מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
"לצד כל אלה מוגשת שפופרת אטומה ובה קרם שוקולד-קרמל שאותו יש לצקת ולערבב עם הקינוחים, ממש כפי שעושה אמן. ובעצם, זוהי הדרך להתייחס לארוחה כולה במסעדת קורדליה: אמנות..." שפרה צח במסעדת קורדליה, מתחם ניר צוק, יפו
הכול התחיל כשהשף ניר צוק התארח בארוחת רמדאן בבית המשפחה של בכיר עובדי המטבח שלו, אז התקבלה ההשראה להכנת ארוחת רמדאן שתוגש במהלך החודש (עד 15 בספטמבר עם אופציה להארכה) בנועה ביסטרו, מתחם ניר צוק ביפו
כשחג השבועות בפתח מפליאים כולם בפלפולים קולינריים ובמתכונים מיוחדים למאכלי חלב לסוגיהם. אולם למול עיניכם נגלים שני ימי חופש, שאותם מתחשק לכם לנצל במסעדות טובות. הנה כמה מהן, שמציעות לכם ארוחות מיוחדות לכבוד החג
ואם כתוב עד דלא ידע, אז נעשה. שומרי המסורת לא מוותרים גם השנה על החגיגה הגדולה שמזמן לנו חג הפורים, ויוצאים לחגוג עם כל החושים. לרשותכם ארבעה ברים ומסעדות שיעזרו לכם לחגוג את החג ויעשו לכם מסיבה אחת גדולה
תכירו את הגפילטע פיש החדש: צעיר יותר, שרמנטי יותר ומגיע מכל קצוות תבל. אספנו 8 מתכונים של גפליטע ממיטב השפים בארץ. השנה הפולנים יכינו גפילטע טריפוליטאי, האמריקאים יכינו גפליטע אסיאתי וההודים יכינו גפילטע צרפתי
שוברים את הראש בחיפוש אחר מתנה מקורית? לשף ניר צוק יש פתרון בשבליכם. סדנאות בישול אינטואטיבי, שילמדו את המשתתפים לבשל מהבטן, וגם דבש סילאן בבקבוק לחיץ- תם עידן היידים הדביקות לאחר שימוש בדבש
לפתוח עם קפרינייה רימונים מהמטבח הברזילאי, להמשיך לגפילטע פיש פולני, להתענג על חזה עוף בצ'אטני תפוחים דבש ותמרים, לצד סלט פטרוזיליה ורימונים ים תיכוני. בשולחן ארוחת החג של 2eat מתערבבים מתכוני כל העדות. בואו גם אתם לנסות
הולנטיינס, שייחגג ב-14 בפברואר, נתן את האות למסעדות ברחבי הארץ לפזר נרות על שולחנות, לבנות תפריט רומנטי מיוחד, ולחזר אחר זוגות צעירים הלהוטים לחגוג. הנה ארבע מסעדות רומנטיות בכל השנה, ולא רק בחג האהבה
צמחונות מטעמי מצפון, בריאות, דת או מטעמים אקולוגיים, היא אולי בררנות האוכל הנפוצה ביותר. טבעונות היא הרחבה של הצמחונות, לכדי הימנעות ממוצרי מזון נוספים מן החי. אנחנו הקרניבורים לא מסוגלים אולי להבין איך אדם חי בלי המבורגר עסיסי או נתח אנטרקוט, אבל בהחלט מסוגלים להעריך את האידיאלים. ב-1 לנובמבר, יום הטבעונות הבינלאומי, יש לנו הזדמנות לנסות ולהזדהות עם הערכים הללו. הנה כמה מסעדות צמחוניות וטבעוניות שבהן נוכל לעשות זאת
''אנחנו משתרעים על כורסאות מרופדות. מולנו פרוסים הרי הגליל התחתון כמו תמונה. משמאל מבריקה הכנרת. דליה מגיעה עם מגש שעליו תה צמחים אמיתי, עשוי מלואיזה, פילרגוניום, מנטה ונענע, שתי פרוסות עוגת תפוחים, והפתעה לבנה בגביעי זכוכית....''. הביקור במסעדת דליה הצמחונית, שבמושב אמירים, גרם למיכל זמרני להעלות באוב את הביזל, המעדן המשפחתי הרשמי של ילדותה
בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה
פאי גבינה עם פירות יער וטארט גבינת תות של הנס ברטלה, עוגת גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים של ניר צוק ועוד. מתכוני שבועות שחבל על הזמן
תות בשוקולד לבן, עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי ועוגת גבינה שוקו-קפה. השפים ניר צוק וארז שטרן עם שלושה קינוחים שיעשו לכם את סוף השבוע
האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)
אם יש בארץ שף שאפשר לסמוך עליו שיוציא מהוולנטיין דיי את מקסימום הרומנטיקה שאפשר לסחוט, הרי זה ניר צוק. המלצה לחג האהבה ושני מתכונים חושניים במיוחד למי שבכל זאת בוחר לחגוג בבית
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל
ניר צוק בקרחנה תנ''כית לרגל חג הביכורים, הופך את שבעת המינים לשבעת המעדנים בארוחת דגוסטסיון בת שבע מנות. בטור שלו לשבועות תמצאו הוראות להקמת תפאורת חג מושלמת, תפריט דגוסטסיון ומתכונים
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים
ניר צוק חונך חדר יין, הטמפטיישן בר יוצאים בתפריט וויסקי מורחב ובמסעדת Messa משיקים ליין של קוקטיילים בטעמי ילדות. החדשות הכי חמות בעולם האלכוהול
''זלילה מופרזת בשעות אחה''צ והערב הינה האוייב הקשה ביותר בשמירה על משקל תקין. שעת משבר קשה זו, מצויה בקרב רב הנשים מעל גיל 40 ומהווה את הסיבה העיקרית לעליה במשקלן'', מסבירה דליה קולדהם, יועצת כושר ותזונה ממכבים.
ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, ביסטרו נועה והג'אפה בר ביפו מביא את משנתו הקולינרית לחג החנוכה, שיותר מכל דבר אחר משכנעת בטעמה הטוב
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.