''טבעות קלאמרי מטוגנות, ברמת שלמות נדירה. הציפוי היה פריך ומתפצח ואילו הקלאמרי רך ועדין. לצד המנה הוגש רוטב יוגורט, נענע ושום שהשביח אותה אף יותר...''. אדווה גן סתיו התרשמה עמוקות מהאוכל במסעדת באבאי. וגם מבעל הבית
''אני העליתי ברשתי אטריות ביצים עם רצועות בקר, ירקות ירוקים ואגוזי קשיו - מנה כיפית מאד, עם משחק טעמים מעניין, אשר מגרה את החיך...''. ניר בר לב הבריז משיעור והלך לאכול במסעדת סטריט פוד בראשל''צ. היה שווה כל רגע
''עבורי אסאדו בטעם שום, וליריב סטיק פרגית. מנות גדולות מאוד, מריחות נפלא, והטעם – מעדן. עכשיו כבר אין לי שום ספק שהשיר ''אם יש גן עדן'' נכתב על המקום...''. נדב אבידן גילה את גן עדן ברמת גן: מסעדת אמצע הדרך במכבים
''המנה שלה חיכיתי הכי הרבה הגיעה: טחול ממולא בשקדי עגל וכבד ברוטב. מנה מצוינת, פיקנטית, עם נגיעות שום, ומומלצת בחום...''. אסף אפשטיין טעם אצל פיני בחצר מנות בשריות לא שגרתיות. קשה להאמין שמדובר במסעדה כשרה
''מייד הזמנתי לי סושי קליפורניה. מנה פשוט מצוינת של סושי אינסייד אאוט, במילוי סלמון ובשר סרטנים, עטוף באורז ומצופה בקוויאר...''. נדב אבידן שילב סושי יפני עם קינוח איטלקי, בהתאם לקונספט של מסעדת קאראס בבת ים
''מנת הסירלוין טוגראשי, שהגיעה אף היא במהירות, הייתה שירה של טעם, מרקם וצבע. נתחי הסירלוין דקים וורדרדים הוגשו קרים, על גבי סלט עלי רוקט ונבטים...''. מיה בר התרעננה במסעדת מינה טומיי, עם אוכל רחוב אסייתי משודרג
''הפילה נקי מעצמות, מטוגן עד פריכות מבחוץ ועדין מאוד מבפנים, ואילו קוביות האנטרקוט הוקפצו עם קוביות סלרי וגזר, ומוגשות לשולחן במחבת רוחשת...''. שפרה צח מצאה שילוב בין האוכל הסיני לדרישות הכשרות, במסעדת קורוסין
''מהביס הראשון מחלחלים כל מרקמי המנה לפה: הרכות העסיסית של חזה האווז, הקריספיות של הבצל וכמובן, איך אפשר בלי, העסיסיות של קציצת ההמבורגר...''. שי וקנין וחבר מגלים את החדווה שבציד משותף, במסעדת קניבר שבחיפה
''המנה של אביב הייתה עמוסה בשרימפס, ולדבריה, 'כל כך טעימה, שאסור להניח ולו לשרימפסון אחד קטן להישאר בצלחת, ולא למצות את הפוטנציאל שלו'''. שירי טוב משבחת את מסעדת תמוז, שלמרות מיקומה המושלם - נותנת לאוכל לדבר
''מה אני אגיד לכם- בחיים שלי לא אכלתי סושי, לפני הערב הזה ברוקה. כלומר, אכלתי 'סושי', ודי הרבה, אבל לא באמת אכלתי סושי. סושי אמיתי, מוקפד, מושקע, יצירתי...''. נדב אבידן גילה במסעדת רוקה את עולם הסושי מחדש
''אני מקבלת לזניה, עשויה להפליא מקמח מלא, ממולאת בעלי תרד בר וגבינות עיזים אורגניות. לצידה - שעועית טרייה, שעוד לא הספיקה להבין שנקטפה....''. אורלי פרש-אזולאי נהנתה מארוחה אורגנית טעימה במסעדת ארוחה ירוקה
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
''הדג, דניס אפוי עם בצל, פנטסטי; בשרו רך, הוא מתובל בתיבול מינימלי, וטעים מאוד....'' מיכל זמרני ובן זוגה התפנקו ביהלים, מלון בוטיק ומסעדת בריאות, ולמדו על בשרם שהתפיסה לפיה מזון בריא אינו טעים - מופרכת מיסודה
''רותם הזמין חומוס פול חם ומהביל, ואחרי שהשאיר צלחת נקייה לחלוטין, הזמין חצי מנה של חומוס עם גרגירים ועוד חצי מנה של סחבשי...''. שירי טוב נשלפה חולה ממיטתה, לטובת החומוס של מסעדת סחבשי. זה היה שווה את זה
''רביולי תרד עם רוקפור ואגוזי מלך ברוטב פרמזן היה חגיגה של טעם. בצק הכיסונים, שמוכן במקום, היה נגיס ומוצלח, הרוטב היה בעל נוכחות רוקפורית, והשתלב עם התרד...''. מיה בר חגגה את הולנטיין במסעדת מיגל, וחזרה מאוהבת
''העוף היה מתובל בהרמוניה והוגש עם ירקות שהשלימו אותו במדויק. מנה פיקנטית ועשירה, לא כבדה מדי, אלא אם כן אוכלים ממנה יותר מדי, כמו שעשינו...''. שירי טוב יצאה לערב של שחיתות ברפאלו שבראשל''צ, ונהנתה הנאה צרופה
''סינטה נהדרת, מתובלת בסילאן-חרדל, עשויה בדיוק פלילי כמעט, רכה שזה כואב ועסיסית מאוד. אני מעמיסה עליה צ'ימיצ'ורי בלי בושה, ונהנית מכל ביס...''. מיכל זמרני פוסקת: שווה להגיע לצפון, רק בשביל מסעדת רנצ'ו שבדישון
''הלזניה עשירה אך לא מכבידה, עם מילוי מצויין של מנגולד, תרד ועגבניות, בתיבול מקומי של שום וזעתר, והקרמה של רוטב בשאמל וגבינת קשקבל...''. באמצע יום חורפי סוער, התחממה שפרה צח עם תפריט החורף של רשת לחם ארז
''לעיקריות בחרתי נפוליאון, שהן פרוסות של בטטה וכרישה בגבינה כחולה- מנה מצוינת, מקורית וגם משביעה...''. נועה שחר לקחה את אחותה, סרבנית אוכל ידועה, לקפה-קונדיטוריה מתוקה שבתל אביב, והצליחה לגרום לה להיפתח
''הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...''. אמיר בן נעים החליט, במקום לעמוד בפיתוי – להתמסר לו, בקפה-מסעדה פיתויים שבירושלים
''אור הסתער על מנה ענקית של צלעות צוואר מצויינות, ואנוכי התמודדתי בהצלחה עם ספריבס מעולים. הבשר היה עסיסי וטעים וחוסל למרות גודלן של המנות...''. אדווה גן סתיו מאשרת את האמרה המשויכת לאלביס פרסלי: אלבמה היא מקום בו הבירה קרה, הצלעות עסיסיות והאווירה לוהטת. אם כי היא מתייחסת למסעדת אלבמה שבנתניה, ולא למדינה שבדרום ארצות הברית
''אמא לוקחת מנה קלילה וייחודית יותר, של עוף באננס – נתחי חזה עוף מוקפצים עם מלון, תפוחים, אורז ושומשום ברוטב צ'ילי. המנה יפהפיה, מוגשת בתוך פרי אננס שלם. ''אני מקווה שהטעם טוב כמו המראה'', היא אומרת. לשמחתנו – זה אכן כך....''. האווירה הייחודית של מסעדת רוטמן בלוטם סייעה למיכל זמרני לגלות מחדש את אמא שלה
''שתי המנות הבאות הוכיחו, שכאשר חומרי הגלם מצוינים, אין צורך (ואפילו רצוי שלא) להעתיר עליהם מיני תבלינים, אלא לתת לטעם הבשר/הדג לדבר. הקרפצ'יו סינטה, בלסמי, ארוגולה ופרמזן, נתחים ורדרדים וטריים, עם נגיעות של מלח גס ופלפל שחור היו מעולים. כך היה גם טרטר מוסר-ים. לא פחות ממעולה...''. מיה בר החליטה לא להמר על אוכל טוב, ומצאה מענה במסעדת בויה
''פילה סלמון ברוטב שמנת עם נגיעות תפוז היה מצוין. עסיסי, נימוח, עשיר בטעמים, ומשתלב היטב עם הרוטב המעניין. לצידו קיבלתי כתוספת, לפי בחירתי, ירקות אנטי-פסטי ברוטב חומץ בלסמי. עבורי זו הייתה מנה קלילה לצהריים ומאד משביעה וטעימה...''. דניאלה בן משה נהנתה בצהרי יום שישי חורפי ומקומי מחוויה של פיאצה באיטליה, במסעדת פאברוטי אשר בנהריה
''מאחר שאנחנו אנשים מסודרים, עברנו יחד מנה-מנה, וככל שהתקדמנו, גדלה הסקרנות שלנו כלפי המנות האחרות. גולת הכותרת של הראשונות הייתה המוטבל, סלט חם של קוביות חציל קלויות ביוגורט עשיר וסמיך ופיסטוקים קצוצים. אבל גם שאר הראשונות היו מעולות ממש...'' מיה בר ואבא עשו חיים במסעדת טיקה ההרצליינית, שהפגישה אותם לראשונה עם מטעמי המטבח הטורקי