''פאק בונג מבוסס על ירק שמגודל בישראל במיוחד עבור המסעדה, ומוקפץ בלהבות עם רוטב שעועית חומה, פרוסות בשר לבן או שרימפס ושום. התוצאה מענגת ממש...''. מיה בר אכלה במסעדת בית תאילנדי אוכל תאילנדי אמיתי, לא מתפשר ולא מתחנף
''המנה הקמבודית, המורכבת מאנטרקוט, חציל פריך, חזה אווז מעושן, בזיליקום, קרמל וקינמון, עוררה בי תיאבון כאילו לא אכלתי דבר...''. נדב אבידן גילה במסעדת למון גראס איך מעבירים בנעימים גם זמן לא נעים בעליל, כמו זמן הציפייה לגרר
''היו שם סלט מטבוחה מצוין; כבד קצוץ טוב מאד שרקם ידידות מופלאה עם חלת השבת הטריה, גם היא מבופה, ועוד...''. במסגרת תנועת ''היום לא מבשלים'' שהקימה אדווה גן סתיו, הוחלפו בישולי יום שישי בטייק-אווי מבופה בכפר סבא. היה שווה
''דני, בחורה עדינה ואנינה בדרך כלל, נאבקת עם המפצח, עד שהיא מגלה את מינון הכוח הנכון שיש להפעיל בכדי לשבור את שריון הסרטן ולשלוף את בשרו הטעים. אני מצטרפת בשמחה...''. מיכל זמרני וחברה גילו את חווית אכילת הסרטן במסעדת נמו שבחיפה
''ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם...''. שפרה צח פינקה את בכורה בארוחה במסעדת פטרוזיליה
''הבשר היה רך ועדין ובאופן כללי תענוג לחיך, כזה שמזמין התלבטות האם לסיים את המנה בידיעה שלא תוכל לאכול יותר לפחות בשבוע הקרוב...''. שיר כידן, בתולת אוכל הודי, זכתה להתנסות חיובית ולחוויה לימודית במסעדת נמסטה הכשרה שבאשדוד
''המשכנו בציפיות מרקיעות שחקים להמשך. בחרנו בסינטה שנצלתה בפלפל שחור גרוס, נפרסה והונחה על רוטב ציר בקר וחרדל, והוגשה לצד ניוקי פריטו פריכים...''. אדווה גן סתיו התמוגגה ברונימוטי מהאוכל, וגם מהזוג המאוהב שייסד את המקום
''אז, הפתיע אותנו המלך במסבחה, העשויה מחומוס וטחינה ומוגשת חמה, מתובלת בתבלינים המיוחדים של המקום, וכוללת לימון, שום ומרכיבים סודיים נוספים..''. ריקי אלעזר בחנה בממלכה של מלך החומוס האסלי בראשל''צ את גבולות הקיבולת של עצמה
''בין פירות הים מצאתי קלמרי מטוגן בציפוי פריך; שרימפס במעטפת קרנצ'ית מפתיעה של בוטנים; ובייבי שרימפס טבולים באמבטיה של רוטב חמאה ועשבי תיבול...''. דניאלה בן משה דגה את בעלה משלל עיסוקיו, לטובת הדגים של מסעדת פונדק הצלבנים
''במנת שרימפס, עם אטריות שעועית ושום, הורגשה בבירור האיכות הגבוהה. שילוב טעמים מנצח, מידת הכנה מדויקת, וגודל אידיאלי. מעולם לא אכלתי שרימפס כהלכתו עד הערב...''. נדב אבידן גילה אנטי-אייג'ינג קולינארי במסעדת הים הסיני
''פטריית הכפר הייתה מעניינת בשילוב הטעימים שבה. הדוקסל (תערובת פטריות) עם גבינת הפרמזן והגבינה הצ'רקסית העניקו לפטרייה טעמים עזים ופיקנטיים, המעקצצים בפה בנעימות...''. אורלי פרש אזולאי ערכה בבורדו מסיבת שחרור לגיסה
''הדים סאם הוכיחו שוב כמה גאוני הוא מטבחו של המזרח הרחוק. כמו הסושי, הדים סאם תלוי במרכיבים משובחים אך בסיסיים ובכישרון להבין את כוחה של הפשטות....''. מסעדת צ'אנג סינג הזכירה לאדווה גן סתיו את הארוחות המשפחתיות של ילדותה
''צלעות טלה צרובות בגריל הונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים, על מצע פירה שורשים...''. שיר כידן נחשפה לאוכל מרוקאי עשיר וייחודי באורו, מסעדה יוקרתית וכשרה, מעוצבת בזהב. היה חגיגי
''ניוקי ויטאלו הינה מנה מעולה המשלבת רצועות עגל מוקפצות עם פטריות ברוטב שמנת, יין אדום, ציר בקר וניוקי מטוגן. אם כל מרכיב במנה הזו יכול היה לנגן, וודאי הייתה זו מנגינה מושלמת...''. אורלי פרש אזולאי גילתה את גרניטה במקרה
''מלצרנו החביב העמיס על שולחננו גיוזה עוף וג'ינג'ר ברוטב סויה; שיפודי עוף בטריאקי; קרפ תרד ירוק ממולא קונפי ברווז ועלים ירוקים...''. האוכל במסעדת וונגס גריל באילת הצליח להמיר את חברתה הצמחונית והמאותגרת קולינרית של מרב גת
''צבעים של סגול וצהוב יצרו מנה מרהיבה, המורכבת משילוב של אורז בר בצבע סגול, קלוי עם פיסטוק, ברוקולי, ותערובת תבלינים...''. יובל בלנקובסקי נהנה בתבלין פעמיים: מהאוכל המצוין של המסעדה, ומחווית הביקור בחנות התבלינים
''רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה...''. יובל בלנקובסקי התרשם מהכבוד העצום שחולקים במסעדת מיטשוס לבשר שהם מגישים, מהגידול ועד לצלחת
''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית
''אני קיבלתי את השושקה, מנה שכבר התיאור שלה עורר לי את בלוטות הרוק - פלפל אדום בציפוי פריך, ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה, על רוטב פלפלים פיקנטי. וכמה שזה טעים...''. נדב אבידן הרחיק עד לרחובות כדי ליהנות ממטעמי סזאר ביסטרו
''מגש טעימות יפני, הביא עימו מגוון מנות מהמטבח היפני לזוג. היו שם טונה צרובה, דים סאם, פטריות שיטאקי מטוגנות, פילה סלמון, פאנקו פיש ועוד מיני מטעמים...''. עיינה גל חיפשה פתרונות סושי ברמת גן, ומצאה ביוקו אונו הרבה יותר
''המנה העיקרית שלי - מניפת חזה עוף בגריל, ברוטב טריאקי, מוגשת בחן על מצע אורז מוקפץ עם ירקות - הייתה גולת הכותרת עבורי...''. היום הרע של שירי טוב נמוג כאיננו, בזכות האביר שלה, וארוחת הצהריים המשותפת שלהם בסופר סושי
''עגל החלב היה משובח ורוטב הפלפל מצוין. הברווז, שנכנע בקלות למגע המזלג, נטבל ברוטב תפוזים מתקתק ומריר, שמשלים את התמונה (המופלאה גם בלעדיו)...''. מצב רוחה השפוף של אדווה גן סתיו השתפר ללא היכר אחרי סבב טעימות בפרי מגדים
''למנות העיקריות, קיבל יובל סטייק אנטרקוט מיושן, שלדבריו אם רציתי יכולתי לבקש חתיכה, אבל זה היה הורס את החברות בינינו...''. ממש כמו בארי מנילו, ששר על אהבתו למנדי, מזמרר נדב אבידן על אהובתו החדשה, מסעדת מנדי'ס בפארק הירקון
''את האנטרקוט הסכמנו, בעצת המלצרית (שעשתה יד אחת עם הקרדיולוג שלנו) לצלות קצת מעבר למה שאנו רגילים, ולא התחרטנו...''. אדם בר וחברו הטוב יצאו לערב גברים בבר-מסעדה ברקרולה, והיללו את חומרי הגלם המעולים והאלכוהול המשובח
''בקערה שחורה ועמוקה משייט לו בנחת בשר סירליון, שהוקפץ בווק עם חצילים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חלב קוקוס, בזיליקום וקארי אדום...''. בשביל המנה הזאת (אבל לא רק), היה שווה למיכל זמרני להגיע מחיפה למסעדת מינה טומיי שבתל אביב