"הסטייק היה עסיסי ומשופע במיצים, נעשה בדיוק במידה הנכונה והפיץ את הריח המשכר של בשר מיושן היטב שאך הרגע ירד מן האש..." יובל בלנקובסקי אוהב בשר במסעדת השף הצרפתית La Marjolaine שבמלון הבוטיק וילה גליליי, צפת
ארז שלום מבקר בסניף באזל של מסעדת רוסטיקו – איטלקייה בתל אביב. בימים אלו ממש חוגגים כאן יום הולדת חמש עם תפריט הנודד בין ארצות המגף שימשיך עד חגיגות השנה האזרחית החדשה. איטליה עם טוויסט ישראלי-מקומי
"הפרגית שלי הייתה מלווה בקרם למון גראס וחלב קוקוס על מצע אורז ואגוזי מלך..." אורלי פרש אזולאי מגיעה עם בן זוגה בשעת צהריים אל מסעדת וילה כרמל שבמלון הבוטיק החיפאי. מתברר שיש בחיפה גם וילות מפוארות עם שף טוב
"עודכנתי בכך שעלינו לחזור לאל גאוצ'ו. לא היו לי כל התנגדויות וגם אם היו, הן היו נהדפות על ידי סטייק אנטרקוט עסיסי, פרימיום מאזור דה לה פמפה הנחתך רק מהאמצע כדי להימנע מהשוליים..." שיר כידן, אל גאוצ'ו, הרצליה
"שלוש צלעות עמוסות בשר לעייפה, בשרניות וטעימות להתענג, מונחות על מצע מחית תפוחי אדמה ירוקה. כשמה כן היא, ענוגה ונימוחה בפה..." שיר כידן מבקרת במסעדת פדריקו, הממוקמת במתחם קולנוע רב חן שבכיכר דיזינגוף התל אביבי
"גם במנות העיקריות הקפדנו להזמין מנה אחת ממנות הדגל של קימל שאנחנו מכירים ואוהבים: צלעות טלה בגריל על תבשיל חומוס גרגירים..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את מסעדת קימל בגלבוע של שף שאול בן-אדרת: הגלבוע יפה ומאתגר
"למרכז השולחן הגיעה קערת חרס עגולה, שחורה ויפהפייה ובתוכה נחו להם כלאחר כבוד רולים של טונה אדומה ומלפפון בכיסוי של סלמון, רולים של סלמון ואבוקדו בכיסוי של שכבת סלמון קצוץ..." אמיר נהרי, רנינג סושי, הרצליה
"במחלקת הבשר התעוררה מחלוקת שבסופה נבחרו קרפצ'יו עגל בעיטור בלסמי ופרמזן (שאני בחרתי) וסרסיסו לבן חריף בגריל ברוטב יין ודבש (שבחרה החמות)..." אורלי פרש-אזולאי מנסה את כל מחלקות הטאפאסים במסעדת גאודי, חיפה
"את ארוחת שלושת אלפים המנות הזו חותם כבד אווז צרוב על הפלאנצ'ה שהונח על תפוח עץ מבושל בסנגריה לבנה. הכבד... קוצר הצלחה ונעלם מהצלחת במהירות..." שיר כידן וחברה טועמות המון טאפאסים באחד העם טאפאס, תל אביב
"קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה מוסר נשמע בנאלי? לא אצל הנמל 24. כאן מוגש הקרפצ'יו עם רוטב בלסמי סיגליות שמדיף ניחוח משכר וגילופי גבינת פרמזן אלגנטיים פזורים מעליו..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת הנמל 24, חיפה
"מנת הצלעות חוסלה בדקות ספורות לעיניה המשתאות של המלצרית. הייתי מזמינה אותה שוב ושוב בשל טעמו של הטלה, שכל צלע שלו עברה טיפול מסור תחת ידי השף..." אורלי פרש-אזולאי משלמת מחיר נמוך במסעדת אחוזת שולמית בראש פינה
"נתח הקצבים עם עצם המח שלצדו, שגרם לי לחשוב שנית על מערכת היחסים שלי עם הקצב המקומי, היה עבה ועסיסי ואסף בתוכו המון טעמים..." יובל בלנקובסקי ממליץ לנסוע במיוחד לירושלים ולטעום את מטעמיה של מסעדת השף לארא
"אני הזמנתי נתח אנטרקוט קטנטן בגודל מכובד של 300 גרם שעוטר ברוטב צ'ימיצ'ורי ולווה בירקות קלויים..." אמיר נהרי מבקר עם בת זוגו במסעדת באפלו סטייק האוס שבמושבה הגרמנית בירושלים, ונהנה מאווירה בשרית-אמריקאית
"מנת דלעת ערמונים ממולאים, דלת קלוריות ומשופעת ויטמינים, ערמונית ומתקתקה. מילוי בשר בקר, צנוברים וצימוקים ברוטב בלסמי על מצע גבינת לבנה עשירה וסומק, כמובן - מעולה..." שירלי רחמים, מסעדת סומק, מושב גיאה
"הפסטה שלו לוקחת אותו הפעם לנאפולי: פפרדלה נפוליטנית עם רוטב עגבניות פיקנטי וקוביות סלמי ובייקון..." שפרה צח ובן זוגה עוברים בין התחנות באיטליה במסעדת האיטלקיה בתחנה שבמתחם התחנה המתחדש בגבול תל אביב – יפו
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מימולא שבשדרות אלרוב בירושלים: אם ערכתם סיור בעיר העתיקה, ואחר כך ערכתם קניות באווירה בין לאומית, השקיות של מיטב המותגים כבר בידיכם, דעו שמסעדת מימולא היא הצעה קולינרית נהדרת
בטקס הפתיחה של פסטיבל הקולנוע הבינלאומי בחיפה שייערך הערב תקבל השחקנית-במאית רונית אלקבץ אות הוקרה על תרומה מיוחדת לקולנוע הישראלי. אות הוקרה יוענק גם לקרן הקולנוע הישראלי החוגגת 30. ולאיזו מסעדה אתם תלכו?
פסטיבל שף תאכל KIDS בעיצומו. בהמשך לאח הגדול "שף תאכל – כל מה שטוב", שהכיר לכם את מיטב המסעדות במחירים מוזלים, מציעה לכם גרסת הילדים לשתף גם את הקטנים בחגיגה הקולינרית שלכם בסוכות, ב-10 ₪ לארוחה לילד
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-26 בחיפה, שיתקיים בחוה"מ סוכות, 23-30 בספטמבר, הוא הזדמנות להתוודע להיצע הקולינרי המפואר של העיר. מסעדות רבות משתתפות במבצע מיוחד שנערך בשיתוף עם 2eat, המציע לכם ארוחה ב-59 ₪ בלבד
במסגרת פסטיבל שף תאכל KIDS, מבית היוצר של "שף תאכל – כל מה שטוב", מציעות לכם עשרות מסעדות בארץ ארוחת ילדים מלאה הכוללת מנה עיקרית, קינוח ושתייה ב-10 ₪ בלבד. כך תוכלו לנצל את חג הסוכות לחגיגה משפחתית קולינרית
"יש יד נעלמה שאחראית לכל זה. יד שעודרת, שותלת, גוזמת, מסדרת, קוצצת, מערבבת, טוחנת, מתקנת תיבול ומגישה. ידו של חיים, איש אחד שהפך שדה תפוחי אדמה בקצה רעננה לגן עדן קטן..." אדוה גן סתיו, מקום בלב, רעננה
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת פיל אין הכשרה למהדרין שבפאתי שכונת תלפיות בירושלים: התפריט מורכב ממנות חלביות בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרח תיכוניות כמו ריזוטו חציל קלוי, והמנות המיוחדות מתאימות למטבח שף חלבי
"בשרני כראוי, כזה שקרניבורית שכמוני יכולה לנעוץ בו שיניים, אך בעת ובעונה אחת נוח ללעיסה ואינו יוצר עומס על שרירי הפה. בכל זאת, כששתי בנות נפגשות לארוחת ערב, גם ב-Meat and Wine, הן בעיקר מדברות..." שיר כידן
מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
"טונה אדומה היא מסוג חומרי הגלם שכשהם טובים וטריים, אפשר לאכול אותם חיים, נטו, ואפילו קשה להפסיק. זו שלנו הייתה טרייה במידה שהיינו יכולים לדמיין אותה מנענעת בזנבה במעמקי האוקיינוס..." אדם בר, הירקון 99, תל אביב