''ספגטי פנה בסגנון ים תיכוני, כלומר רוטב שמורכב מעגבניות, שום, בצל, זיתים שחורים, פסטו, וגבינת פטה, המצטרפים יחד לפסטה מעולה, כדי ליצור מה שאני הגדרתי כ'חוויה בלתי נשכחת'...''. נדב אבידן מצא לעצמו בית איטלקי במסעדת אלורה
פסטיבל לילה לבן, המציין את הכרזתה של תל אביב כאתר מורשת תרבות עולמית, ייחגג ב-3 ביולי, זו השנה החמישית ברציפות. כאן תוכלו לקרוא קצת רקע על האירוע, ללמוד על המסעדות שמציעות דילים מיוחדים לכבודו, ולטעום קצת אירועי חוצות
''לוקסור הוא פירמידת קרם מועשרת בתערובת פולי קפה, ומקושטת בפסי גנאש על בסיס קראנצ'י, המונח על פרלינה וגנאש שוקולד מריר...''. ריקי אלעזר גילתה את גם קפה, קפה-המסעדה המושלם לאוהבים. אמנם עם אמא שלה, אבל בכל זאת
"ניוקי בטטה עם שרימפס, מנה מפתיעה ומעניינת, עשירה בטעמים מנוגדים, של עגבניות מיובשות שקצת צורבות, גבינה כחולה שמפתיעה בחריפות קלה, ואגוזים מתובלים המפתיעים כשהם מגיעים לחיך....". מסעדת מסיק. כל מילה נוספת מיותרת
''בן זוגי הזמין את המנה המנצחת - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות...''. במקום לאכול שטח בהכנה ל''הישרדות'', אורלי פרש אזולאי אכלה טוב בחוות התבלינים
''הזמנו קבב. וקציצות הבית. וגם כבש בתנור, שיהיה. הכל היה טעים מאד. קציצות מתובלות כהלכה, קבב עשוי על האש כמו שצריך, והכבש- תענוג. רך, עסיסי ומלא טעם...''. עיינה גל שבה ממסעדת מונקה עם כמה תובנות על המוסד היפואי הוותיק
''למנה ראשונה בחרנו שרימפס טריים, מוקפצים בשמן זית, שום ולימון. השרימפס היה טרי ונגיס מאוד, וקולות של שביעות רצון עלו החל מהטעימה הראשונה.,....'' ריקי אלעזר נהנתה במסעדת לה קוצ'ינה מאיטליה, כמו שאפשר רק באילת
''העזר-שכנגד מודיע לי שהוא מתכוון לעמוד בפיתוי ולהתמקד בחומוס. בפאתה הוא נשבר, נוכח המנה שמורכבת משכבות של בשר כבש טחון, טחינה חמה עם צנוברים ופיתה קלויה מלמטה...''. שפרה צח ובן זוגה התפתו ממעדנים לבנוניים בערבסקה
''פלטת מיקס בשרים עשירה כללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר...''. הביקור במסעדת אסאדו דון לאון גרם לקרן ויזנר להבין מהי קבוצת השייכות שלה, בקרב בעלי החיים
''ניסינו משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. האיחוד המוצלח הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת...''. יובל בלנקובסקי אכל בדומו סושי בר אוכל יפני כהלכתו
''מרק מיסו מצוין פתח את הארוחה יחד עם סלט אצות וואקמה מעולה שהורכב מאצות, מלפפון וג'ינג'ר כבוש בוינגרט, סויה ושומשום...''. אדווה גן סתיו שינתה דעתה מקצה לקצה על סושיות של קניונים, בעקבות האוכל המצוין של קוי סושי בר
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
''אני בחרתי בלזניה בשרית, שהורכבה מבשר עגל קצוץ, עגבניות, עשבי תיבול וכיפת מוצרלה שהוקרמה מלמעלה. המעדן היה עשיר ומיוחד...''. מיה בר החליפה את הנסיעה לאיטליה, משאת נפשה, בארוחת ערב רומנטית במסעדת בוקצ'יו בתל אביב
''אחר כך טועמים קרפצ'יו חציל נהדר עם פרמז'ן, וגם מנת אנטי פסטי מעולה של ברזאולה ומלון עם פרמז'ן, ארוגולה ושמן זית...''. עיינה גל נפרדה מהחבר, ומהארץ, במסעדת רוסטיקו בתל אביב. היא נוסעת רק לשבוע, אבל יהיה קשה
"פלטת הבשרים הקרים הענקית כללה מורטדלה, כתף בקר, סלמי ופרוסות חזה בקר מפולפל...". האוכל במסעדת הלוייתן, והזמר שהנעים בשאנסונים צרפתיים, גרם לאדווה גן סתיו להרגיש כאילו ירדה ממטוס והתיישבה בבית קפה באמצע פריז
"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי
''על קדרתי מונחים נתחי בשר יפים וגדולים, במרקם רך כחמאה, בטעם דומיננטי, עשירים בניחוח וטעמי לימון ורוזמרין....''. בבית של רפא התמכר דניאל רום לתחושת פתיחות מרעננת, ולביטחון שבידיעה שמה שלא יחליט - יהיה טוב
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה
''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו
''הסטייק היה רך ועסיסי והתרד המוקרם היה מעדן חלומי. מעריצי התרד למיניהם, ממש כמוני, יגלו כי גם מנת תרד יכולה להיות מפתיעה...''. ריקי אלעזר, שציפתה לפאסט פוד, הופתעה לטובה מאיכותה של מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר באילת
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
''נתחי הבשר המיושנים, שטבלו במרינדות גאוניות של פירות פסיפלורה, תפוז וג'ינג'ר, קראו תיגר על המטבח שהכרנו והצליחו לרגש ולהפתיע..''. דניאל רום גילה במסעדת מיטבלים שגם כשאתה כבר בטוח שמיצית הכל – תמיד אפשר עוד להתרגש
קינוחי פסח הם לא רק עוגיות בוטנים חיוורות, עוגיות קוקוס תפלות או עוגיות קמח מצה עבשות. פסח הוא עונת הפריחה של עוגות מוס נהדרות, טראפלים מענגים ומרנגים לתפארת מדינת ישראל. מיטב הקונדיטורים בארץ תורמים מתכונים
''מבחינתי, הכוכב של הערב: נתח פילה של 300 גרם, שמשודרג מאוד בזכות כיסוי של חזה אווז ורוטב פיקנטי ויוצא דופן של יין לבן, עגבניות שרי וזיתים שחורים...''. שפרה צח הופתעה לטובה (מאוד לטובה) ממסעדת טאבולה שבהרצליה
זה שבכל ליל סדר, לא חושב מאיזה עדה, ישחו במרק העוף הקניידלך, אותן כופתאות אפרוריות מקמח מצה - לא אומר שאי אפשר לשחק איתן. לכבוד פסח, מציעים ארבעה שפים את הגרסה המשודרגת והצבעונית שלהם לקניידלך המסורתיים