תערוכת המנגה, המתמקדת באמנות הקומיקס היפנית, לצד האוכל הייחודי המוגש במסעדת ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, מתאחדים לכדי חוויית תרבות יפנית כוללת. מיכל גיא על התערוכה שנפתחה ביום ראשון ותוצג עד 22 בפברואר
חדשות וחידושים במסעדות: כדאי למהר למסעדת טאבולה כדי לטעום את יין החודש – יראון הרי גליל. נובה ג'ויה מציעה מנות חורפיות חדשות שאתם חייבים לנסות, והשף איה אימטני של מסעדת ימאטויה מציגה תערוכת מנגה מרתקת
ימאטויה – ביסטרו בר יפני שבראשו ניצבת בגאון השף איה אימטני. התפריט של יאמטויה שופע מאכלים יפניים ובראשם מגוון וריאציות של סושי יצירתי ומשובח. מדי יום בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, והנה לכם הפרטים
נגמרו החגים אבל לא החגיגות. ליליות ביסטרו שברעננה עורכת ערב יינות טעים ומשכר, ימאטויה היפנית שבהוד השרון מציעה ערב של מוסיקה, בופה סושי חופשי ואלכוהול לרוב, והסר סינקופה בחיפה עורך מסיבה בלקנית משובחת
שירלי רחמים, הוראות שימוש במסעדת ימאאטויה, היפנית של שף איה אימטאני בהוד השרון: "תחילה מערבבים היטב את מרכיבי הקדרה, מוסיפים מעט צנון ובצל ירוק ובסוף אוכלים את הכול יחד בנגיסה הכוללת אורז מאודה. בלתי רגיל..."
"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון
אמנם עם בוא האביב נפתחת עונת המנגלים, אבל לא חייבים להישאר בפארק הלאומי עד לחורף הבא. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבע מסעדות שישמחו להכין לכם שיפודים, סטייקים ומעורב על האש – כמו שאתם אוהבים את הבשר שלכם
והנה יום העצמאות כבר כמעט פה. מה בדבר החגיגות? הנה כמה המלצות לערב יום עצמאות רווי אלכוהול, שמחה וישראליות – אתם מוזמנים לשתות, לרקוד, לצפות בסרטים ישראליים במיטב המסורת ובכלל – ליהנות ממה שיש לישראל להציע
יש אנשים שאוהבים סושי ואחרים שלא מסוגלים לסבול את המחשבה על האורז הדביק המגולגל בתוך אצה. לאלו נוכל לומר שמדובר בטעם נרכש – עשוי להיות קשה בהתחלה, אבל אחר כך תתמכרו. איך אתם אוהבים את הסושי שלכם? המלצות
הביסטרו בר היפני שבהוד השרון פתוח מעתה גם בשעות הצהריים עם תפריט חדש. השף איה אימטני, שמאחוריה קריירה עשירה ביפן ובארץ, מציעה תפריט גורמה יפני מסורתי ומודרני עם נגיעות אישיות האופייניות לה. מוזמנים לצהריים
השף איה אימטני למסעדת יאמטויה בהוד השרון מביאה את המטבח היפני האמתי לארץ ומלמדת את הישראלים שאוכל יפני זה לא רק סושי. אחרי שהיא עונה לנו על השאלות ומספרת לנו על החלומות היא גם מנדבת מתכון לקינוח יפני מנצח
עוד מעט נגמר החופש הגדול ואתו מתחילים החגים. תשכחו מהאריזות המוקפאות ומהממתקים לארוחת הצהריים. אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים לכם אוכל ביתי, כדי שתוכלו לאכול ארוחה ביתית ולהרגיש בבית גם אם אתם בחוץ
פרויקט בתים מבפנים מציע לכם סוף שבוע מרתק בתל אביב שבו תוכלו להתרשם ממבנים ארכיטקטוניים, לסייר בבתים או במוזיאונים ולקחת חלק בסיורים ובסדנאות ברחבי העיר. לצד כל אלו אספנו בשבילכם כמה מסעדות שילוו את היום
יום העצמאות בפתח ואתו הזדמנות נהדרת לחגיגה. החל מבקבוק יין אינטימי לחגיגה זוגית על הבר, דרך מנות בשר או סושי משובחות שתאכלו לבד או עם חברים וכלה במסיבות ריקודים מרובות משתתפים, שמחה ואלכוהול במבחר מסעדות
אדם בר וידידו ד, נצר גאה לקהילת בוקובינה, מבקר במסעדת מאמאיה - גריל רומני על בן יהודה, תל אביב. נבחרת החלומות של המטבח הרומני: ממליגה, מומיצה, מטיטאי, איקרא, כרוב כבוש ופפנאש, וגם הוא כבר מתגעגע לבוקובינה
"ואז מגיע מגש הסושי. אוי, הסושי. שישה סוגים שונים, שכל אחד מהם נבדל מחברו בצבע, בצורה ובטעם, וביחד הם יוצרים קומפוזיציה מרהיבה..." שפרה צח יוצאת למסע בעקבות ארץ השמש העולה ומוצאת את מסעדת יאמטויה בהוד השרון
החורף הזה, כך מספרים לנו ובואו נחזיק אצבעות, ישפע גשמים. תזונאים אומרים שבעונה זו חשוב לחמם את הגוף באוכל חם כדי לא לקפוא (וגם, יש להגיד, זה פשוט טעים וכיף). ממרקים ועד תבשילים אחרים,כך תוכלו לחמם את החורף
"השרימפס הגיע במחבת לוהטת ומלחשת, צרוב בחמאת שום ומעליו לימון טרי ורוטב עגבניות, עשבי תיבול ויין לבן. כל המנות הוגשו כיצירת אמנות על גבי פלטות..." אורלי פרש אזולאי חוגגת יום נישואין (ולא עם הבעל) בפרליקה
"הפטריות הגיעו בצלחת צרה וארוכה כאשר הן מסודרות בטור מדוייק, צורתן כעיגולי שניצל, פריכים מבחוץ ומבפנים הפתעה, פטריה מוקרמת בגבינה מלוחה ונימוחה..." שרון ינובסקי ואמה, תופסות קצת שמש נעימה בקפולסקי, מודיעין
הוא מגולגל, הוא צבעוני והוא יכול להיות גם צמחוני. כדי לאכול רול איכותי של סושי, לא צריך ללמוד חמש שנים חיתוך דג ביפן וגם לא צריך דיפלומה. צריך רק כמה שקלים בודדים ולהגיע לאחת המסעדות המופיעות בכתבה שלפניכם
''בעזרת המלצרית האדיבה, הרכבתי ניגירי סלמון, מאקי צלופח עם בטטה עטוף בשבבי טמפורה וזליפי, טריאקי ופוטומאקי אנטריקוט (כן, כן, קראתם נכון)...'' שיר כידן גילתה באויאמה כיצד ניתן להרכיב סושי בשיטת ''עשה זאת בעצמך''
רוצים לאכול, אבל בדרך הקלה? אגף המשלוחים של אתר 2eat פורס בפניכם, בסדרת כתבות, את שירותי המשלוחים של מיטב המסעדות בארץ, כולל אפשרות לסווג לפי שם המסעדה, עיר, סוג ובאמצעות מי להזמין. והפעם: מסעדות בשפלה
''ספגטי ברוטב אדום, מנה פשוטה לכאורה, אבל היה בה משהו מיוחד. לי אישית זה הזכיר את הימים של בית הספר היסודי, כשהייתי הולך לאכול צהריים אצל חבר...''. נדב אבידן מצא תחליף לאוכל של אמו, במסעדת רבקל'ה – אוכל מבית אמא (של סער)
''ראשונים הגיעו הדושפרא, מעין כיסוני בצק קטנים וממולאים בבשר, בגרסת הקיץ של המקום: יותר כיסונים, פחות רוטב, שהיה תענוג בפני עצמו, עם דובדבנים חמוצים וגרגרי חומוס..''. נדב אבידן ערך היכרות עם המטבח הבוכרי במסעדת סמרקנד
במסגרת אירועי חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בירושלים, מציעות המסעדות בבירה דילים מיוחדים, ב-62 או 92 ₪. הנה ארבע מסעדות ירושלמיות עממיות, בשוק מחנה יהודה, המציעות במסגרת זו ארוחת שישי ירושלמית אותנטית