''ראשונות הגיעו לשולחן שתי מנות מעוצבות להפליא, ומעוררות יצר הסתערות בלתי נשלט. קיפוד שוקולד לבן, ולגו שוקולד...''. נדב אבידן הצליח לאושש ידידה טובה ומבואסת בקפה-קונדיטוריה ביסקוטי תל מונד. זה לא היה מסובך
הסלט הירושלמי הוא תעלומה. לא אצליח להסביר כיצד סלט פשוט יחסית, שבו הירקות קצוצים דק עם נענע, פטרוזיליה, צנוברים ובצל ירוק, יכול להיות מדויק כל-כך בטעמו...'' אמיר בן נעים גילה את תמצית הפיוז'ן בקפה-מסעדה לבן בסינמטק
''שנינו מתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות...''. דניאל רום גילה מחדש את עונג שישי, בקונדיטוריה חמדה עוגות
''הטחינה, סמיכה ומתקתקה מעט, הייתה מאוזנת בול, לא חמוצה או מלוחה מדי, והתיבול בעשבים טריים, אולי הייתה זו הכוסברה מלכת העשבים, השאיר טעם של עוד...'' מיקה פורז נהנתה מנשנוש טעים ובריא במזה, בית קפה חינני וצמחוני
''לשולחננו הגיעה פרוסה עבה, שהורכבה מבסיס עוגת ספוג, עליו מוס עשיר, מצופה בקרם שוקולד מריר ועוגית נשיקה קטנה. עוגה מוצלחת מאוד...''. מיה בר פתחה את סוף השבוע בקפה קונדיטוריה הדובים, בזכרון יעקב. היה עמוס, וטעים
''ביקשנו כמנת פתיחה בטטה, קישוא וחציל אפויים עם גבינות. קיבלנו צלחת עם מנה פשוטה, ויחד עם זאת כל כך גאונית, שקשה היה שלא לומר 'איך זה לא חשבו על זה קודם'''. עיינה גל גילתה את אוסלנדר, קפה ביסטרו מיוחד, לגמרי במקרה
''למנה הראשונה: מנת כדורי ריזוטו ואורז בר עם מוצרלה ופרמזן. מנה מצוינת, טעימה מאוד, הממלאת את ייעודה של מנה ראשונה...''. נדב אבידן מבקש להודות לחברים שלחו אותו לטאצה ד'אורו בתל אביב. במקום פרחים, הוא קנה קפה
''כדי שההמבורגר יהיה מעניין יותר, הוא מוגש דווקא בצורת... מרובע, על לחמנייה מרובעת שנאפית במיוחד עבור המקום, ולידו ריבוע של פירה''. הביקור בבית הקפה בר גיורא היה מהנה, טעים ומיוחד, גם לשפרה צח וגם לחייל שלצידה
''על עלי הבייבי הונחו עגבניות מיובשות, פטריות מטוגנות ממולאות בגבינות, חופן של שקדים פרוסים קלויים, ולצידם שני שיפודים עם קוביות מרשימות של גבינת חלומי מטוגנת''. אמיר בן נעים יצא לקפה שחר הירושלמי, והרגיש בבית
''לראשונות הזמנו מלנזנה פרמז'ן וסלט רוקפור, חגיגה לאוהבי ז'אנר הגבינות. פרוסות החצילים התעטפו בהרמוניה בטעם גבינתי עז. גבינת הרוקפור בסלט דומיננטית בחריפותה...''. דניאל רום טעם איטליה ברעננה, בקפה-מסעדה לה טוסקנה
''סלט הבית הוא המנה המעניינת יותר – פסטה פנה חמה ברוטב פסטו, בתוספת ירקות אנטיפסטי, אגוזים וגבינה בולגרית..''. חיפושית בקפה הוא המקום האידיאלי להתאוורר ולנקות את הראש באמצע סשן מתיש של לימודים
''הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים..''. קרן ויזנר מבינה למה משמש Njoy, בית קפה אינטימי ונחמד, כמקום מפלט לסלבריטאים
''חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, והדג היה לא פחות ממדהים...''. נדב אבידן מסביר למה נחשב היקב לקפה-מסעדה מוביל בתחומו בנתניה
"מולי הונח הר אדיר של פסטה צבעונית ברוטב שמנת עדין ונחתי עוף עסיסיים, שעוטר אף הוא בתפרחת הפלפלים הצבעוניים והעירית שהפכו את הצלחת לאביבית ושמחה....''. אדווה גן סתיו הרגישה בבית בבראון קפה שבכפר סבא
קפה-מסעדה בורדו שבכפר תבור מספק חוויה כפרית נעימה ומגיש יינות מהיקב הסמוך, מנות גליליות המורכבות מחומרי גלם ייחודיים, שירות אדיב ויחס אישי. המקום המושלם בעבור דניאלה בן משה לסעודה של יום כיף, אחרי היקב ולפני הספא
התעייפתם מהחופשה באילת? מהחום, הצפיפות, הילדים? קפה בולבארד באילת הוא המקום הנכון לקחת פסק זמן מהחופשה, ולהתענג על השקט, האווירה, והקינוחים
בשביל להרגיש קצת חו''ל לא צריך לטוס לטוסקנה. מספיק לצאת מהבועה התל אביבית, ולבקר במונטיליו שבגני יהודה. קפה מסעדה חלבי עם אווירה ביתית, אוכל מצוין, ועוגות שמרים שבשבילן שווה להגיע למקום גם ברגל
ברירות המחדל בנסיעה לטיול בצפון לא צריכות להיות ג'אנק פוד או פיקניק: קפה שריד שבצומת כפר ברוך ממוקם ממש באמצע הדרך, ומציע בראנץ' איכותי, מגוון מנות צהריים טעימות וקינוחים מעולים, בתוך הנוף של הצפון
אנג'וי הוא בית קפה באמצע הדרך: עם פנייה לקהל יעד גדול, מבחר אפשרויות ומנות טרנדיות בהכנה טעימה ומספקת, הוא מהווה את היעד המושלם לארוחות משפחתיות, לפגישות עסקים ולמפגש חברתי, כמו זה שאליו יצאה שפרה צח
האוכל ברוסטיקו מצוין, אבל מה שמעצים את החוויה זה המטבח הפתוח למסעדה, המאפשר לקהל הלקוחות להציץ בטבחים, ולארומה להתפשט היטב באוויר. תענוג
בית הקפה טאצה ד'ורו קנה את אודי גורן כבר במזגן. אבל גם ליין, לעיצוב, לקינוחים, למנת פטה הכבד בפירות יבשים ופיסטוק ולפילה הסלמון הייתה תרומה. גלויה מנווה צדק
פיצוץ האוכלוסין מדי ערב ב''קפה של גידי'' מעיד עד כמה היה חסר מוסד כזה במחוזותינו הרמת-גניים. יש לנו הרבה קונדיטוריות ובתי מאפה, אבל עד לא מזמן, כדי לשבת ולאכול משהו קצת יותר רציני היה צריך לנסוע לשכנות תל-אביב או גבעתיים...
הכוונה היתה לנשנש קצת מנות ראשונות וזהו. אלא שלוח הספיישלים קרץ לנו, אז ביקשנו קרוסטיני פטה כבד. לשולחן הגיעו ארבע פרוסות לחם קלוי ועליהן נתחי פטה נימוח מושלמים, ופתאום התעורר לנו התיאבון. פשפשנו עוד בתפריט הראשונות והחלטנו פה אחד: מי אם לא הקרפצ'יו ישביע את רעבוננו?
לפתיחה זללנו קציצות פלאפל חמות וטעימות, שניכר בהן המגע הביתי. אמנם בחוץ שרר חום אימים, אך אנו לא ויתרנו על מרק הבצל המוקרם, שהוגש בליווי קרוטונים. בין המנות היינו עסוקות בקריאת ספר האורחים, הגדוש סופרלטיבים על האירוח ועל האוכל...
בזמן הארוחה הבנו למה התכוון המשורר כשהגה את הצרוף ''קפה שכונתי''. כמעט כל מי שחלף על פני המקום, נכנס לומר שלום, גם מי שלא נשאר לשבת. זוגות אחרים ניגשו ישירות לשולחנם הקבוע מנופפים בחיבה לברמן ולמלצרית...