"פילה דג בורמנדי שטוגן במחבת עם עלי תרד טריים הונח על פרוסות דקות של לבבות ארטישוק והוזלף ברוטב כרישה ויין לבן ומנגד, פילה סלמון בגריל שהוגש על מחית חצילים...." אדוה גן סתיו קבעה לחזור שוב לחיקה הנעים של סופיה
זו השנה החמישית שהעיר הכי מיוחדת בארץ, הולכת לחגוג שלושה סופי שבוע של אמנות, תרבות ואוכל. לכבוד האירועים, ישערכו בתאריכים 26-28/11, 3-5/12, ו-10-12/12 אספנו את כל ההמלצות לכל הפעילויות שיכלול הפסטיבל בירושלים
לעיקריות חלקנו מנה מצויינת של פילה דג בס מטוגן שהוגש עם רוטב מעולה (למדתי כבר מזמן שחמאה, יין לבן, שום ולימון לא מסוגלים להניב יחד שום דבר שאינו משובח)..." אדוה גן סתיו וחברתה חולקות את כל המנות בבצל ירוק
"השרימפס הגיע במחבת לוהטת ומלחשת, צרוב בחמאת שום ומעליו לימון טרי ורוטב עגבניות, עשבי תיבול ויין לבן. כל המנות הוגשו כיצירת אמנות על גבי פלטות..." אורלי פרש אזולאי חוגגת יום נישואין (ולא עם הבעל) בפרליקה
"הזמנתי נתחי פילה בקר ברוטב סילאן. מספר נתחי בשר נחים על הצלחת יוקרתית ומכוסים ברוטב סילאן מתקתק. הבשר נעשה וול דאן, חף משומן וכולו מעיד על איכותו..." שיר כידן ממליצה לתושבי אשקלון והסביבה, לבקר באוקייאנוס
"החלטנו לבחור ב'ארוחת הפתעה' – ארוחה המורכבת ממנות שלא מופיעות בתפריט והסועדים מקבלים אתגר כפול: לאכול בחושך ולנסות לזהות את המנות. אני בחרתי בדגים..." דניאל לוין מבקר במקום הכי מיוחד שיש - "מרכז נא לגעת"
"כאן כל צלוחית היא יצירה קטנה ומורכבת בפני עצמה- נתחים של בורי כבוש בסומק ובצל סגול, סלט יוצא דופן של סביצ'ה, פלמידה לבנה, קרפצ'ו אינטיאס מעודן..."שפרה צח מבינה שהדברים הטובים באמת, נמצאים במאנטה ריי
"הלזניה של בעלי עלתה על כל הציפיות. שכבות הבשר היו נדיבות ורוטב הבשמל העשיר את הטעמים בפה ושבר היטב את טעם העגבניות. אני הזמנתי פילה דניס על מצע ניוקי בטטה ברוטב שמנת..." אפרת רוזן מצאה משפחה חדשה בלה פמיליה
מנת הפילה הגיעה נימוחה ומלאת טעם. הבשר נצלה היטב ובמדויק והוא הומלח ופולפל במקצועיות. האחרונה מבין העיקריות הייתה מעין סגירת מעגל עם החומוס ובשר הטלה..." דניאל לוין יוצא לחפש עבודה ומוצא מקום מהסרטים
המנה המיוחדת של היום: רביולי במלית טעימה ביותר של כרישה וגבינות, ברוטב קרם ארטישוק, יחד עם עלי תרד טריים, לבבות ארטישוק וזיתים שחורים. טעים ומיוחד כמו שזה נשמע...." שפרה צח מוזמנת למסיבת יום ההולדת של רוסטיקו
"קוביות בשר רך ועסיסי ברוטב טריאקי מתקתק נחו על מצע אורז לבן, הרוטב זלג על האורז ונתן לו מתיקות עדינה..." שיר כידן ממליצה לתושבי גבעתיים, לא לנסוע רחוק כשיש את נורי סושי בסביבה הקרובה
"על מחבת לוהטת הוגש לנו האוסובוקו טובע ברוטב ירקות, אפוף טעם, תבלינים וניחוחות של בישול ארוך. השוק היה עשיר בבשר ורך כחמאה, וניכר היה שבושל שעות ארוכות..." אפרת רוזן מבקרת בג'עוני ופשוט מתאהבת במקום
"אז מה אוכלים? את חטיפי הבצק המסורתיים, הבאו - לחמניית שמרים שמנמנה מאודה, גיוזה – מעטפת בצק דקיקה, בדומה לרביולי, המוכנה באידוי..." שפרה צח מרגישה שהיא בטיול בסין כשהיא מבקרת בדים סאם בר, מינג לינג
"הברוסקטה היתה מצויינת גם בגלל פריכות הלחם הקלוי, גם בזכות הסלט הקצוץ שהונח בנדיבות מעליהן ובעיקר בגלל סלט הרוקט והבצל הסגול שהבהיר שאכן, כאן מתמחים בעשבי תבלין..." אדי רון, לא מפסיק לשיר, כל הדרך חזרה מתבלין
"בשלב השלישי אתה חותך חתיכה, מתפלא איך הסטייק נחתך בקלות יתרה ובשלב הרביעי אתה עוצם את העיניים ומתמסר כולך לטעם המשובח של הבשר..." אורלי פרש אזולאי ובן זוגה אוכלים את הסטייק שלהם , במורגנפלד, בשתיקה
"הזמנתי את כנפי העוף. פירקתי כנף אחר כנף בהנאה גלויה כשמדי פעם גיוונתי עם תפוח אדמה. כהפתעה קטנה קיבלתי גם מאפה עוף. כופתא מקסימה הנראית כמו עוגיית מזל סינית..." שיר כידן מספרת על התאלינדיה החדשה, סיני ספיד
"הפרגיות של בן זוגי הגיעו מעוצבות בדום מתוח על צלחת מלבנית ולוו גם הם באורז ותפוחי אדמה צלויים. הפרגיות היו רכות, מתקתקות ועשויות במידה המדויקת..." אורלי פרש אזולאי מספרת על אהבה ואוכל כשר במיטבלים
"הזמנתי ספייר ריבס. אני בדרך כלל פחות מתחברת לבשר לבן, אבל הבשר הזה היה אחר. עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ וכולו מליחות עדינה המגרה את החיך..." שיר כידן מבקרת בפרסקו ומרגישה שהגיעה לסניף של רומניה הקטנה
"אכלתי פילה בקר רך וטוב, שהחליק אל הבטן המלאה כאילו מעולם לא היו בה עשרים סוגי סלטים. הוא היה עדין, לא כבד ולא מפוצץ, עשוי כהלכה וטעים מאד. אסי העניק לפרגיות שלו את הציון "דה בסט".." עיינה גל מדווחת מהזקן והים
"לאחר שטעמנו מכל הסלטים התחיל מצעד המנות: סינייה- בשר עגל ברוטב טחינה אפוי בתנור, פלפל ממולא- באורז ועם רוטב עגבניות, עלי הגפן, מג'דרה, מקלובה ועוף..." אורלי פרש אזולאי נכנסת אל הבית בעין חוד ולא רוצה לצאת
"הצ'ולנט הורכב מתפוחי אדמה קטנים ושחומים, בשר בקר רך שנמס מעט בתוך התבשיל ושעועית חומה ורכה. כל הרכיבים ספגו מן הרוטב הסמיך והטעם – חגיגה..." דניאל לוין ואמו אוכלים (וגם לוקחים הביתה) אוכל ביתי מהמסעדה היהודית
"קציצת הדג הייתה ענקית ושמנמנה ומעליה הונחה חזרת סגלגלה וססגונית עם קישוטי גזר מאודה. טעם הגפילטע היה משובח וניחן במתיקות קלה וחריפות (מהחזרת) שהשתלבו באופן מושלם..." קרן ויזנר חוזרת לשורשים בשטיבלע
''בלורן המנות ענקיות, וכשאני אומר ענקיות אני מתכוון: ענקיות! חמישה שיפודי חלומי לוהטים עם פלטת ירקות אינסופית וגבינות למריחה. בנוסף, השף שלח חצי חציל צלוי עם טחינה...'' זיו תפוז מבקר בלורן ומספר עד כמה היא סקסית
''התחלנו בקרפצ'יו בקר טוב מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית, עליו פוזרו שבבי פרמזן וקרעי עלי בזיליקום ולחם חם וטרי בעל קרום מתפצח שהשתלב מצויין עם הקרפצ'יו...'' אדווה גן סתיו מרגישה ''שנולדה מחדש'' לאחר ביקור באלפינה
''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה