חג הפסח, שאחד משמותיו האחרים הוא חג החירות, מעמיד בעלי מסעדות כשרות (וגם לא כשרות) רבות בפני דילמה: האם לצאת לחופשה, שהרי ממילא התפריט מוגבל עקב הפסח, ולפעמים זוהי הזדמנות טובה לשפץ את המקום או לחדש אותו, וישנם גם מזג האוויר האידיאלי וחיק הטבע שכולו פריחה ושמחה אשר מדרבנים את כולנו לצאת לטייל - או שמא לעבוד בכל זאת ולספק לסועדים הקבועים והמזדמנים חוויה קולינארית ייחודית שמוכיחה כי גם אוכל כשר לפסח יכול להיות לא פחות ממעולה.
שדרות רוטשילד הן אחד הרחובות הראשונים שנסללו בתל אביב, יש להן חלק משמעותי בהתפתחות העיר וגם כיום הן מהוות מוקד עסקי, תרבותי וקולינארי, כמו גם מקום הומה אדם בכל שעות היממה. בהתאם לא מעט מסעדות רומנטיות בתל אביב קבעו בה את משכנן, ובאופן כללי ניתן למצוא לאורכן בתי אוכל רבים, במגוון רחב של סגנונות. גם כשמדברים על מסעדה איטלקית רוטשילד הוא בהחלט מקום טוב לחפש בו את האוכל המשובח של ארץ המגף.
פוזילי, ריגטוני, קנלוני, פטוצ'יני, ניוקי, לזניה, פנצנלה, ארביאטה, פומדורו, טליאטה, טירמיסו, ג'לאטו - לפעמים נדמה שדי בשמות של המאכלים האיטלקיים כדי לגרות את בלוטות הטעם שלנו ולגרום לנו לרצות לחפש מסעדה איטלקית מומלצת.
אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
קרניבורים - קחו הפסקה לכמה ימים. חג השבועות הוא שעתן היפה של המסעדות החלביות. הן נמצאות כאן כל השנה, מלאות בעושר של טעמים יצירתיים, עטופות בניחוחות משכרים וביין משובח. קבלו המלצה למסעדות חלביות מומלצות מצפון ועד דרום:
מוסקט מצפה הימים הינה מסעדת גורמה השוכנת במלון מצפה הימים, על הכביש המתפתל בין ראש פינה לצפת. מוסקט היא חלק מהרנסנס הקולינרי המשמעותי שחווה הגליל, ואשר במסגרתו צצו עוד ועוד מסעדות שף בצפון, אולם בה בעת היא גם מסעדה ייחודית, המציעה חוויה מיוחדת בלוקיישן בלתי נשכח.
פעם, לפני שנים רבות, פעלה באילת מסעדת דגים מצליחה בשם "הדייג היווני" - שאין כמעט ישראלים שלא פקדו אותה והתענגו על הדגים שהפיק תחת ידיו האמונות השף יעקב. עם השנים שינתה המסעדה את שמה, והפכה ל"רק דגים", אבל השף הוא אותו שף, תשומת הלב המוקפדת לה זוכה כל דג לפני שהוא עולה על הצלחת של הסועדים היא אותה תשומת לב מוקפדת וההנאה של אורחי המסעדה היא אותה הנאה בדיוק.
מיט אני וויין (Meat & Wine) היא רשת עולמית, שהחלה עם מסעדה דרום אפריקאית ומאוחר יותר התרחבה גם לסינגפור, סידני, לונדון, דובאי - וגם הרצליה. הקונספט בכל מסעדות הרשת אחיד, פשוט וטעים: בשר מיושן היטב ויין מובחר המותאם לבשר, שביחד יוצרים סינרגיה שהופכת כל ארוחה לחוויה משובחת.
תל אביב, לטוב ולרע, היא עיר טרנדית. האופנות מתחלפות, ישנה כמיהה מתמדת לריגושים חדשים והאנשים נוהרים למקומות ה"נכונים" רק עד שהם מוכרזים כלא נכונים יותר. בפרט כך הדבר בתחום הקולינארי:
ישנן לא מעט בדיחות על הקשר בין ירושלים לים, או ליתר דיוק על היעדר החיבור - אבל מסעדת "דולפין ים" הוותיקה והאהובה מוכיחה שירושלים וים יכולים להתחבר היטב ולהתמזג לכדי מסעדת דגים ומאכלי ים ייחודית ומהנה
מיקום מנצח בלב השכונה הציורית משכנות שאננים, נוף מעורר השראה ובראשו חומות העיר העתיקה, תפריט גורמה כשר המבוסס על מיטב מטעמי המטבח האיטלקי האהוב, חומרי גלם טריים במיוחד, ביצוע מוקפד של כל מנה ומנה ושירות לבבי וקשוב - מכל אלה ועוד תוכלו ליהנות במסעדת מונטיפיורי הירושלמית
שם המשחק בעולם הקולינריה הוא להיות ייחודי: בין אם מדובר במסעדות דגים בצפון, בין אם מסעדות בהרצליה על הים, מסעדות ברחובות עם חדר פרטי, מסעדות טבעוניות בבאר שבע או מסעדות שף בתל אביב - בכל מקרה כדאי מאוד להיות ייחודי, אחרת נעלמים בים המקומות שנפתחים כל הזמן
כשמחפשים מקום לאכול ולבלות בו, בין אם זו מסעדה בקריות בשבת, בין אם מסעדת שף בירושלים, בין אם מסעדה טבעונית בתל אביב ובין אם מסעדה דרום אמריקאית בגליל, אנחנו תמיד שואפים לדעת מראש שצפויה לנו חוויה מהנה. ודאות אף פעם אי אפשר למצוא בחיים, אבל כשמדובר במסעדה של שף ותיק, מוכר ואהוב, שהיא אחות צעירה למסעדה רבת שנים ומוניטין, מן הסתם אנחנו יכולים להגיע אליה עם רמה די גבוהה של ביטחון שצפויה לנו ארוחה משובחת. זה המצב כשמדובר ב"קימל בגלבוע", האחות הצעירה והצפונית של "קימל" המצליחה - ואכן למגיעים לביסטרו הכפרי ששוכן במתחם הסקי בגלבוע מצפה ארוחה מושקעת, מוקפדת וייחודית.
הפיכתו של העולם לכפר גלובלי באה לידי ביטוי גם בתחום הקולינארי, והרצון שלנו לחוות טעמים חדשים הוביל אותנו לחפש טעמים רחוקים: המטבחים הקלאסיים של איטליה וצרפת, המטבח האמריקאי, מסעדות אסייתיות, מסעדות מכסיקניות, קובניות ומה לא בעצם.
מסעדת לחם בשר ירושלים היא חיבור - חיבור מוצלח בין לחם לבין בשר וחיבור לא פחות מוצלח בין ישן לחדש. השילוב בין עולם הבשר לבין עולם הלחם בא לידי ביטוי כמובן בתפריט, ואילו המיזוג של החדש והישן הוא תוצאה של המיקום במתחם התחנה הראשונה, שהפך לאחד האזורים הטרנדיים בבירה.
מתוך עשרה קבין של יופי שירדו לעולם, כך על פי האמרה המיוחסת לחז"ל, 9 נטלה ירושלים. חז"ל לא פירטו איך מתחלקים אותם 9 קבין של יופי בתוך עיר הקודש, אולם אין ספק שחלק ניכר מהם צנח על האזור הציורי שבלב העיר ובפרט על מדרחוב בן שטח רב הקסם. מסעדת גבריאלה שוכנת במדרחוב זה, מתעטפת ביופיו ובמקביל תורמת את חלקה לאסתטיקה שלו - וגם בהיבט הקולינארי מדובר במקום ייחודי ומושך, ובהתאם תמצאו אותו בכל רשימה של מסעדות בירושלים מומלצות.
מסעדה איטלקית ביפו היא הבטחה לבילוי מוצלח שמשלב את המטעמים האהובים של ארץ המגף עם הקסם הייחודי של האחות המרתקת של תל אביב שלא בכדי נכתבה עליה השורה המפורסמת "זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו, שחודרת כמו יין לדם". ואם מסעדה איטלקית יפואית היא הבטחה לבילוי מוצלח, הרי ש"איטלקיה בפשפשים" מקיימת את ההבטחה הזו - ובגדול.
בין שלל מבני ההייטק, החניונים, החליפות והחולצות הלבנות המכופתרות, יש גם מסעדות ברמת החייל - ובשפע. אז אם אתם בפגישה עסקית בשעות הצהריים או הגעתם לבילוי זוגי בשעות שהמשרדים כבר סגורים כדאי שתכירו כמה מסעדות שישמחו לארח אתכם
שוטטות נינוחה בשוק פשפשים היא תמיד תענוג גדול, וכשתוך כדי שוטטות מצליחים לאתר מציאות מלהיבות התענוג גדול במיוחד - וזו בדיוק התחושה של מי שמגיע למסעדת פלי מרקט (שפירוש שמה הוא כמובן שוק פשפשים באנגלית).
המטבח היפני הפך זה מכבר לאורח רצוי בישראל, וכולנו למדנו לחבב את הטעמים המיוחדים שלו ואף להתלהב מהם. מי שרוצה ליהנות מסושי ועוד מוזמן להגיע ל"סושי אנד מור" - או להזמין את המסעדה אליו, בין אם במשלוח ובין אם במסגרת שירותי הקייטרינג שהיא מציעה.
מסעדת נאמוס שוכנת במרינה של הרצליה, ומציעה לא רק לוקיישן יוקרתי ונוף ים מהמם אלא גם תפריט המשלב בהצלחה את הטעמים הבסיסיים של המטבח הים תיכוני עם אלה האקזוטיים של המטבח היפני.
ארוחות בוקר בתל אביב מלאות בקסם השמור רק לעיר הגדולה: זמינות לכל אורך שעות היום, מלאות בחידושים וריגושים, מנות מפתיעות וכמובן הכל עטוף ברעש והמולת העיר התוססת. קבלו המלצה לארוחות בוקר שוות במיוחד.
המטבח האיטלקי מקבל מקום של כבוד על המפה הקולינרית של ארצנו. אפשר למצוא לא מעט מסעדות איטלקיות בהרצליה שמביאות לסועד את הדבר האמיתי – מטבח איטלקי איכותי. מסעדה איטלקית בהרצליה – נעים להכיר
הפיתוח המהיר שעברה העיר אשדוד החל מתחילת שנות התשעים, הביא עמו שינוי דמוגרפי מואץ שיצר בהמשך הדרך ובמקביל גם שינוי בתחום הקולינארי בעיר. כך הוקמו בעיר מסעדות מגוונות, שפונות אל קהלים שונים. זה השפיע לא מעט על העיר, שינה אותה, והביא לפריחתה.
מדוע מסעדות באשדוד פתוחות בשבת ? בעבר, עד לפני 25-30 שנה, כאשר חבר'ה מאשדוד רצו למצוא מקומות טובים לאכול בהם בימי שבת הם היו צריכים לנסוע למסעדות בבאר שבע או לעלות צפונה למסעדות בראשון לציון או תל אביב. אך הבום הכלכלי בעיר, והגידול הדמוגרפי שלה, הביא לידי כך שכיום לא מעט תל אביביים וחבר'ה מבאר שבע, מגיעים בשביל ליהנות מארוחה טובה במספר מסעדות הפתוחות בימי שבת.