"שרימפס בחמאת שום מענגת עם יין לבן ופטרוזיליה, נתחי לוקוס בעגבנייה שטעמם פיקנטי והם נמסים בפה, צלעות טלה בשרניות שבשרן נוח לחיתוך הנחות על כרובית, בטטה, ופלפל שנעשו בתנור..." מקצת המנות שטעמה שיר כידן בטורקיז
"פתאום נשמע ברחבי המסעדה צליל עז דמוי גונג וכמעט שהפלתי את המזלג מידי. למשמע הגונג הגיח בסון מהמטבח בטקסיות כשבידיו סיר גדול ומגש..." יונתן שטרנברג על יכולותיו הקולינריות של שף משה בסון למסעדת האקליפטוס בירושלים
"בכל נגיסה של קלאמרי שנצרב בדיוק מופלא ומקבל בזרועות פתוחות את טעמו החמצמץ של היוגורט ואת עקיצתם העדינה של סחוג הרשד והלימון, אנחת תענוג אמתי משתחררת..." גם אדוה גן סתיו כמהה להלנה מטרויה במסעדת הלנה שבקיסריה
"המטבח של רמה אינה עוד מסעדה אלא מקום שבו נפגשים אוכל יוצא דופן ומקורי עם מיקום פסטורלי בפאתי היישוב נטף..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות ממטבח הגורמה המשובח של מסעדת המטבח של רמה ביישוב נטף, בואך ירושלים
אורן בקר, שף קונדיטור לבית בליקר בייקרי, מספר לנו על החלב: הידעתם מתי הוא הוזכר לראשונה בתנ"ך? ומהם הגושים הנוצרים בגבינה כשהיא מתקלקלת? כמה חלב אתם צורכים בשנה? ואיך תכינו מוס לקראת חג השבועות? זאת ועוד
"המנות העיקריות של אינדירה הן יצירת אמנות קטנה של אורז בסמטי עתיר טעמים ותבלינים שנערם בדיוק מרשים לצורת פרח, ובו הוטמנו נתחי בשר טלה רך ומצוין..." אדוה גן סתיו מתגעגעת להודו (לא הייתי) באינדירה, תל אביב
"התפריט של ג'וי מכיל מגוון של מנות המתבססות על טכניקות בישול צרפתיות ואיטלקיות עם טוויסט מזרחי-ישראלי של השף אבירם דותן..." יונתן שטרנברג וזוגתו נהנה ממנות מעולות במסעדת ג'וי הירושלמית, באמצעו של רחוב עמק רפאים
"הצלחת המוארכת והיפה, כמו כל הכלים של סושי מאניה, עושה לך חשק לבקר בחנות כלי הבית הקרובה לביתך ולחדש את הארסנל הביתי שחלק ממנו כבר היה אתך כשהגיל שלך עוד התחיל בשתיים..." אדוה גן סתיו בסושי מאניה, רעננה
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת תאילנדי בירושלים – נודלס בר שאפשר להגיע אליו עם חבורה גדולה ושמחה של סועדים ולצאת ממנה תוך פחות משעה שבעים ומרוצים. את מבחר המוקפצים אפשר לקבל גם בבגאט, כך תוודאו שתהיו שבעים במיוחד
"עקב התלהבות לא מרוסנת, קיבלתי יחד עם הרול אינארי ספיישל, מעדן אמתי שנראה קצת כמו שקיק סושי המעוטר בטונה אדומה וירקות..." כשיש סושי בתפריט של מסעדת טנג'רין שבמלון מנדרין, צפון תל אביב, ברור מה תזמין שיר כידן
"המגע האישי של המטבח של קרוסל מתבטא בכל אחת מן המנות, והיא מתגאה בכך שכל מה שמוגש במסעדה מוכן פה במקום, 'מהלחם ועד לגלידה'...." יובל בלנקובסקי מתרשם מהאווירה הרומנטית של מסעדת השף האינטימית והכשרה, קרוסל ברעננה
"על צלחת מוארכת הונחו בתפארה אסקלופ כבד אווז, רביולי ממולא בירקות וכבד אווז ומוס כבד אווז עם קונפי עגבניות שרי מתקתק. תחושת החדווה העילאית הכתירה את כל המנות מנצחות..." אורלי פרש אזולאי באוליב ליף בתל אביב
"ארוחת השחיתות נקראת כך משום כל הטוב הטמון בין הנודלס של המנה הענקית הזו, החל מכבד אווז רך ועסיסי המשתלב עם פרגית בשרנית וכלה בירקות כמו כרוב, בצל, גזר, בטטה מטוגנת ובוטנים טחונים..." שיר כידן בריבר נודלס בר
"שוב מתבררת האמת, כשהמוצר הוא טוב וכשיודעים לטפל בו היטב, יש מקום להצלחה אפילו בגוב האריות הצפוף של סושיות אבן גבירול..." עיינה גל מגיעה חסרת ציפיות לסושייה סקאיי באבן גבירול תל אביב, ומוצאת המון הפתעות
"או אז הוגשה לשולחננו הוורסיה של פורטונה לטורנדו רוסיני - המנה הקלאסית המשלבת את שני נתחי הבשר היוקרתיים- פילה מניון וכבד אווז. פשוט וישר מן האש, ללא התחכמויות..." יובל בלנקובסקי אוכל בשר במסעדת פורטונה בירושלים
"אולי בפעם הבאה שנבוא נהיה מבוגרות מגניבות, נהנה לנו ממבצע קוקטיילים 1+1 בין 5 ל-9, נשחק סנוקר ונאזין למוסיקה חיה... או שאולי נאכל עוד עוגייה ענקית..." רייצ'ל וגנר והתר: דברים שרואים משם בבר גיורא בתל אביב
אדם בר וידידו ד, נצר גאה לקהילת בוקובינה, מבקר במסעדת מאמאיה - גריל רומני על בן יהודה, תל אביב. נבחרת החלומות של המטבח הרומני: ממליגה, מומיצה, מטיטאי, איקרא, כרוב כבוש ופפנאש, וגם הוא כבר מתגעגע לבוקובינה
שיר כידן (לא אוכלת בבית בשישי בצהריים) זורמת עם גלי החום התל אביביים הימה, אל מסעדת מקסיקנה. מוצ'אצ'וס, פהיטה קון פויו, פיחולס, טאקו, גוואקמולי, משיקס, צ'ורוס ותיירים – חוץ לארץ בבית, מבטיחה לבוא גם בשישי הבא
"על שולחננו הונחו לחמים טריים ופריכים וצלוחיות חרס קטנות עם צזיקי, טחינה, כדורי לבנה, גבינה בולגרית, בטטות אפויות מתובלות, זיתים דפוקים וחצילים..." אורלי-פרש אזולאי מוכנה לנסוע רחוק אל מסעדת רוטמן שביישוב לוטם
שפרה צח וחברתה מבקרות בשעת צהריים במסעדת ארמנדו על הטיילת של תל אביב ("תפאורה של גלים מתנפצים כבר סידרנו לנו"). עכשיו כל שנותר הוא להתרשם מהמצעד המפואר של מנות הפתיחה וכמובן, מהדגים – "נופך ים תיכוני מובהק"
"היו שם אורז בר וגריסי פנינה עם עגבניות שרי מוקפצות, תלולית שפצלי עם פטריות, חמאה וגבינת פיקורינו שעיטרה את ראשה. אך הקרפלאעך היו המפתיעים ביותר..." אדי רון מסביר את הזכרונות במסעדת שמיל במעבדה שבירושלים
כשעוד היו ימים קרים וגשומים בירושלים ביקרו אמיר נהרי וזוגתו במסעדת אוסקה היפנית. העיצוב היפני, הסושי ופצפוצי הטמפורה שמגיעים בקומבינציות, הנושאות את צבעי הרכבת התחתית של אוסקה, מביאים את יפן עד לבירה המקומית
קרן ויזנר ובן זוגה מבקרים במסעדת הבשרים פיאטניצה שבפתח תקווה: סלטים, סטייקים, נתחי עגל בשמנת ובפטריות, משחקים עם האוכל וקניבליזם ראוי לשמו, מהסוג שלא נראה מאז שהציל רובינזון קרוזו את ששת משיני הטורף האכזר
"ואז מגיע מגש הסושי. אוי, הסושי. שישה סוגים שונים, שכל אחד מהם נבדל מחברו בצבע, בצורה ובטעם, וביחד הם יוצרים קומפוזיציה מרהיבה..." שפרה צח יוצאת למסע בעקבות ארץ השמש העולה ומוצאת את מסעדת יאמטויה בהוד השרון
"האנטרקוט, נתח ורדרד ויפהפה של 300 גרם, נצלה לדרגת מדיום והגיע עם צ'יפס פריכים וטעימים ועם קישוטי ירקות שהעבירו יפה את המסר – אנחנו פה בשביל הקישוט..." גלי בן נון (3 חודשי צמחונות כפויה) קרניבורית בקניבר, חיפה