"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!
"הניוקי, מלבד ביצוע מדוייק, נצרב קלות משני הצדדים, דבר שהוסיף קראנצ'יות לקוביות הנפלאות. בין לבין פוזרו מעל לרוטב המסקרפונה והפרמזן פרחי ברוקולי ועגבניות..." הלב של פופינה נמצא במטבח הפתוח בו מלהטט השף אוראל קמחי מנות לא שגרתיות, טעמים נועזים ויצירתיות מתפרצת. קרין אביב חזרה עם טעם של עוד מפופינה שבנווה צדק, תל אביב
"לקחנו מקאו פירות ים – אטריות אודון מוקפצות בקארי ירוק וחלב קוקוס, עם שרימפס, קלמארי וברוקולי נגיסים, פטריות שמפיניון, בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה, שביחד עם הקארי נותנים למנה טעמים "ירוקים" מאוד, ובשביל הקראנץ' - בוטנים קלויים..." גיא סופר-זמרני מגלה שלא חייב לטוס אלפי קילומטרים בשביל להנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק - ג'פניקה, בפארק המדע ברחובות, היא פינה אסייתית קסומה ומרתקת
"שדרת צלעות ענקית שהושרתה שבע שעות במרינדה על בסיס טריאקי ואז בילתה עוד כמה שעות במעשנת. התוצאה היא בשר שחום מאוד ורך עד שהוא נפרד מהעצם למגע מזלג..." ריו גרנדה בתל אביב מתהדרת בתפריט בשר משובח, באווירה של דיינר אמריקאי תוסס ובהמון אלכוהול טוב. שפרה צח מצאה את "גן העדן לקרניבורים". אוהבי הבשר - סעו לשם מהר!
"התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת עוד..." כרמית אופק זכתה לצפות בחמה הנושקת לים לצד ארוחה מלאה בטעמים וטקסטורות במסעדת ימית שבכיכר קדומים, יפו העתיקה
"סלט מנגו ירוק עם אטריות אורז, עשבי תיבול, נענע, בזיליקום תאילנדי, בצלי שאלוט מיובשים, שרימפס חלוט ורטבי דגים וצדפות. כל המרכיבים השתלבו נהדר לכדי חריפות טובה שפתחה לנו את כל הצ'אקרות...". עם שמות מנות אקזוטיים, עיצוב המכניס לאווירה, תור המתנה ארוך בכניסה ואוכל שעולה על כל דמיון - וונג היא אכן הדבר הכי חם בעיר הגדולה. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את הקסם של וונג תל אביב
"כיסונים קשיחים בדיוק במידה הנכונה, במילוי בשר צלעות מעולה שעבר בישול ארוך של ארבע שעות עם ירקות שורש ורוטב בורדולייז: יין בורדו, ציר בקר וחמאה. וכל העונג הזה הוגש עם ברוקולי ופירה קטיפתי...". ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את תפריט הקיץ ב-ARIA, ביסטרו אורבני-עדכני בתל אביב של השף גיא גמזו, וחזר עם כמה תובנות על אוכל ואלכוהול
"מנת הסשימי נחה לה בתוך צלחת ארוכה כשסביבה רוטב סויה עם סילאן, קראנץ' עדשים, קרם חציל, פלפל צ'ילי ושברי אגוזים. הרוטב החמוץ מתוק, יחד עם שברי האגוזים וחתיכות הדג, התפצפצו להם בפה בהנאה. תענוג..." סניף חדש וכשר לבני הדייג באשדוד, מה שגרם לרונן סולומון לצאת להפלגה פרטית לגילוי אוצרות הים של המקום
"סלט אספרגוס טרי שכלל אספרגוס קראנצ'י בליווי רוקט, עגבניות שרי וגבינה כחולה. המנה כוללת שילוב של טעמים עדינים המהווים מנגינת רקע לגבינה הדומיננטית. השילוב ביניהם מאוד מאוזן ומאוד טעים..." מורל טאפס עולמי ויין נפתחה לאחרונה ברחוב הנמל בחיפה, ומביאה רוח חדשה לעיר התחתית. קרין אביב שיחקה בכמה משחקי אוכל טעימים
"על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא..." גיל ח' עמית מגלה את סוד ההצלחה של לה רפובליקה די רונימוטי שבתל אביב: אווירה אורבנית, אוכל מקומי עונתי בהשראה איטלקית, שירות מוקפד וכמובן את ה-ג'רדינו
"כריך של סאטיה מורכב מצנימים של לחם טוב, פילה דג ים מטוגן ופריך עם סלט עגבניות וחריפות נעימה. באמת יופי של סנדוויץ' שמסתדר מצוין עם בירה קרה או כוס ערק-אשכוליות..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יונתן שטרנברג מגיע לסאטיה של השף אילן גרוסי
"הפילה היה רך אך בשרני כראוי, קוביות הגבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס חוסלו במהירות. המנה מאוד נדיבה ועשירה, ומשאירה טעם של עוד..." גיא סופר-זמרני צלל אל מעמקי הצדף, מסעדת שף בראשון לציון המתמחה בדגים ופירות ים, וגילה עולם קסום של אוצרות
"פילה מוסר שלם במשקל 200 גרם, עשוי על הפלנצ'ה, טובל ברוטב לימוני על בסיס נענע קצוצה, גינג'ר, שמן זית ופיסות לימון ומוגש על פירה. ככה אני הכי אוהבת את הדג שלי. מינימליסטי, מדוייק וטעים ביותר..." שפרה צח במשחקי ים-יבשה בחצר גולדמן, המשיקה בימים אלו תפריט קייצי חדש על רקע הנוף הקסום של חוף הים המרהיב של יפו
"האם להתחיל עם מאקי ספייס טונה או לבחור קודם את הנאצ'וס לצד גבינה מותכת ומטבלים מקסיקניים או בכלל כדאי לטעום קודם את לחמניות השמרים האסייתיות המאודות במילוי שפונדרה המוגשות ברוטב איולי ופלפל צ'יפוטלי..." דן תורן מגיע עם חברים ל-5th Avenue באילת לחוויה שכולה אוכל, אלכוהול, מוזיקה, אסתטיות ושיק ניו יורקי סוחף
"הדג מגיע לאחר השרייה בליים וטקילה ושודך לאבוקדו, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל חלפיניו וכוסברה. עם מנה כזאת להתחלה, לא יכולנו לבקש יותר..." קרין אביב חוזרת למקסיקנה בתל אביב, ומרגישה הכי קרוב לחופשה חלומית במקסיקו הכוללת רביצה על החוף, מול ים כחול, עם כוס טקילה ביד ואוכל מקסיקני המסעיר את כל החושים. מי מצטרף אליה?
"סלט עשיר של מלפפונים, פלפלים, עלי בייבי, פטריות טריות, כרישה מטוגנת, גרעינים קלויים ומעל הכל פרוסות גבינת חלומי ועגבניות שרי צלויות בגריל ברוטב ויניגרט עדין. שילוב טוב מאוד של טעמים ומרקמים..." יונתן שטרנברג בזמן איכות עם אמא בשושקפה, בית קפה אינטימי וכשר בשכונת רחביה בירושלים, המציע מנות בהשראת המטבח הישראלי והים תיכוני עם נגיעות צרפתיות
"ספינת הדגל של הראשונות, סלט ארטישוק, סלק וגבינת סנט מור. מנה נהדרת שבאה טוב עם כל משקה. הארטישוק היה בשרני וחמצמץ, והשתלב נפלא עם הסנט מור הדומיננטית והסלק הצלוי המתקתק...". חגיגות משחקי היורו לא פוסחות על ליאור פנחסי, ש"אורז" חבר ומגיע לנישה 166 בתל אביב. אז אוכלים או רואים את המשחק?
"כופתאות תפוח אדמה במילוי גבינת פניר, צ'ילי וגראם מסאלה, והכל עטוף ברוטב עגבניות חמצמץ. הכופתאות נראות תמימות למראה, אך ברגע שבוצעים אותן מתגלה המילוי המיוחד במלוא תפארתו..." רוני חזן יצא למסע מרתק בחמש מדינות במזרח הרחוק והכל בין כותלי מסעדת מינה טומיי שבמרכז קסטרא בחיפה. נרשמה התחייבות לביקור נוסף
"פיתה עבה חתוכה לרבעים, ממולאת בבשר טלה מתובל בעדינות עם זיתים סורים בצד. טעם הטלה מעיד על איכותו, ועם טחינה ולימון כבוש שבהם ניתן לטבול את הפיתה נוצר נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול..." גיא סופר-זמרני מגלה את לאו באשדוד, מסעדת שף וטאפאס בר חדשה המשלבת בין קולינריה משובחת, מוזיקה טובה ואווירה מנצחת
"גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק. מנה מעולה ומיוחדת שלא יצא לנו לטעום במסעדות אחרות, ומומלצת בחום לחובבי קשיו כמונו..." חמושה בבן הזוג, הגיעה עדי רם לביקור בפאשה, טורקית אותנטית וכשרה בלב תל אביב, וגילתה מהו סוד הקסם של המקום
"מקלוני קריספי בטטה - משהו במקלונים הללו ממכר ממש, בלתי סביר לחדול מלאחוז בהם ופשוט לרוקן את הקערה. ניחשתם נכונה, שהרי כך התרחש בדיוק, היו מקלונים ונעלמו לאחר זמן קצר, והם היו סוג של חטיף נימוח וחם..." כרמית אופק מגיעה באמצע היום לטוק טוק ברחובות, המציעה שלל טעמים וניחוחות בהשראת המזרח הרחוק
"סלט שורשים, שמשלב שני סוגים של נבטים עם "גפרורי" גזר, צנון וקולורבי וטאצ' פריך של בוטנים ושומשום, והסוד שלו הוא ברוטב איולי-צ'ילי שקושר את כל אלה יחד למנה שלא הפסקנו לנשנש עד לקרקעית הקערה..." במתחם נגה ביפו, מול קופות תאטרון גשר, שפרה צח מגלה את ימאדו, מסעדת שף המוצפת בים של טעמי רחוב אסיאתיים כובשים. מסע למזרח הרחוק בלי להחתים דרכון (או לאבד אותו)
"מגוון טאפאסים לשולחן של ארטישוק צלפים, חצילים, עגבניות מיובשות, שום, פסטו, בזיליקום, אגוזים, גבינת עיזים מתובלת, מבחר זיתים בתוספת סלט ומבחר לחמי לואיז..." קפה לואיז שברמת החייל בתל אביב מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. כרמית אופק התמכרה לטעמים, מי מצטרף אליה?
"ומהבופה? סלט ארטישוק כבוש, סלט טונה של אלופים, ממרח טופו ועגבניות מיובשות, קונפיטורת משמש, חמאה הולנדית, גבינת גאודה-קימל וממרח שום-קונפי. וכל זה רק ממחצית הסיבוב הראשון בעגלות..." הבוקריה, מסעדה חדשה בפתח תקווה, מנסה לכבוש את הלב והבטן שלנו עם ארוחות בוקר המוגשות לאורך כל היום, שבעה ימים בשבוע. דן תורן יצא לבדוק את המקום החדש, וחזר עם בטן מלאה, חור נוסף בחגורה וחיוך גדול מרוח על הפנים
"סוקו – תבשיל פיקנטי של פטריות עם עלי מנגולד ביין אדום, ואזיס טולמה – גלילות מהודקות של עלי מנגולד ממולאים אורז ומבושלים ברימונים, וגלילות חצילים במילוי מחית אגוזים..." שפרה צח מגלה את רזי המטבח הגיאורגי הקסום בראצ'ה, הגרוזינית החדשה שפתחה דלתות בנווה צדק תל אביב. בסוף הערב לבטח תרגישו חלק ממשפחה גרוזינית מחבקת וחמה!