''הרשו לי בכל זאת לאזכר כמה הברקות שגורמות לי לרייר על המקלדת עד כדי סכנת קצר חשמלי - סלט סלק בוניגרט בלסמי צנוברים, נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים, ונתח קצבים נהדר..'' אדם בר מגלה את סוד הקסם בקימל
''בעזרת המלצרית האדיבה, הרכבתי ניגירי סלמון, מאקי צלופח עם בטטה עטוף בשבבי טמפורה וזליפי, טריאקי ופוטומאקי אנטריקוט (כן, כן, קראתם נכון)...'' שיר כידן גילתה באויאמה כיצד ניתן להרכיב סושי בשיטת ''עשה זאת בעצמך''
''אמא ואני מטילות חתיכות של פוקצ'ה, פריכה ומתפצפצת, לתוך צלוחית של שמן זית וגבינת המאירי. אחר כך מגיעות שתי צלחות מהבילות של מרק ארטישוק ירושלמי, מתקתק, קרמי ועשיר...'' גלי בן נון עושה יום של כיף בהלנה
''אני, שהראשונות רק פתחו לי את התיאבון, מתפתה למנה של כבדי עוף. צלחת גדושה בכבדי עוף עסיסיים, טובלים ברוטב מתקתק על בסיס יין מרסלה, המאוזן עם חמצמצות של פלחי תפוח...'' שפרה צח מכייפת עם סימונה בכיופים סנטר
''ג'ולי מספרת לנו על מאכלים מצריים מסורתיים שהיא נוהגת להכין ולהגיש: סופריטו- שהוא תבשיל בקר או עוף עם תפוחי אדמה, עלי גפן, כרוב או ארטישוק ממולאים...'' עיינה גל מספרת: ככה זה אצל ג'ולי כל יום עושה מה-בא-לה
פסטיבל ''לילה לבן'' מתחיל עכשיו! כולכם מוזמנים ליהנות משלל האטרקציות וכמובן לבקר, לטעום ולהתאהב במנות המיוחדות שיוגשו בפסטיבל. מיטב המסעדות פתוחות עד לשעות הקטנות של הלילה ומציעות תפריט במחיר 79 ש''ח
''האטריות שמיוצרות במסעדה היו גולת הכותרת של הארוחה. הן היו טעימות, מדויקות ובעלות טעם עשיר עד כדי שיכלו להוות מנה בפני עצמן...'' שירי טוב ניצלה את ימי האבטלה הארוכים ויצאה לאכול בחומה הסינית
''מה אכלנו? פקורה- כרובית, תפוח אדמה, חצילים ותרד מטוגנים בצפוי קמח חומוס ותבלינים, פראטה- לחם ממולא בסגנון ''פיצה'' עם רוטב עגבניות, טאלי- מגש הודי מסורתי עם אורז...'' עיינה גל מגלה שהכל אפשרי בסאב קוצ' מילגה
''צורת ההגשה של הדניס משובבת נפש – השיפודונים מוקפים בעטרת ירקות משמחת, ובירקות שנחתכו למגוון צורות, כמו למשל שושן עשוי צנונית או מלפפון שהוענקה לו, בהינף סכין, צורה של סרטן...'' גלי בן נון מתמכרת לטעם במצודה
בכל שנה כשמגיע ל''ג בעמר, עולים הזיכרונות הנוסטלגיים: על המדורות, על החבר'ה, על ריח העשן שלא עוזב את הבגדים. עברו וחלפו השנים וגם היום יש לנו זיכרונות נוסטלגיים, בעיקר על בילוי וחוויה. זיו תפוז מספר חוויות מהבית בגליל
''אנחנו מחליטים שבפראג התנהג כצ'כי, ומזמינים את תפארת המבשלות הצ'כיות – ''סטרופראמן'' בהיר ומרענן, בשבילו, ובשבילי את ה''קוזל'' בטעם מתקתק-קרמלי...'' שפרה צח ובן זוגה התנהגו כמו שני צ'כים רציניים בפראג הקטנה
''אנחנו לוקחות את הזמן. בבשר, כמו ברוב הדברים הטובים בחיים, לא צריך להאיץ. המנגל הפרטי שלנו על השולחן שומר את הכל חם ומבעבע...'' אדווה גן סתיו מבקרת באל גאוצ'ו, השוכנת במלון כרמל, המשקיף אל מרחבי הים הכחול
''לשולחן מגיעה מעין עוגה של אורז בסמטי דחוס, בצבע אדום עמוק, מנוקדת שברי אגוזים, שקדים ופירות יבשים, שבתוכה טמונים נתחי כבש עסיסיים. כל זה יחד מתחבר למעדן שקשה להפסיק לטעום...'' שפרה צח יוצאת למסע הודי באינדירה
היום שאחרי חגיגות יום העצמאות הוא תמיד היום הכי עמוס בישראלים המקיימים את מצוות הנפנוף, הספורט הלאומי. עבור כל מי שלא בא לו להשתתף במשחק, אספנו ארבע מסעדות, שהכנת הבשר עבורן היא משחק בליגה אחרת
''באמצע המרק החלה התקפה של מנות, כולן יפות, מוגשות באסתטיות רבה. ממש כמו מצעד דוגמניות על השולחן שלנו. מתברר שיש להן גם שם- אוצומאמי – אוכל קטן'' אורלי פרש אזולאי מגיעה לטאטאמי ועושה את זה פעם ראשונה, ביפנית
''אדי ריח משכר של כבד עלו לאוויר והספגטי השתלב מצוין עם השמנת והיין האדום המתקתק. חברי הגדיר את טעם הספגטי כפרוע ומסעיר, מי אני שאתווכח...'' רונית טל ביקרה ביום הבחירות באמורה מיו והרגישה שעשתה בחירה מצוינת
''נתח הסטייק היה עשוי בדיוק במידה הנכונה, רך ועסיסי, כזה שניתן לנעוץ בו את השיניים. התיבול, העדין במליחותו, נותן לבשר לעשות את העבודה ולהציג את עצמו על איכויותיו הרבות...'' שיר כידן פגשה נתח סטייק עסיסי ורציני במיט מי
''הפנה הוגשו ברוטב שמנת, פטריות צלויות, פטריות ושמן כמהין, בצל ופרמזן. הפפרדלה הוגשה ברוטב מעולה של עגבניות, שבבי עוף, פלפלים, זיתים ועוד...'' אדווה גן סתיו ביקרה בכרמלה סופרנו והרגישה שהיא חיה בסרט איטלקי
''הרעש שהגיע אלינו לשולחן היה רעש ממכר של בשר עסיסי שממשיך להיצלות ולשחרר טעמים גם כשהוא מגיע אליך לשולחן. על המגש בילו להם ארבעה נתחים יפיפיים...'' אורלי פרש אזולאי יצאה לאל גאוצ'ו ושם הוסיפה זרדים למדורת האהבה
המסעדה היהודית אחראית על מסורת ארוכת שנים של אוכל יהודי משובח וכשר למהדרין. לקראת החג, המסעדה היהודית מזמינה אתכם לעשות ''סדר'' בקניות. כאן תוכלו להרכיב ארוחת פסח חגיגית לפי בחירתכם ובמסגרת התקציב העומד לרשותכם
''בחרנו בסופלה שוקולד חם מלווה בגלידת ליצ'י. איזה כיף זה להחדיר כפית לאט לתוך סופלה שוקולד כהה, עשיר ולוהט, להתענג עליו בפה ולהחליף את החום והטעמים הכהים בגלידה קרה ומפתיעה...'' זיו תפוז טס לרומא טוקיו בראש פינה
''מהטעימות הספורות שהורשיתי לטעום, נתקבל הרושם שמדובר במנה לא קונבנציונאלית. פירות הים היו עשויים כהלכה והרוטב השתלב בהם בצורה הרמונית ומפתה. מנה זו מהווה עילה לחזור למסעדה...'' נדב אבידן החליט ליזום ערב רומנטי בשה רומי
''תבשיל הכבש היה צהבהב וריחני, בשר הכבש היה רך ותערובת התבלינים של התבשיל לא הותירה ספק כי מדובר במנה שמייצגת את תרבות המטבח ההודי...'' יובל בלנקובסקי ביקר באלמורה והרגיש את תרבות וטעמי הודו קרוב לליבו
''לא הספקנו להגיד ''פטרוזיליה'' וכבר הונחו על שולחננו פיתות חמות וצלחת סלטים המורכבת מסלסת עגבניות, חצילים בטעם כבד ובורגול מתובל בפטרוזיליה טרייה...'' נטלי רז ביקרה בפטרוזיליה וגילתה דברים חשובים על התבלין המוכר
''המרקים הגיעו לוהטים ומהבילים. התפנקנו ארוכות על המרק תוך השתאות על הזמן שעבר מיום הולדתנו הקודם, עד שהגיעו המתאבנים - אגרול, וון טון וסלט סיני...'' אורלי פרש אזולאי וחברתה יזכרו לאורך זמן את חגיגת יום ההולדת ביאן יאן