בעבר היה לה תדמית של עיר קצת מנומנמת, אבל בשנים האחרונות פתח תקווה ביססה את מעמדה כמוקד משיכה קולינרי המציע קשת רחבה של מסעדות החל מאלו המתמחות בבשר ודגים, לצד אלו השולטים ברזי הבישול האיטלקי, ברים לשעות הקטנות של הלילה ואפילו מסעדה המגישה ארוחות בוקר כל היום. במיוחד בשבילכם ריכזנו במקום אחד רשימה של מסעדות מומלצות בפתח תקווה
הפעם, שמנו בצד את ההמבורגרים והסטייקים ויצאנו לחפש מסעדות חלביות וכשרות ששוות ביקור – התוצאות בפנים.
"הארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, היו מצוינים. רכים בדיוק במידה הנכונה בפנים, אווריריים ולא דחוסים, חמימים כך שאפקט הגבינה המותכת התקיים, ופריכים וקראנצ'יים מבחוץ..." אורית צמח לוקחת את אימא לדייט נשי באלפרדו פתח תקווה. היו שם ארנצ'יני ופטריות טמפורה, רביולי בטטה ופילה סלמון, פוקאצ'ה וסלט ארטישוק. אלפרדו היא אופרה קולינרית איטלקית כדת וכדין
מה עושים כשמתעורר החשק לאוכל איטלקי אמיתי, כזה שיסחוף למסע טעמים ממש כמו ברומא או בכלל יוביל אחר הניחוחות של מסעדות טוסקנה. אפשר להחתים דרכון ולטוס לארץ המגף מספר פעמים בשנה או פשוט להכיר את הנבחרת של מסעדות איטלקיות מומלצות בישראל, שיספקו לכם חוויה איטלקית קולינרית ברמה גבוהה
הטבעונות היא לא עוד מגמה חולפת כך שלאחרונה ניתן לראות איך יותר יותר בתי קפה ומסעדות, ואפילו מסעדות שף מובילות, הוסיפו לתפריט שלהן מנות טבעוניות ברמה גבוהה. ריכזנו במקום אחד רשימה של מסעדות ידידותיות לטבעונים שכדאי לכם להכיר
"הקמפנלה ארביאטה היא פסטה בשלושה צבעים ברוטב עגבניות טריות, צ‘ילי חריף פטריות שמפניון, זיתי קלמטה, שום וריחן טרי. תחושת ההתפעלות ממשיכה גם כאן עם פרזנטציה מוצלחת וצבעונית וטעמים חזקים וחריפים, אך לא בצורה מוגזמת, ההופכים את המנה ליצירת אומנות קטנה..." ליאור נובו בערב בנות מרתק עם תפריט החורף החדש והסוחף של אלפרדו שבפתח תקווה
מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע? זה באמת מצער, אבל לפחות הוא בא פעם בשנה, ומביא אתו, חוץ מתחפושות, איפור ועד-דלא-ידע, גם יופי של הצעות במסעדות. הנה כמה המלצות
אלפרדו, מסעדה איטלקית כשרה בעלת שני סניפים - בפתח תקווה ועכשיו גם ברעננה - מציעה לכם עסקית צהריים עשירה בשעות 11:00-17:00. כך שאם מתחשק לכם לפתוח את השבוע עם ניוקי ארבע גבינות - אתם כבר יודעים לאן ללכת
"ארנצ'יני מטוגן הורכב מכדורי ריזוטו פריכים ממולאים עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. בזמן שאני חיסלתי את מרביתם, אימא פיתחה התמכרות לרוטב הפיקנטי..." שירלי רחמים, אלפרדו פתח תקווה
מסעדת אלפרדו קרויה על שם המנה האיטלקית כל כך, וכשמה כן היא – איטלקית יפהפייה. בשעות הבוקר תוכלו ליהנות כאן מארוחת בוקר איטלקית, בצהריים מעסקית משתלמת ובערב מישיבה על המרפסת. וכל זה בלב עמק הסיליקון של פתח תקווה
''הרביולי היו ממולאים גבינות עיזים ברוטב שמנת ופסטו, בתוספת ממרח עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. טעם הזיתים השביח את הרביולי, הטובים בפני עצמם...'' אדוה גן סתיו נסעה לאלפרדו בפ''ת ולרגע חשבה שהיא נמצאת ברמת הגולן
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
האמת, יכולנו בשקט לעצור כאן, שבעים ומרוצים. אבל הטעמים משכו אותנו הלאה. כי מה, נדלג על הפסטה מתוצרת עצמית?
בלב פארק איזורים, בסביבה ירוקה, שקטה ופורחת ממוקמת מסעדת אלפרדו
חיים גרשון מאלפרדו הוא פריק של אוכל איטלקי אמיתי. חומרי גלם טריים וים תיכוניות בלתי מתפשרת.
פטריות שמפיניון במעטפת קראנצ'ית ממולאות בגבינת עיזים ואגוזי מלך על רוטב אלפרדו היו פיקנטיות וקצרו תשואות רבות בשולחן. גם הפטריות בטמפורה (בצק בירה)