ישנן מסעדות ששמן כבר מכריז בדיוק איזו חוויה מצפה למי שיבחר לסעוד בהן. "מקום של בשר" היא אחת מהן, ואם גם אתם נמנים על חובבי הבשר הרי שזהו המקום האופטימלי מבחינתכם - בזכות חדר מיוחד ליישון בשרים ואטליז המבטיחים כי כל נתח בשר שיעלה על שולחנכם הוא הטוב ביותר שיש.
כמעט כולנו אוהבים לחם על סוגיו השונים ומרבית בני האדם אוהבים גם בשר - כך שאך טבעי הוא שמסעדה הנקראת "לחם בשר" ואשר התפריט שלה מבוסס על שני מיני המאכלים הנ"ל תזכה להצלחה. ואכן, מדובר במקום אשר זוכה לפופולריות רבה ובדומה לעוד מסעדות מומלצות בירושלים שכפל את ההצלחה גם לתל אביב (עם סניף כשר למהדרין בנמל).
דגים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד - היש שילוב טוב מזה? יש: דגיים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד השוכנת אל מול ימת הכנרת שכל כולה קסם ונחת - וזו בדיוק החוויה המצפה לכם במסעדת הדגים עין גב.
הרברט סמואל היה הנציב העליון הבריטי הראשון אשר הופקד על ניהול העניינים בארץ ישראל לאחר כיבושה מהטורקים. הוא הצליח להרגיע את הרוחות לאחר מאורעות תרפ"א, הכריז כי ירושלים היא בירתה של "ארץ ישראל" ופעל רבות לפיתוח כל חלקי הארץ ובפרט סלילת כבישים לרווחת כל התושבים, יהודים וערבים גם יחד.
"פאשה" היה תואר הכבוד הגבוה מכולם באיפריה העות'מאנית - ואך טבעי הוא שזה יהיה השם שיינתן למסעדה שמגישה מטעמים תורכיים אמיתיים, מלאי רגש, יצריות ויצירתיות.
שוק הפשפשים ביפו הוא לא רק מקום נהדר למצוא בו מציאות ייחודיות במחיר מצחיק (אם אתם יודעים להתמקח, כמובן…) אלא גם זירת התרחשות ססגונית לאורך כל שעות היום - וגם מעוז קולינרי של ממש שביחס עם המסעדות בנמל יפו השוכן מעט מערבה משם משלים רצף מקומות בילוי מוצלח מאוד, ובהתאם גם פופולרי מאוד.
הקיבוצים מהווים את אחת מאבני היסוד של החברה הישראלית ושל התרבות בארץ, ובפרט הם מזוהים עם שני מוסדות: הלינה המשותפת וחדרי האוכל. לינה משותפת עדיין לא מוצעת במסעדת חדר האוכל - אבל היא כן מציעה גרסה עכשווית, עדכנית, חיננית ובעיקר טעימה להפליא של אותו חדר אוכל מהקיבוץ, וכדאי לפקוד אותה ולזכות בחוויה שהיא חיבור מדויק של נוסטלגיה וטרנד, תחכום ופשטות.
המרחק בין תל אביב לברצלונה הוא אמנם כ-3,000 ק"מ, אבל כשנכנסים למסעדת אחד העם טאפאס המרחק מצטמצם - ואפילו נעלם: הטאפאס יצירתיים ומשובחים, המוזיקה צוהלת, האלכוהול משמח, האנרגיות מרוממות והקהל מגוון ומשלים חוויה שכל כולה נחת ועונג.
עומר מילר הוא אחד מאותם שפים שהפכו לסלבריטאים, אולם גם לאחר הצלחות רבות ומגוונות חדוות העשייה והיצירה שלו לא נפגמו, ולא רק שלא נפגמו אלא אף הגיעו לשיא חדש - מסעדת שולחן.
הפריחה שחווה הסצנה הקולינרית של עיר הבירה הביאה לכך שישנן לא מעט מסעדות מומלצות בירושלים - "החצר" היא אחת מהן.
בעולם של טעמים מתוחכמים, ובעצם בלא מעט מקרים יותר מתחכמים מאשר מתוחכמים, אין כמו להיכנס למסעדה שמגישה אוכל פשוט טעים - וזה בדיוק מה שעושה מסעדת תרשיש 9 האילתית.
המאכלים הים תיכוניים כבשו בשנים האחרונות את העולם כולו, ואין פלא: הם צבעוניים, שמחים, בריאים - ובעיקר טעימים להפליא. בישראל, וזה בוודאי לא מפתיע, המטבח הים תיכוני אהוב במיוחד וגם נגיש מאוד עבורנו שהרי חומרי הגלם, רובם ככולם, נמצאים כאן ממש מתחת לאף. מסעדת מרתה השוכנת במרכז תל אביב, ולמעשה באחד הלוקיישנים היותר תל אביביים שיש - בית ציוני אמריקה - היא הוכחה לפוטנציאל הרב של הסגנון הים תיכוני ובפרט היא מתמחה במטבח האיטלקי תאב החיים.
הרצליה פיתוח היא מעוז קולינרי של ממש - הן בסמוך לים והן באזור המשרדים הסמוך לכביש החוף ניתן למצוא מגוון רחב במיוחד של מסעדות בכל הסגנונות ולכל הטעמים. אחת מהן היא מסעדת מאנציני (Mancini) שמושכת אליה הן את העובדים הרבים באזור, הן את תושבי הרצליה והן אורחים רבים מחוץ לעיר, וכולם יחד נהנים מחוויה של דגים, בשרים ועוד.
בשר מובחר (וכשר!), אלכוהול איכותי ואווירה יוקרתית - את כל אלה, ועוד, מציעה מיט אנד וויין שבהרצליה פיתוח - כך שאין פלא כי גם הסניף הישראלי של הרשת חובקת העולם שמפעילה מסעדות מומלצות בכמה וכמה מדינות נהנה מפופולריות רבה לאורך כל שעות הפעילות (בימים ראשון עד חמישי המסעדה פתוחה החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד 23:00, ובשבתות היא נפתחת כשעה לאחר צאת השבת ומארחת סועדים מרוצים עד 23:00).
חלקה הצפוני של ישראל מציע לנו אוויר צלול, המון יופי מכל עבר, אינספור אטרקציות מכל הסוגים, בין אם כאלה שיצר הטבע ובין אם מעשה ידי אדם, וגם חוויה קולינרית ייחודית - במסעדת קימל בגלבוע.
המטבח הים תיכוני על גווניו וטעמיו השונים מציע לנו חוויות מלהיבות במיוחד, ומתאימות לנו במיוחד (ואגב, גם בריאות - כך על פי מחקרים רפואיים רבים), ואחד הבולטים שבין המטבחים שסביב אגן הים התיכון הוא זה המרוקאי. במסעדת מרקש הנתנייתית מיטיבים להפיק את המטעמים המשובחים של המטבח המרוקאי ובאופן כללי מציעים חוויה מרהיבה לכל החושים.
אם מסעדה מסוימת מככבת ברשימות של מסעדות מומלצות בתל אביב למעלה מעשרים שנה, קרוב לוודאי שזהו מקום איכותי באמת, וכשמדובר במסעדת קימל אפשר לוותר על ה"קרוב" ולהבטיח שזהו בוודאות מקום שכולו איכות ונחת.
הזירה הקולינרית הירושלמית תוססת, בועטת, מרגשת וסוחפת. לצד מוסדות קולינריים וותיקים ומוצלחים נפתחו לא מעט מסעדות שף יוקרתיות, מסעדות שוק בהן מתרחש אקשן אמיתי, ברים המציעים נשנושים לצד האלכוהול, מסעדות ביסטרו מפנקות ובתי קפה שאוצרים טעמי ילדות. אז מי הצליח להעפיל לרשימת מסעדות מומלצות בירושלים
אזור השרון הפך זה מכבר לעשיר וגדוש במיוחד באפשרויות בילוי קולינריות. בין אם אתם מחפשים מסעדה איטלקית בשרון, בין אם סושי משובח, בין אם מקום ידידותי לטבעונים, בין אם מסעדת שף מהודרת ובין אם כל העדפה קולינרית אחרת - בכל מקרה תוכלו למצוא לא מעט אופציות.
בעידן שבו מסעדות רבות - ובפרט, אגב, מסעדות בתל אביב - מתהדרות בקונספט מתוחכם או מסתפקות בלוקיישן מבוקש, כיף לגלות מסעדה כמו באבא יאגה שמציעה קודם כל את הדבר האמיתי שלשמו הולכים מלכתחילה למסעדה: מאכלים ייחודיים, ולא רק מאכלים ייחודיים אלא גם טעימים להפליא.
מסעדות שף הן תמיד לוקיישן מעולה לחוויה רומנטית, שהרי אין כמו מאכלי גורמה כדי לשלהב את כל החושים וליצור רגעים שחורגים מהשגרה המשמימה, עוטפים אותנו בקסם ונחת ונחרתים בליבנו למשך שנים רבות רבות. כשמסעדת השף שוכנת בלוקיישן פסטורלי הרומנטיקה אף מתעצמת עוד יותר, וכך בדיוק הדבר במסעדת צל תמר.
תל אביב הפכה בשנים האחרונות לעיר של מתחמים: כך למשל שוכנות לא מעט מסעדות בנמל תל אביב או במתחם התחנה הראשונה, וגם אזור שרונה משך אליו לא מעט מוסדות קולינריים. אבל ישנן גם מסעדות מצליחות ששוכנות במיקום מפתיע משהו - התרנגול הכחול אשר שוכנת בתוך קניון G שבפארק צמרת היא דוגמה מצוינת לכזו מסעדה.
גיחה קצרה (או ארוכה יותר) לאילת היא מצד אחד החופש האולטימטיבי - ומצד שני יש בה לא מעט אלמנטים של מסורת, כלומר דברים ש"פשוט חייבים לעשות כשנמצאים באילת". אחד מהדברים האלה הוא ביקור במסעדת "רק דגים" (לשעבר "הדייג היווני"), אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים בעיר הדרומית שמשכיל לשמור על רמה גבוהה לאורך כל השנים הרבות בהן הוא פועל.
כשתל אביבים או אורחים המגיעים לעיר מחפשים מקום לאכול בו הם בדרך כלל חושבים על מסעדות בנווה צדק, מסעדות בנמל תל אביב, אולי על מתחם שרונה המחודש או אזור לב העיר המכונה גם העיר הלבנה, אבל לפעמים דווקא במקומות פחות צפויים מסתתרים מקומות מיוחדים באמת.
כשמחפשים מסעדות מומלצות בירושלים כדי ליהנות מחוויה קולינרית ייחודית אי אפשר שלא לחשוב על האופציה של מונטיפיורי.