיל קדירה המבושל בישול איטי מאוד בכד חרס - עם בשר טלה במרקחת בצלים, צימוקים ואגוזים. כאן כבר ידענו בוודאות: אלוהים, יהיה גבר או אישה, הוא כנראה מרוקאי. אחרת, למה שייתן להם את כל המתכונים הכי שווים?''. נדב אבידן התארח במסעדת דארנא של אילן סיבוני, לשעבר השף של מלך מרוקו, והרגיש בעצמו מלך ליום אחד
''הטאג'ינים הלוהטים מוגשים בכלי חרס אותנטיים. בשר הטלה, שהתבשל באיטיות משך שעות ארוכות, רך עד נמס בפה, ומבטל לחלוטין את הצורך בסכין המהודרת..''. דניאל רום שאב השראה מדארנא, נסיכות מרוקאית בלב ירושלים
בראש השנה אנחנו נוהגים לאכול ראש דג, עוף בתנור ושאר ירקות. במסעדות הבאות, תוכלו ליהנות ממטעמי החג, בשדרוגים מיוחדים, כל השנה. חלקן אפילו מציעות תפריט מיוחד לארוחת החג עצמה, למקרה שלא בא לכם לארח. ובברכת שנה טובה וטעימה
שש המלצות לבילויים רומנטיים במיוחד ליום האהבה
מסעדת דארנא הירושלמית נפתחה בדיוק בחמישה בנובמבר 1995, יום הירצחו של יצחק רבין. אילן סיבוני, השף והבעלים שחוגג בקרוב 10 שנים למסעדה שלו, עדיין מחכה לשלום. כרטיס ביקור עם אילן סיבוני ממסעדת דארנא.